Museum Lolland-Falster

Tilbud gælder i hele 2022

Oplev Museum Lolland-Falsters fire forskellige besøgssteder: Reventlow-Museet Pederstrup, Museum Obscurum i Nykøbing samt Stiftsmuseet og Frilandsmuseet i Maribo.

Halv pris for op til to personer
  • Museum Lolland-Falster
  • Pluskunder: Halv pris for op til to personer - Kan ikke kombineres med andre rabatter
  • Pris uden abonnement: Voksne 65 kr.
  • Børn under 18 år gratis
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort

Beskrivelse

På vores 4 udstillingssteder kan du komme helt tæt på historien om Sydhavsøerne. Vi tilbyder en bred vifte af historiske oplevelser og aktiviteter for alle sanser og alle aldersgrupper.

Her er tid til fordybelse, mulighed for socialt samvær med familie og venner eller en chance for at få en helt særlig oplevelse ved et af vores mange arrangementer. Se mere om museet, udstillinger og aktiviteter på: www.museumlollandfalster.dk

Reventlow-Museet Pederstrup

Omgivet af skove, søer og park ligger den lille herregård Pederstrup: engang bolig for greve og statsminister C.D.F. Reventlow og hans elskede hustru Sophie – nu museum, hvor du kan gå på opdagelse i familiens genskabte stuer, hvor den børnerige familie elskede at være. Find herregårdskøkkenet, hvor kokkepigen mindst en gang om ugen laver mad på det store brændekomfur og fortæller om maden i gamle dage

Efter besøget kan du besøge den lille hyggelige butik kaffestue, hvor man kan købe is og kaffe.  

Vil du vide mere om herregårdenes historie på Lolland, kan du besøge udstillingen Herregård & Landskab i Stutteristalden ved parkeringspladsen.  

Museum Obscurum
På Museum Obscurum er det mystikken, det overnaturlige og de store spørgsmål, der er i centrum. Med udstillingen Museum Obscurum træder man ind i samleren Cornelius S. Rödders utrolige verden. 

Udstillingen er indrettet som en gengivelse af samlerens lejlighed, hvor han viser nærmest alt – fra souvenirlignende ting til mere eksotiske og mystiske genstande. Samlingen indeholder bl.a. samurairustning og shamanstokke, et hav af udstoppede dyr som kuglefisk og næbdyr, kranier fra sabeltiger og aber samt noget, der er lidt mere ud over det sædvanlige.

Oplev noget, der ligner fe-mumier, varulve i præparat og noget, Cornelius har kaldt skovbarnet. Alt i alt en helt unik samling, der får en til at undre sig og stille spørgsmålet ’Kan det virkelig passe?’

De gamle huse i Maribo
Gå på opdagelse i de gamle huse på Frilandsmuseet i Maribo. Med sin placering i det naturskønne Maribo Naturpark er dette et sted for alle sanser. I de stråtækte bindingsværkshuse kommer man helt tæt på livet på landet for 2-300 år siden. Gå en tur i de lavloftede rum, kik ind i alkoverne, mærk de kølige temperaturer i rummene eller nyd de små haver med pryd- og nytteplanter.

Hen over sæsonen afholdes forskellige arrangementer som fx sommer- og efterårsferieaktiviteter for hele familien, dage med gamle håndværksteknikker i centrum, damptræf med store og små maskiner samt offentlige omvisninger.

Lolas Verden på Stiftsmuseet i Maribo

Kom med på en spændende rejse tilbage til Lollands stenalder!

Oplev sjældne og unikke fund i en flot og nytænkende scenografi, der indbyder til både oplevelse og fordybelse. Bevæg dig i stenalderpigen Lolas fodspor gennem 500 år Kom med på en rejse til stenalderen! Udstillingen viser en enestående samling af fund fra jæger- og bondestenalder fundet ved udgravninger på Lolland. Lolas verden er fuld af overraskelser og hemmelige tegn! Med en særlig lygte kan du gå på opdagelse og lede efter de skjulte spor, som kun kan ses, når man lyser på dem. Hele familien kan være med til at lede.

Gå på opdagelse og drøm dig tilbage til vores fjerne fortid!


Museum Lolland-Falster
www.museumlollandfalster.dk

Stiftsmuseet
Banegårdspladsen 11
4930 Maribo. 
Tlf. 54 84 44 00

Museum Obscurum & Den gamle Købmandshandel
Færgestræde 1A, 
4800 Nykøbing 
Tlf. 54 84 44 00 

De gamle huse
Meinckesvej 5
4930 Maribo
Tlf. 54 84 44 00

Reventlow Museet Pederstrup
Pederstrupvej 124, 
4943 Torrig
Tlf. 54 84 44 00

Se alle museer med Plusrabat her

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook