M/S Museet for Søfart

Tilbud gælder i hele 2022

"A cutting-edge cultural venue" kalder New York Times M/S Museet for Søfart. Museet, der er bygget af BIG – Bjarke Ingels Group, har siden åbningen i 2013 vundet priser for både den ikoniske arkitektur i en gammel tørdok og de sansemættede udstillinger.

20% for op til 2 personer
  • M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej, Helsingør
  • Pluskunder: 20% på entrébilletten for op til 2 personer
  • Pris uden abonnement: Voksne: 120 kr.
  • Børn under 18 år: gratis.
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

Et fascinerende indblik i Danmarks rolle som førende søfartsnation igennem tiderne, med fokus på både de store historiske linjer og de personlige beretninger.

Der fortælles om søfartens mytologi, om teknologien, der har gjort det muligt at navigere på verdenshavene og om, hvordan søfarten har bundet verden sammen - helt fra 1700-tallets blomstrende handelsperiode og frem til nutidens globale samfund, hvor over 90 % af alle varer fragtes til søs, inden de ender i vores indkøbskurve.

Spil og leg 

Undervejs er der mulighed for både fordybelse og leg: I de interaktive spil kan hele familien styre verdenshandlen i dag eller prøve lykken som købmand i 1700-tallet. Man kan lære at navigere med søfartens klassiske redskaber eller få sig en vaskeægte sømandstatovering - der kan vaskes af igen!

Tag på eventyr med DRØMMESKIBET

DRØMMESKIBET er M/S Museet for Søfarts store nye maritime legeunivers med timevis af sjov for små og store landkrabber. Kravl ind i motorrummet og tjek at alt virker. Last skibet og hold kursen. Kravl helt op i stævnen og hold øje med hajer og søuhyrer – eller tag en slapper i sømandens hængekøje, mens I navigerer efter stjernerne. Inde på havnen kan I besøge knejpen og give den gas til sømandskaraoke!

Kongeskibet DANNEBROG hyldes i ny særudstilling

I 2022 fylder Kongeskibet Dannebrog 90 år. Det markerer M/S Museet for Søfart med en særudstilling om det flydende slot. Udstillingen indvies den 8. februar 2022 og giver befolkningen et indblik i livet ombord - fra besætningens hverdag til kongefamiliens private liv til søs.

Kongeskibet Dannebrog er mere end et skib. Det er et flydende slot, og når skibet kommer i havn på de årlige togter rundt i Danmark såvel som til Grønland og Færøerne, møder monarken sit folk, som tager imod og viser deres lokalområde frem. Dannebrog binder med andre ord hele riget sammen, og udgør samtidig rammen om den kongelige families liv til søs.

I 2022 fylder Kongeskibet 90 år og H.M. Dronningen har 50-års Regeringsjubilæum. Det markerer M/S Museet for Søfart med særudstillingen ’DANNEBROG - Kongeskib i 90 år’, hvor befolkningen for første gang får et unikt indblik i livet ombord på det enestående skib.

Prinsernes matrostøj, Dronningens akvareller og danskernes minder

Særudstillingen er en rejse med Kongeskibet gennem ni årtier – og et møde med tre monarker, der alle har blåt hav i årerne.

Udstillingen viser alle facetter af Kongeskibet, der både fungerer som residens for Dronningen, et personligt hjem, et skoleskib og et symbol på kongemagten, ligesom skibet i sig selv rummer en fascinerende fortælling.

På udstillingen kan man blandt andet opleve modeller af forskellige kongeskibe gennem tiden, H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Prins Joachims matrostøj fra 1970’erne og akvareller, som Dronningen har malet ombord. Udstillingen viser også Kongeskibets betydning for kongemagten i Danmark, og ikke mindst for Dronningens forhold til sin far, Frederik 9.

De mennesker, der har besøgt og benyttet skibet, kommer til orde igennem citater og anekdoter. Eksempelvis beretter besætningens gaster om det daglige arbejde, og fotografier fra kongefamiliens private fotoalbum giver indblik i Dronningens barndom, hvor sommerdagene ombord også levnede tid til udklædningslege og anden sjov.

M/S Museet for Søfart har også indsamlet danskernes egne fortællinger om deres personlige møder med Kongeskibet, hvor man som besøgende vil få et unikt indblik i Kongeskibets betydning for den enkelte dansker – blandt andet gennem afbildninger på souvenirs, porcelænsplatter og øletiketter.

Se flere arrangementer og læs mere om dem her.

2. marts – 29. juni: Introduktion til ’DANNEBROG – Kongeskib i 90 år’
3. marts: M/S Øl & Quiz
5. marts: NELLA DAN. Mød en levende museumsgenstand!
6. marts: NELLA DAN ekspertrundvisning med Rasmus Nygaard.
13. marts: Carsten Jensens bestseller roman ’VI – DE DRUKNEDE’ er blevet til film.
24. marts: På eventyr til søs i Arktis og Antarkis v. Cecilia Vanman.
29. marts: Fra Britannia til Basrah Breeze. Regentskibe gennem tiden v. Jakob Serup.
2. april: NELLATHON – Bag om ’NELLA DAN’ udstillingen
7. april: Dronningens Jagtkaptajn. Peter Schinkel Stamp om organisationen bag Kongeskibet DANNEBROG.


M/S Museet for Søfart 
Ny Kronborgvej,
Helsingør
49 21 06 85
www.mfs.dk

Åbningstider
Januar - juni: Tirsdag-søndag kl. 11-17.
Juli - august: Alle dage kl. 11-18.
September - december: Tirsdag-søndag kl. 11-17.
Museet holder derudover åbent mandag i vinterferien i uge 7, mandagene i forbindelse med påsken, mandag i efterårsferien i uge 42. Lukket hvert år den 23., 24., 25., og 31. december samt 1. januar.

Se alle museer med Plusrabat her

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook