Cisternerne

Tilbud gælder fra marts-november 2023

Cisternerne er en kunsthal for samtidskunst med rumklang, høj luftfugtighed og drypsten. Forbered dig på en ganske særlig oplevelse under jorden.

20% rabat på fællesbillet til Frederiksbergmuseerne
  • Cisternerne, Søndermarken, 2000 Frederiksberg
  • Pluskunder: 20% rabat på fællesbillet til Frederiksbergmuseerne
  • Pris uden abonnement: 175 kr.
  • Børn under 18 år gratis.
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

Vandreservoir, drypstenshule og kunsthal

Kom med under jorden og få en magisk og sanselig totaloplevelse med kunst­ i verdensklasse.

Når det kolde og fugtige klima i Cisternerne indhyller dig, ser du ikke bare på kunsten – du er fuldkommen omsluttet af den. Det gamle vandreservoir er sparsomt oplyst, og atmosfæren vækker fascination og fortryllelse hos både børn og voksne.

Hvert år inviterer Frederiksbergmuseerne en kunstner til at skabe et stedsspecifikt værk til Cisternernes 4.400 kvadratmeter, hvor luftfugtigheden er tæt på 100%, dagslyset aldrig når ned, hvor rumklangen runger i 17 sekunder, og temperaturen svinger mellem 4 og 16 grader. 

 

KIMSOOJA / WEAVING THE LIGHT
26. marts - 30. november 2023

I 2023 indtager den sydkoreanske kunstner Kimsooja Cisternernes underjordiske kamre. Publikum inviteres ind i et illusorisk rum, hvori lys spaltes i alle regnbuens farver og forvandler det tidligere vandreservoir.

I en omfattende installation forvandler Kimsooja Cisternerne til et foranderligt univers, hvor lyset som farvestrålende penselstrøg på transparente lærreder bryder med mørket. Værket er skabt af lysbrydende film opsat på paneler, der lader lyset passere gennem mikroskopiske overflader af horisontale og vertikale prismer. Lysstrålerne spaltes i alle regnbuens farver, som dynamisk væver sig ind og ud af de underjordiske søjlegange.


Fællesbillet til Frederiksbergmuseerne
Som Pluskunde kan du få 20% rabat på en fællesbillet til Frederiksbergmuseerne, der består af Cisternerne, Bakkehuset, STORM og Møstings. Alle fire museer ligger i indbyrdes gåafstand og er bundet sammen af de smukke parker, Søndermarken og Frederiksberg Have. Museerne tilbyder unikke kulturelle oplevelser for alle aldre. Fra humoristisk og satirisk billed- og scenekunst over dansk guldalder til den nyeste internationale samtidskunst i en urban drypstenshule.

Fællesbilletten er gyldig i ét år og gælder til ét besøg på hvert af Frederiksbergmuseerne. Du får desuden 10 % rabat i museumsbutikkerne de dage, du besøger museerne med fællesbilletten.


Cisternerne
Søndermarken
Frederiksberg
Tlf. 30 73 80 32
frederiksbergmuseerne.dk/da/cisternerne/

Åbningstider
Tirsdag-søndag kl. 11-18
Torsdag kl. 11-20
Lukket mandag

Se alle museer med Plusrabat her


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook