Gl. Holtegaard

Tilbud gælder hele 2023

Gl. Holtegaard er en kunsthal, der præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med tre-fire skiftende udstillinger om året af både ny og ældre kunst.

25% rabat på entré
  • Gl. Holtegaard – Attemosevej 170, 2840 Holte
  • Priser
    Voksen alm. pris: 75 kr.
    Pluskunder: 25% rabat på entré
    Børn under 18 år: Gratis
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort

Beskrivelse

Kunsthallen Gl. Holtegaard

Gl. Holtegaard er en kunsthal, der præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med tre-fire skiftende udstillinger om året af både ny og ældre kunst. Det er Gl. Holtegaards ambition at præsentere ny såvel som ældre billedkunst, der aktualiserer historien og perspektiverer den tid, vi lever i i dag.

Kunsthallens placering i Lauritz de Thurahs historiske barokanlægs bygninger og udendørs arealer udgør en integreret del af kunsthallens udstillingsprofil. Netop placeringen gør, at samtidskunsten kan trækkes meget tæt på det historiske materiale, som Gl. Holtegaard er gjort af. Barokhaven betragtes altså som et udvidet udstillingsrum, der, på lige fod med De Thurahs arkitektur, nøje kurateres og iscenesættes i det årlige udstillingsprogram.

Gl. Holtegaard danner i løbet af året ramme om et mangfoldigt aktivitetsprogram, som knytter sig til udstillingerne samt Gl. Holtegaard som sted og kulturinstitution. Her er der tale om aktiviteter og arrangementer som artist talks, performances, foredrag, debatter, havevandringer, koncerter mm.

Følg med på Gl. Holtegaards hjemmeside www.glholtegaard.dk


Plads til alle

Med sine i ca 30.000 m2 store smukke barokhave byder Gl. Holtegaard også på en helt enestående mulighed for at garnere sin kunstoplevelse med en gåtur gennem det historieske parkanlæg. Gl. Holtegaards barokhave blev i starten af 00’erne genskabt med forbillede i Lauritz de Thurahs gamle barokvision for hus og have fra 1756. Akseopdelte ganstier, et stort broderiparterre samt mere end 250 frugttræer, hvoraf mange er historiske æblesorter, gør haven idel til en forskelligartet parkoplevelse.

Gl. Holtegaards barokhave er åben og gratis at besøge året rundt.

Besøg Gl. Holtegaard

Gl. Holtegaard museet ligger kun 30 min. kørsel fra København og det er nemt at komme dertil med både bil og offentlig transport. 

Udstillinger 2023


HOVED I ROSA LYS - Isaac Grünewald og den dekorative ekspressionisme
3. MAR – 6. AUG 2023


I 2023 åbner Gl. Holtegaard dørene for en særdeles sanselig oplevelse, som endnu en gang understreger og udfordrer Gl. Holtegaards historiske barokvilla og haveanlæg. Udstilling er en stor solopræsentation af den svenske avantgardekunstner Isaac Grünewald (1889-1946). Isaac Grünewald blev uddannet i Stockholm i 1905-08, og gik herefter i lære hos Henri Matisse i Paris. Kunstneren indtog – i øvrigt sammen med sin første hustru Sigrid Hjertén og andre avantgardekunstnere - en central rolle i opgøret med både impressionismen og nationalromantikken, og Grünewalds unikke, dekorativt ekspressionistiske stil var med til at indføre modernismen i Sverige. Grünewalds værker vises i en stærkt iscenesat udstilling, hvor baggrunden for værkerne er farver hentet fra Grünewalds egen overdådige farvepalet.

LILIBETH CUENCA RASMUSSEN
31. MAR – 29. OKT 2023

Barokhaven vil i de kommende år danne ramme for en trilogi af internationale samtidskunstprojekter.
Den første i rækken er billedkunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen (f.1970), der i sit kunstneriske arbejde beskæftiger sig med spørgsmål som fx etnicitet, identitet, køn og tilhørsforhold. Hun har med tiden udviklet et signifikant, tværæstetisk performativt udtryk, hvor musik, kostumer, scenografier, koreograferet dans og skulpturelle elementer spiller en væsentlig rolle i hendes fortællinger. Til haven producerer Lilibeth Cuenca Rasmussen et større installatorisk værk, som kommenterer på barokanlæggets historik og fortid som sommerresidens for kgl. hofbygmester Lauritz de Thurah.

FREDERIK NÆBLERØD
1. SEP – 29. OKT 2023

Oplev den ekspressive danske billedkunstner Frederik Næblerød (f. 1988), når han i sensommeren indtager Gl. Holtegaards udstillingsrum i sin første store soloudstilling. Gennem de senere år har Næblerød braget igennem på den danske kunstscene med tempo- og fantasifulde malerier og skulpturer i et univers befolket af monstre og sære væsner. Han maler med alt og på alt; med maling, lim og polyfilla, på spejle, træplader og bagsiden af lærreder.

Frederik Næblerøds kunst bærer præg af et ekspressivt udtryk og en skabertrang, der kan mærkes lang ud over rammen. Sammen med stærke kontrastfulde farver er det med til at give hans kunst en særlig original og medrivende energi.

EMILY GERNILD
17. NOV 2023 – 21. JAN 2024

I efteråret åbner også en soloudstilling af den danske billedkunstner Emily Gernild (f. 1985).
Gernild er kendt for sine farvestærke og sanselige malerier, der blander motiver fra hverdagen med drømmeagtige scener og vækker minder om dufte, former, farver og stemninger. Emily Gernild får det figurative og det abstrakte til at spille sammen på forunderlig vis i malerier, der trækker tråde til såvel 1600-tallets hollandske stilleben-maleri med opstillede genstande som til Edvard Munchs symbolisme og den danske malerkollega TAL R’s kunst

 


Gl. Holtegaard
Attemosevej 170
2840 Holte
www.glholtegaard.dk

Entré
Voksne: 75 kr.
Pluskunder: 25% rabat på entré
Børn under 18 år: Gratis

Åbningstider
Tirsdag-søndag 12-17
Torsdag 12-20
Fra 3. marts
Lørdag-søndag kl. 10-17POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook