Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling

Tilbud gælder hele 2023

Hadsund Egnssamling byder på en visuel tidsrejse, der fortæller om de perioder af områdets historie, som har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag. På samme adresse ligger Møllehistorisk Samling. Her får du historien om danske møller – lige fra middelalderens stubmøller og hollandske møller til den moderne vindmølleindustri.

  • Hadsund Egnssamling og Mølleshistorisk Samling, Rosendals Alle 8, 9560 Hadsund
  • Pluskunder: 25% rabat på normalpris
  • Pris uden abonnement: Voksne 40 kr.
  • Børn og unge under 18 år gratis.
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort

Beskrivelse

Hadsund Egnssamling byder på en visuel tidsrejse gennem først en renæssancestue, så en bondestue fra 1800-tallet og en klunkestue fra cirka 1900 og endelig en dagligstue fra 1970’erne.

Museet fortæller desuden om de perioder af områdets historie, der har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag. Renæssancen med sin blomstrende glas-, salt- og kalkfremstilling, de store landbrugsreformer, Hadsunds opkomst som by og dens udvikling til en moderne industriby.

Ved siden af Hadsund Egnssamling finder man Møllehistorisk Samling. Den fortæller historien om mekaniske vand- og vindmøller og deres udvikling fra middelalderen og frem til Poul la Cours revolutionerende eksperimenter, der førte til den viden om aerodynamik, som er grundlaget for den moderne vindmølleindustri.

Åbningstider
1. maj – 30. september 2022
Tirsdag-søndag kl. 12-16


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook