Esrum Kloster

Tilbud gælder i hele 2023

900 års danmarkshistorie i hjertet af Kongernes Nordsjælland.

  • Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11-12, 3230 Græsted
  • Pluskunder: 20% rabat
  • Pris uden abonnement: Voksne 85 kr.
  • Børn under 18 år ifølge med voksne har gratis adgang til udstillingen. Der kræves dog særlig adgangsbillet i forbindelse med ferieaktiviteter og Julemarked.
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

Besøg Esrum Kloster & Møllegård
Her mærker du historiens vingesus og arven efter fortidens arbejdsomme munke. Samtidig byder Esrum Kloster på noget af Nordsjællands dejligste natur med eng, sø og skov.

Her kan du udforske udstillingen og komme tæt på munkelivet, deltage i årets mange aktiviteter, dufte til urter og blomster i klosterhaven, klappe lammene på klosterengen, besøge naturlegepladsen, spise frokost under æbletræerne i Møllecaféen eller gå på opdagelse blandt de mange fristelser i butikken.

Udstilling på Esrum Kloster
Inde i det gamle kloster gemmer sig en historie om magt og religion, men også om munkenes fordybelse og meditation. Til tonerne af tidebønnerne inviteres du ind i det allerhelligste – til munkenes bønner og messesang – en sanselig og helt særlig oplevelse.

Aktiviteter for hele familien
Hele sommeren og i de fleste af årets øvrige ferieperioder er der et væld af aktiviteter for hele familien. Ligesom man også kan deltage i flere større og mindre arrangementer. Fra Esrum Ølfestival over Nordsjællands Vandrefestival til Folkekøkken og Julemarked. Hold dig orienteret på esrum.dk

Klosterhaven
Klostrets have har mere end 200 forskellige planter, som blev brugt af de urtekyndige munke i husholdningen og til medicinske eller religiøse formål. Det er også her du finder vores flittige bier, der samler honning fra området.

Esrum Møllegård
Munkene var de første til at bygge møller og udnytte vandkraften i Esrum Å, senere omlagde Christian IV åen for at skabe mere vandkraft. I dag kan du se den gamle kornkværn og turbineværket, der engang leverede strøm til Esrum by.

Butik
I klosterbutikken frister alt lige fra Esrum Klosters krydrede klosterøl over kvalitets legetøj til honning fra bistaderne. Her er også duftende håndcremer, silketørklæder og delikatesser produceret at munke og nonner på klostre rundt om i Europa.

Møllecaféen
Møllecaféen bruger masser af friske urter og grønt i køkkenet. Alt mad laves fra bunden og råvarerne er så vidt muligt økologiske og fra lokale producenter. Nyd frokosten eller en kop kaffe indenfor i den gamle møllegård, eller under æbletræerne i den grønne caféhave. 

Naturlegeplads
Har børnene brug for at røre sig, så tag dem med på naturlegepladsen, hvor de kan lege sig ind i middelalderens børneunivers.

Nationalparken
Esrum Kloster er et godt udgangspunkt for gå-, cykel- eller vandreture i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Der findes adskillige afmærkede ruter fra klostret, og gratis kort over lokal området.

Praktisk info:

Gratis P-plads
Vi har en stor og parkeringsplads

Fri adgang til området
Der skal ikke indløses entré til vores udendørsområde og du kan frit* besøge klappefår, naturlegeplads, café og butik.

OBS
Udstillingen i klostret fordeler sig over flere plan: Der er ingen elevator på klostret. Du finder toilet og handicaptoilet ved både kloster og vandmølle.

*Ved enkelte arrangementer, såsom Esrum Ølfestival og Julemarked vil dele af området kræve entré.


Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11-12
3230 Græsted
Tlf: 48 36 04 00 Mail: kloster@esrum.dk
www.esrum.dk

Åbningstider:
Hele året, se mere på www.esrum.dk

Se alle museer med Plusrabat her


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook