GL STRAND

Tilbud gælder i hele 2023

GL STRAND er en moderne kunsthal med en lang historie

Køb billet og få en gratis plakat
  • GL STRAND, Kunstforeningen Gammel Strand 48, Kbh. K
  • Pluskunder: Ved køb af en billet til normalpris får du en gratis plakat.
  • Pris uden abonnement: Voksne 90 kr. Stud/pens: 80 kr.
  • Børn og unge under 16 år gratis.
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

GL STRAND danner ramme om 5-6 årlige udstillinger. Udstillinger der altid afspejler vores samtid ved enten at være præsenteret som kunsthistoriske temaer med nutidige vinkler eller udstillinger, der fanger de helt nye tendenser på den danske og internationale kunstscene.
HKH Kronprins Frederik er protektor for GL STRAND.

KUNSTFORENINGEN GL STRAND 
UDSTILLINGER 2020 

Leonard Cohen: A Crack In Everything
Frem til 13. april 2020
Leonard Cohen: A Crack in Everything kan fortsat opleves i GL STRAND og Nikolaj Kunsthal i de første måneder af 2020 - med udvidede åbningstider i hverdagene. 13 internationale samtidskunstnere og 20 musikere fortolker Leonard Cohens liv og værk i den stort opsatte udstilling, der sætter nye standarder for mødet mellem musik, litteratur og billedkunst. Udstillingen præsenterer nykommissionerede værker af blandt andre Candice Breitz, Tacita Dean, Janet Cardiff & George Bures Miller, Ari Folman og Jon Rafman.

Esben Weile Kjær: Power Play
2. maj - 7. juni 2020
Under titlen POWER PLAY omdanner Weile Kjær GL STRAND til en dystopisk sex- og natklub i en intim skala. Udstillingen danner scene for en række performances, der opføres gennem hele udstillingen, og som udforsker de regler – vedtagne som uskrevne –, der eksisterer i dette utraditionelle møde mellem kunstudstilling og natklub. Imens er publikum både deltagere og tilskuere, aktive og passive. Udstillingen præsenteres i et særligt partnerskab med Copenhagen Contemporary, der til efteråret 2020 viser HARDCORE FREEDOM med selvsamme kunstner.

Tue Greenfort
2. maj - 2. august 2020
Forandringer i de økologiske systemer er et omdrejningspunkt i den danske billedkunstner Tue Greenforts praksis. Til GL STRAND skaber Greenfort en større installation med helt nye skulpturelle værker, der tager afsæt i GL STRANDs stednavn og specifikke beliggenhed, som oprindeligt havde karakter af strandbred.

Modern Women: Helene Schjerfbeck, Elga Seseman, Sigrid Schaumann & Ellen Thesleff
25. juni - 18. oktobober 2020
Oplev en række af Finlands mest centrale kunstnere fra perioden omkring århundredeskiftet frem til 2. verdenskrig – alle kvinder. Helene Schjerfbeck, Ellen Thesleff, Sigrid Schauman og Elga Sesemann var pionerer i deres tid. De dedikerede deres liv til kunsten og fortolkede med stor individualisme det moderne maleri. I udstillingen præsenteres hver kunstner med en række udvalgte værker, der viser deres arbejde med det moderne udtryk og deres særlige fokus på opfattelsen af kvinden og hendes rolle. Udstillingen er produceret af Ateneum Art Museum, Finlands nationalgalleri, og præsenteres i samarbejde med Kunstforeningen GL STRAND.

Thomas Hirschhorn: Community of Fragments
12. november 2020 - 24. januar 2020
Den schweiziske kunstner Thomas Hirschhorn forvandler store dele af GL STRAND til en labyrintisk ruin i et omfattende projekt, hvor bygningen synes at implodere indefra. Med afsæt i den omfattende stedspecifikke installation undersøger Hirschhorn forholdet mellem ødelæggelse og skabelse. Alle besøgende inviteres til at deltage aktivt i genopbygningen i et værksted, som kunstneren har placeret midt i udstillingen. Her kan de besøgende mødes om samtaler, meningsudvekslinger og ud fra de samme materialer, der blev brugt til at skabe ruinen, skabe nyt og bygge op.

Geta Bratescu: Freedom of Forms
12. november 2020 - 24. januar 2020
Den rumænske kunstner Geta Brătescu (1926-2018) arbejdede gennem mere end fem årtier fra sit atelier i eget hjem i Bukarest. For første gang præsenteres et rigt udvalg af hendes værker inden for tegning, collage, skulptur og fotografi i Danmark - både værker skabt under det kommunistiske regime og værker fra de sene år, hvor Brătescu opnåede international anerkendelse 

Montanasalen: Milena Bonifacini
Frem til 8. marts 2020
Den danske billedkunstner Milena Bonifacinis overdådige bud på et mødelokale i form af installationen Gæstebud kan fortsat opleves i MONTANASALEN. Rummet har fået karakter af et kunstnerhjem, hvor hverdagens genstande er omfortolket i et malerisk og skulpturelt fabulerende univers, og intet er helt, som man tror.

Montanasalen: Malene Bach
20. marts 2020 - marts 2021
Til marts ændrer MONTANASALEN endnu engang karakter, når billedkunstner Malene Bach transformerer arkitekturen gennem en iscenesættelse af det naturlige lysindfald via skulpturelle forløb og farvesætning. 


GL STRAND
Kunstforeningen Gammel Strand 
Se mere på GL Strand

Åbningstider
Tirsdag-søndag 11-17. 
Onsdag 11-20. 
Mandag lukket.

Se alle museer med Plusrabat her


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook