Arresten

Tilbuddet gælder hele 2023

Bag lås og slå. Fængselshistorie der fanger dig. Besøg Arresten, og bliv klogere på dansk ret og straf. Bag fængselsmuren møder du skæbner fra både fortiden og nutiden, og på turen rundt i fangegården, cellerne og retssalen kryber historien helt ind under huden.

Få 25% Plusrabat på entrebilletten
  • Arresten, Torvet 19, 5600 Faaborg
  • Pris for voksne: Pluspris: 55 kr. Normalpris 75 kr.
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

Arresten er for alle:

Alle er velkomne i Arresten, hvor fængslets historie bliver fortalt i tekst, billeder og effekter til både store og små. Til børnene findes særlige lette tekster og forskellige opgaveark, der kan løses undervejs. Vær opmærksom på, at de helt små kan blive lidt bange for stedets meget autentiske stemning.

Nedenfor kan du læse lidt om, hvad du kan forvente dig på Arresten. 


Kom med bag tremmer:


Alene det at være bag tremmer er en særlig oplevelse, som sætter tanker i gang hos både voksne og børn. Bliv klogere på det danske retsvæsen gennem tiden – og på dine egne holdninger til ret og straf. Hvornår spærrer vi folk inde? Hvordan er forholdene i en dansk arrest? Og hvad er retfærdighed? Disse og mange andre spørgsmål melder sig uvilkårligt på turen rundt i fangegården, cellerne og retssalen. 

Mord i Arresten:


Arresten og retssalen udgør museets permanente udstilling. Hør tidligere indsatte og pårørende fortælle om deres erfaringer, og læs om nogle af de lokale skæbner, der har tilbragt tid bag tremmerne. Du kan også leje en iPad og forsøge at opklare ”Mordet i Arresten”. Opklaringen gælder en fiktiv mordgåde, der udspiller sig lige efter 2. verdenskrig. Spillet er beregnet til større børn og voksne. Besøg også retssalen, hvor mange anklagede gennem tiden har taget plads på bænken. I disse autentiske rammer kan du prøve dilemmaspillet ”Døm selv”, hvor du er domsmand i nutidige sager.

Savn og brand:


I Arrestens kælder har du mulighed for at komme tæt på Janus og hans tragiske historie – fra den unge mand får plads som karl på en gård i nærheden af Faaborg, til han pludselig ender bag lås og slå, anklaget for mordbrand. Oplev udstillingens særlige atmosfære, når du lister gennem den mørke kælder med staldlygten i hånden.

Du kan læse mere om museet her. 


Arresten
Torvet 19, 5600 Faaborg


Åbningstider: 
Se mere her

Se alle museer med Plusrabat her


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook