Kronborg Slot

Tilbud gælder i hele 2021

Oplev en af Danmarks vigtigste kulturhistoriske seværdigheder: det storslåede og imponerende Kronborg Slot, der udefra fremstår som både en blanding af elegant kongeslot og brutal militær fæstning.

20% rabat på entréprisen
  • Kronborg Slot, 3000 Helsingør
  • Pluskunder: 20% rabat på entréprisen
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

Renæssanceslot og magtsymbol
Indefra er slottet et vidnesbyrd om renæssancens og barokkens kongelige levevis. Både slottet og omgivelserne er en enestående oplevelse. Historiens vingesus kan mærkes, når du går rundt i den imponerende bygning, som vidner om, at Danmark engang var en betydelig militær magtfaktor i Nordeuropa.

Kronborg for hele familien
Kronborg byder på en lang række oplevelser. Via din mobiltelefon kan du opleve Kronborg gennem en dramatisering af livet som straffefange i fæstningen, og du kan møde den danske sagnhelt Holger Danske i kasematterne. Ud over de mange aktiviteter i skoleferier tilbyder slottet også masser af sjov for børn.  Du kan låne en nøgle til Kronborgs seks legekasser med legeredskaber for både børn og voksne. I slottet kan man bygge sit eget slot i legoklodser eller klatre rundt på en kæmpe model af Kronborg.

Holger Danske og Hamlet
Alle kender historien om, hvorledes sagnhelten Holger Danske sover i Kronborgs kasematter og først vil vågne og redde Danmark i nødens stund. Men hvilket liv havde Holger Danske, før han endte med at sidde og sove i kasematten under Kronborg? Gå med lommelygter på opdagelse i legenden om Holger Danske, der sætter lys på mytens historie og betydning for dansk identitet. Til Kronborg Slot knytter sig også Shakespeares skuespil om Hamlet, der er et af de mest berømte og hyppigst opførte teaterstykker i verden. Siden 1600-tallet har utallige teateropsætninger på Kronborg og mange andre steder i verden sørget for at holde myten om Hamlet levende.

Historiens vingesus og dansk kulturvarv
Kronborg har ved indsejlingen til Øresund i Helsingør stået som et økonomisk, politisk, militært og kulturelt magtsymbol gennem 600 år og er i dag et enestående historisk monument, også i international sammenhæng. I 2000 blev slottet på grund af dets unikke arkitektur, placering og kulturelle betydning optaget på UNESCOs liste over verdensarvs-monumenter. Kronborg fik sit navn i 1577, men historien går helt tilbage til 1420’erne, hvor Erik af Pommern opførte den stærkt befæstede borg 'Krogen'. Du kan også finde spor efter Christian 4., der efter en ødelæggende brand i 1629 satte slottet i stand. Fra 1785 til 1924 blev slottet anvendt som kaserne, og fra 1935 har slottet været museum.


Kronborg Slot
3000 Helsingør

Åbningstider:
Alla dage kl. 11-16
Mandage lukket

Se alle museer med Plusrabat her

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook