Copenhagen Contemporary

Tilbud gælder hele 2021

Copenhagen Contemporary (CC) er Københavns internationale kunstcenter, der viser installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner og nye talenter.

Spar 25% som Pluskunde
  • Copenhagen Contemporary (CC), Refshalevej 173 A, 1432 København K
  • 25% rabat på entré
  • Gælder hele 2021
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort, som bedes vist inden betalingen. Se hvordan du finder Pluskortet på mobilen
  • Se flere detaljer under Fakta

Beskrivelse

CC har til huse i den prægtige gamle B&W-svejsehal, der med sine i alt 7.000 m2 smukke industrihaller har pladsen til at udstille de teknisk og pladskrævende formater, som mange samtidskunstnere arbejder i: Store totalinstallationer, performancekunst og monumentale videoværker. Det er kunst, man ofte kan gå ind i og sanse med hele kroppen.

UDSTILLINGER

ART OF SPORT

21.04. – 24.10.21

I et år præget af store internationale sportsbegivenheder både nationalt og internationalt åbnede CC året 2021 med en stor gruppeudstilling, der bærer titlen Art of Sport.

Gennem en række værker af internationale og nationale kunstnere går CC tæt på sportens heltedyrkelse og idolisering, dens køns- og etnicitetskoder, dens inklusions- såvel som eksklusionsmekanismer og sportens forhold til politik, magt og penge.

Du kan glæde dig til at opleve værker af over 30 store kunstnere som Mark Bradford, Sarah Lucas, Sylvie Fleury, Jeff Koons og mange flere.

ELMGREEN & DRAGSET

Short Story

21.04. – 24.10.21

Med installationen Short Story har den dansk-norske kunstnerduo Elmgreen & Dragset forvandlet Copenhagen Contemporarys Hal 2 til en tennisbane.

Elmgreen og Dragsets Short Story er som et filmisk stilbillede, der fanger øjeblikket efter en kamp – men det er op til publikum selv at udfylde og formulere fortællingerne, frosset foran dem i tid og sted. I Short Story får vi ikke mange svar eller forklaringer. Tre karakterer står fast foran dig, men de subtile fortællinger bag forbliver flygtige og vanskelige at få fat på. I stedet træder vi ind i en arena, hvor vi kan reflektere og tale om emner som konkurrence, individualisme, inklusion og eksklusion.

KØBENHAVN, KÆRLIGHED & CANDYFLOSS

12.09. – 24.10.21

Copenhagen Contemporary og Klara Karolines Fond Stiftet af Aase & Poul Gernes (Gernes-Fonden) inviterede i forår og sommeren 2021 kunstnere og arkitekter til at deltage i en åben idékonkurrence om udviklingen af området og pladsen omkring Palads Teatret. Idékonkurrencen lanceredes for at starte en åben samtale om Københavns byudvikling og vores fælles byrum med afsæt i debatten omkring Palads Teatret på Axel Torv 9.

På udstillingen kan du gå på opdagelse i de spændende projektforslag i form af håndbyggede modeller, plantegninger og skitser. Projektforslagene rammesættes af Gernes’ originale tegninger lavet i forbindelse med facadeudsmykningen af Palads i 1989 samt hans farverige masonitter, en installation af lakridskonfekt, lagkager og marengstoppe i gips.

LIGHT & SPACE

03.12. – 04.09.22

Året rundes af med den største udstilling til dato på CC, når superstjerner fra den amerikanske Light and Space-bevægelse og samtidskunstnere inspireret heraf indtager hele kunstcenteret.

I november 2021 blænder CC op for en helt særlig udstilling om den amerikanske lys- og rumkunst, der opstod i Los Angeles i 1960erne. Det var en tid, hvor en række unge kunstnere – der i dag alle er verdensnavne på den internationale kunstscene – eksperimenterede med at skabe kunst af lys og nye materialer. I dag kaldes de, under en samlet betegnelse, for Light & Space-bevægelsen og tæller internationale stjerner som James Turrell, Robert Irwin, Doug Wheeler, Larry Bell, Helen Pashgian, Mary Corse og mange flere.

Der er aldrig før blevet præsenteret en omfattende udstilling om Light & Space-bevægelsen i Europa. Med denne udstilling kan man møde en række af bevægelsens centrale figurer, herunder de kvindelige kunstnere, som stadig er ukendte for mange.

Læs mere på copenhagencontemporary.org


Copenhagen Contemporay (CC)
Refshalevej 173 A
1432 København K
Tlf. 29 89 72 88
www.copenhagencontemporay.org

Entré
Voksne: 100 kr.
Studerende og pensionister: 65 kr.
Pluskunder: 25% rabat på entré
Børn under 18 år: Gratis

Åbningstider
Onsdag-søndag 11-18
Torsdag 11-21

 

Se alle museer med Plusrabat her


Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook