Museum Lolland-Falster

Tilbud gælder i hele 2021

Oplev Museum Lolland-Falsters fire forskellige besøgssteder: Reventlow-Museet Pederstrup, Falsters Minder i Nykøbing samt Stiftsmuseet og Frilandsmuseet i Maribo.

Halv pris for op til to personer
  • Museum Lolland-Falster
  • Pluskunder: Halv pris for op til to personer
  • Pris uden abonnement: Voksne 65 kr.
  • Børn under 18 år gratis
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort

Beskrivelse

På Museum Lolland-Falster kommer du helt tæt på historien om Sydhavsøerne. Vi tilbyder en bred vifte af historiske oplevelser og aktiviteter for alle sanser og alle aldersgrupper.

Her er tid til fordybelse, mulighed for socialt samvær med familie og venner eller en chance for at få en helt særlig oplevelse ved et af vores mange arrangementer. Se mere om museet, udstillinger og aktiviteter på: www.museumlollandfalster.dk

Reventlow-Museet Pederstrup
Omgivet af skove, søer og park ligger den lille herregård Pederstrup: engang bolig for greve og statsminister C.D.F. Reventlow og hans elskede hustru Sophie – nu museum, hvor du kan gå på opdagelse i familiens genskabte stuer. 

Besøg statsministerens arbejdsværelse, familiens spisetue eller find herregårdskøkkenet, hvor der i 1918 blev lavet suppe, steg og is til 400 gæster på det store brændekomfur. I 2020 fortæller museet historien om maden i huset. Om fine middage og om varm chokolade til morgenmad – og om tjenestefolkenes grød. 

Børn kan gå på opdagelse i museet med Eduard Reventlows hemmelige skattekort fra hans sommerferier hos bedsteforældrene.  

Efter besøget kan du besøge den lille hyggelige butik kaffestue, hvor man kan købe is og kaffe.  

Vil du vide mere om herregårdenes historie på Lolland, kan du besøge udstillingen Herregård & Landskab i Stutteristalden ved parkeringspladsen.  

Fra 3. til 12. juli viser museet sjældne dragter fra grev Reventlows tid.

Falsters Minder
På Falsters Minder er det mystikken, det overnaturlige og de store spørgsmål, der er i centrum. Med udstillingen Museum Obscurum træder man ind i samleren Cornelius S. Rödders utrolige verden. 

Udstillingen er indrettet som en gengivelse af samlerens lejlighed, hvor han viser nærmest alt – fra souvenirlignende ting til mere eksotiske og mystiske genstande. Samlingen indeholder bl.a. samurairustning og shamanstokke, et hav af udstoppede dyr som kuglefisk og næbdyr, kranier fra sabeltiger og aber samt noget, der er lidt mere ud over det sædvanlige.

Oplev noget, der ligner fe-mumier, varulve i præparat og noget, Cornelius har kaldt skovbarnet. Alt i alt en helt unik samling, der får en til at undre sig og stille spørgsmålet ’Kan det virkelig passe?’

Frilandsmuseet i Maribo
Gå på opdagelse i de gamle huse på Frilandsmuseet i Maribo. Med sin placering i det naturskønne Maribo Naturpark er dette et sted for alle sanser. I de stråtækte bindingsværkshuse kommer man helt tæt på livet på landet for 2-300 år siden. Gå en tur i de lavloftede rum, kik ind i alkoverne, mærk de kølige temperaturer i rummene eller nyd de små haver med pryd- og nytteplanter.

Hen over sæsonen afholdes forskellige arrangementer som fx sommer- og efterårsferieaktiviteter for hele familien, dage med gamle håndværksteknikker i centrum, damptræf med store og små maskiner samt offentlige omvisninger.

Stiftsmuseet i Maribo
Rejs 5000 år tilbage i tiden og oplev stenalderen med egne øjne. Gennem de nyeste fund, forskning og nytænkende formidling fortæller Museum Lolland-Falster en helt ny historie om Lollands stenalder. Her kommer sanserne i spil, når du går på opdagelse i den spændende scenografi, der både indbyder til oplevelse og fordybelse.

Udstillingen viser en enestående samling fund fra jæger- og bondestenalder. Fundene er udgravet i forbindelse med de store arkæologiske udgravninger forud for anlæggelsen af Femern Bælt-forbindelsen. Fantastiske bevaringsforhold betyder, at mange af fundene er helt unikke – og kun kan opleves på Stiftsmuseet i Maribo.  


Museum Lolland-Falster
www.museumlollandfalster.dk

Stiftsmuseet
Banegårdspladsen 11
4930 Maribo. 
Tlf. 54 84 44 00
Åbent hele året: torsdag - lørdag 11-16.

Falsters Minder & Den gamle Købmandshandel
Færgestræde 1A, 
4800 Nykøbing 
Tlf. 54 84 44 00 
Åbent hele året

Frilandsmuseet
Meinckesvej 5
4930 Maribo
Tlf. 54 84 44 00
Åbent: 1. maj - 30. sep.+ uge 42, tirsdag - søndag 10-16.

Reventlow Museet Pederstrup
Pederstrupvej 124, 
4943 Torrig
Tlf. 54 84 44 00
Åbent: 1. maj - 30. september.

Se alle museer med Plusrabat her

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook