Lille Vildmosecentret

Tilbud gælder i hele 2023

Lille Vildmose er, trods sit navn, Danmarks største vildmark og områdets areal er større end 10.000 fodboldbaner – hvad lille er der ved det? Et besøg i Lille Vildmose er det tætteste I kommer på en dansk safari - vær heldig at opleve ørne, vildsvin, krondyr, elge og bisoner - helt vildt!

 • Lille Vildmosecentret, Vildmosevej 100, Dokkedal, 9280 Storvorde
 • Priser
  Pluskunder: 20% rabat
  Pris uden abonnement: Voksne 90 kr.
  Børn 3-12 år 45 kr.
 • Priser i juni, juli og august
  Pluskunder 20% rabat
  Pris uden abonnement: Voksne 120 kr.
  Børn 3-12 år 55 kr.
 • Kun gyldigt mod forevisning af  Pluskort.

Beskrivelse

Fra Lille Vildmosecentret midt i vildmarken kan man tage på guidede ture ud i naturen – i et gammelt tørvetog, i egen bil eller i bus. Der kan opleves brudstykker fra en tid, da industrien vejede tungere end naturen, og 1200 mand var beskæftiget i mosen.

Der er mulighed for at tage på opdagelse på egen hånd eller med en af vores dygtige guider, som sæsonen igennem afholder bus-og vandreture i Lille Vildmose og skovene.

Lille Vildmose - på mange måder er navnet ret misvisende. Det er faktisk slet ikke noget lille sted – med sine 76 kvadratkilometer med vild natur er det Danmarks største fredede naturområde. Og så er det alligevel heller ikke helt fredeligt. Lille Vildmose er nemlig en ægte dansk vildmark, fyldt med vilde dyr.  Lille Vildmose er virkelig en dansk vildmark med beskyttet natur og et helt unikt dyreliv, som man ikke finder ret mange andre steder i landet.

Lille Vildmose ikke er en zoologisk have, og derfor kan man heller ikke være sikker på, at man møder en ørn eller en elg på sin vej. Det er vild natur, og i vild natur er der ikke noget, der er givet. På godt og ondt. Så mange får nogle helt fantastiske oplevelser, men det kan også være, at man ikke lige ser elge eller ørne, men så ser man måske noget andet, man ikke lige havde regnet med.

Indenfor i centeret er der cafe og flere udstillinger, hvor børnene kan løfte gevirer, lege på naturlegepladsen, besøge Lille Vildmas hyggelige troldehule eller prøve kræfter med Vandets Kraft – en stor vandlegeplads med fokus på vandets betydning for mosen.

På Lille Vildmosecentret prøver vi gennem aktiv involvering og en spændende formidling at åbne naturen og gøre den tilgængelig. Vi vil rigtig gerne have, at vores gæster er blevet klogere, når de tager herfra og har fået involveret sanserne. Og de må også gerne være blevet lidt beskidte.


Lille Vildmosecentret
Vildmosevej 100,
Dokkedal, 
9280 Storvorde
Tlf. 99 31 75 50
www.lillevildmose.dk

Åbningstider
Fra d. 01/04 - 22/10: klokken 10.00-16.00
Juni, juli og august: klokken 10.00-17.00

Se alle museer med Plusrabat her


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook