Mark - Billund Kommunes Museer

Tilbud gælder i hele 2023

Landbrug, industri og turisme er rammerne for anderledes museumsoplevelser, hvor du bliver en del af historien, fordi det er din egen historie. Oplev fantastiske udstillinger om forandring og et væld af aktiviteter for alle aldre.

20% rabat på MuseumPlus kort
  • Mark - Billund Kommunes Museer, Morsbølvej 101, 7200 Grindsted
  • Pluskunder: Få 20% rabat på MuseumPlus kort og få fordele hele året.
  • Pris uden abonnement for MuseumPlus kort : 250 kr.
  • MuseumPlus fordele: Fri entré, invitationer til udstillingsåbninger, nyhedsbreve, 20% i museumsbutikken på udvalgte varer og rabat ved særlige offentlige arrangementer.
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

Museumsgården Karensminde

Den levende museumsgård Karensminde er indhyllet i smuk natur mellem engen og heden, hvor du mærker udvikling, vilkår, levevis og konsekvenser i de sidste 400 års danmarkshistorie. Du møder engbonden, hedebonden og de rakkere, der boede på heden. Du møder mejerister, fabriksarbejdere, arbejderklasse og byboere. Du møder entreprenører og opfindere, der skaber udvikling og nogle gange forurening, og du møder i denne forbindelse også Danmarks første minister for forureningsbekæmpelse. Du møder turister, der rejser til grisefester på Mallorca. Du møder mennesker, der bruger naturen som afstresningsmiddel for at komme i ro og balance og genkender måske dig selv?

Særudstillingen SPOR af Besættelsen

Mogens Eeg Sørensen var modstandsmand under Anden Verdenskrig og blev sendt til en tysk Kz-lejr. Hans bevægende historie er en af de mange, du kan opleve i den store udstilling SPOR af Besættelsen. Udstillingen fortæller om jernbanens særlige historie under besættelsen. Opdag skæbner i modstandskampen, i den ændrede hverdag, hos værnemagten og for de tyske flygtninge – en historie, der i særdeleshed er relevant i dag.

Aktiviteter for hele familien

I skolernes ferier er der altid skattejagter og lege for familiens yngste. Museets frivillige faciliterer i øvrigt fx hestevognsture, værksteder i børnehøjde og sætter gang i både den gamle smedje og det gamle brændekomfur i køkkenet. Hvert forår er børnene med til at sætte kartofler og hvert efterår er de med til at grave de nye kartofler op – og får en pose kartofler med hjem som tak for hjælpen.

Adresse: Morsbølvej 101, 7200 Grindsted

Åbningstider:
Skolernes ferier: alle dage 10.00-16.00
Øvrige: Lørdag og søndag 10.00-16.00
Lukket mellem jul og nytår


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook