Amalienborg

Tilbud gælder hele 2023

Køb dit årskort til særpris med Politiken Plus og få gratis adgang til Rosenborg, Koldinghus og Amalienborgmuseet i et år. Årskortet gælder for 2 personer.

75 kr. rabat på årskort
 • Amalienborg, Christian VIII's Palæ, 1257 København K
 • 75 kr. rabat på årskort
 • Årskort pris uden abonnement 450 kr.
 • Gratis adgang for 2 personer til Rosenborg, Amalienborgmuseet og Koldinghus.
 • Invitation til ferniseringer, når vi åbner nye udstillinger på de tre slotte.
 • Invitation til klubaftener og andre særarrangementer for medlemmer.
 • 50 % rabat på entréen for 2 personer til, Egeskov, Den Gamle By, Brandts, Givskud Zoo og Vadehavscentret
 • 20 % rabat på entréen for 2 personer til Trapholt og Geografisk Have i Kolding
 • 10 % rabat i Slotsbutikkerne på Koldinghus, Rosenborg og Amalienborgmuseet.
 • 10 % rabat i MADKÆLDEREN på Koldinghus for max. fire personer i museets åbningstid.
 • Øvrige rabatter: Årskortholdere får desuden rabat på udvalgte foredrag, forelæsninger og koncerter på Koldinghus, Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet.

Beskrivelse

Mellem H.M. Dronningen og Kronprinsparrets residens på Amalienborg i København ligger Amalienborgmuseet. Her kan du bl.a. få et kig ind i Christian 10. arbejdsværelse og se den storslåede Gallasal, som stadig bruges af kongefamilien ved særlige lejligheder.

Amalienborg består af fire palæer. Ud mod havnen har H.M. Dronningen residens i det ene palæ og Kronprinsfamilien i det andet. Du har mulighed for at besøge Christian VIII og Christian VII's Palæ.

Amalienborgmuseet præsenterer de seneste konger og dronningers private værelser og et skatkammer med juvelerkunst i verdensklasse.

Kongernes og dronningernes private værelser står stadig intakte og hvert rum vidner om tidens trends og beboeres personlige smag fx i klunketidsstil, militærstil eller ridderstil.

Oplev Amalienborgmuseet

På Amalienborgmuseet inviteres du på en rejse gennem den glücksborgske kongeslægts historie. Her kan du opleve de enkelte kongers arbejdsværelser, samt de autentiske rammer om livet for Christian 10. og Dronning Alexandrine, som var det sidste kongepar, der boede i palæet.

Derudover kan du opleve Fabergékammeret, der præsenterer en spektakulær samling af russisk juvelerkunst, og på museet 2. etage, beletagen, stråler kunstneren og arkitekten Nicolai Abildgaards enestående nyklassicistiske interiører om kap med værker af Bertel Thorvaldsen. Beletagen bruges i dag stadig af Kongehuset.

I palæet ved siden af museet, Christian VII's Palæ, som bl.a. bruges til H.M. Dronningens nytårskur, kan du komme med på en rundvisning og opleve interiører fra 1700-tallet i absolut verdensklasse. Rundvisninger i Christian VII's Palæ skal bookes på forhånd.

Sommeraktiviteter

Helt eksklusivt kan du i august opleve operaekspert Henrik Engelbrechts holde foredrag om de første italienske operasangere, der kom til Danmark, i den smukke gallasal i Christian VIII’s Palæ. Store dele af denne sal rummer genskabt interiører af Nikolaj Abildgaard, og etagens sale står i dag, som da Christian 8. selv boede i palæet for næsten 200 år siden. I disse historiske rammer vil Henrik Engelbrecht føre dig tilbage til tiden omkring år 1842 og fortælle om den lille, men markante kulturrevolution, som blev skabt med Christian 8. og de italienske sangere i Hofteatret.

Kongernes Samling
Amalienborgmuseet er en del af Kongernes Samling, der også har besøgssteder på Rosenborg og Koldinghus. De tre museer rummer centrale genstande og kunstværker, der fortæller om den danske kongelige historie og giver et enestående indblik i historierne om såvel Danmarks konger og dronninger – menneskene bag det danske monarki som om Danmark selv.

Hvis du ønsker at besøge Rosenborg, Amalienborg eller Koldinghus anbefaler vi, at du booker timeslots før besøget. Du kan booke timeslots på hjemmesiden, og det er gratis, hvis du er årskortholder.  Husk at markere det ønskede antal ved feltet ”Årskort/Museumsklubben Kongernes Samling”. Når du ankommer til museet, betaler du for dit årskort og kan på den måde dokumentere dit medlemskab.


Amalienborg
Christian VIII's Palæ, 1257 København K

Åbningstider:

Lørdag og søndag kl. 11-16
Uge 26-31 lørdag og søndag kl. 10-16

 


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook