Museet på Koldinghus

Tilbud gælder i hele 2021

Køb dit årskort til særpris med Politiken Plus og få gratis adgang til Rosenborg, Koldinghus og Amalienborgmuseet i et år. Årskortet gælder for 2 personer.

Spar 75 kr. på årskort
 • Koldinghus, Koldinghus 1, 6000 Kolding
 • 75 kr. rabat på årskort
 • Årskort pris uden abonnement 450 kr.
 • Gratis adgang for 2 personer til Rosenborg, Amalienborgmuseet og Koldinghus.
 • Invitation til ferniseringer, når vi åbner nye udstillinger på de tre slotte.
 • Invitation til klubaftener og andre særarrangementer for medlemmer.
 • 50 % rabat på entréen for 2 personer til, Egeskov, Den Gamle By, Brandts, Givskud Zoo og Vadehavscentret
 • 20 % rabat på entréen for 2 personer til Trapholt og Geografisk Have i Kolding
 • 10 % rabat i Slotsbutikkerne på Koldinghus, Rosenborg og Amalienborgmuseet.
 • 10 % rabat i MADKÆLDEREN på Koldinghus for max. fire personer i museets åbningstid.
 • Øvrige rabatter: Årskortholdere får desuden rabat på udvalgte foredrag, forelæsninger og koncerter på Koldinghus, Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet.

Beskrivelse

Oplev Koldinghus, der gennem sine mere end 750-årige eksistens, har spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien: som grænseværn, som kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration.

Koldinghus blev grundlagt i 1268. Det blev anlagt for at vogte over kongerigets grænse mod syd. Gennem århundreder var Koldinghus et af landets vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 under spanske troppers indkvartering og stod længe som en romantisk ruin.

I 1976-93 blev ruinen beskyttet af nye, moderne bygningsdele. Restaureringen, der blev gennemført af arkitekterne Inger og Johannes, blev i 1993 tildelt EUROPA NOSTRA-prisen og er i sig selv en seværdighed i verdensklasse.


Dronningens Broderier
24. april 2021 til 2. januar 2022
I 2021 viser Koldinghus for første gang H.M. Dronningens broderede private værker offentligt i udstillingen ”Dronningens Broderier”. Det er velkendt for mange, at H.M. Dronningen er en særdeles aktiv kunstner inden for en række genrer: maleri, decoupage, teaterscenografi og broderi, som kan ses i de danske kirker på bispekåber og alterduge. Men færre ved, at Dronningens enorme virkelyst også har resulteret i en stor produktion af private broderier, der aldrig før er set i offentligheden.Kongernes Samling.
https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/dronningens-broderier/

 

Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud
24. april til 31. oktober 2021

Kongernes Samling råder over et stort antal imponerende genstande og dragter, som knytter sig til fortællingen om Christian 5. Mange af genstandene i udstillingen er meget skrøbelige og lysfølsomme og derfor normalt ikke er tilgængelig for publikum. Se bl.a. Christian 5.s salvingskåbe, som kun været anvendt til Kongens salving og ved castrum doloris (når majestætens kiste stilles til skue) og som først skal tages i brug igen den dag H.M. Dronningen skal begraves. I udstillingen kan du desuden opleve Christian 5.s overdådige krigsdragter, våben og pragtgenstande, og se de mange skildringer af kongen gennem et stort udvalg af portrætkunst. Du kan også opleve geviret fra den hjort, der eftersigende stangede kongen til døde.

 

Oplev Koldinghus
I dag er Koldinghus er meget mere end et museum. Se resterne af ruinen, der fortæller om katastrofebranden i 1808, oplev historien helt tæt på, når der er levende fortællinger i slottes store sale og se de danske konger og dronningers skatte, der vises frem i skiftende særudstillinger. I 2021 kan du opleve særudstillingerne ’Dronningens Broderier’, der viser H.M. broderede private værker, ’Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud’, ’TAKEAWAY – Biennalen for kunsthåndværk og design’ og

Koldinghus for hele familien
Denne sommer er der aktiviteter for hele familien hver dag på Koldinghus i uge 26-31.
Du kan blandt andet møde skuespillere udklædt som historiske personer i særudstillingen ”Christian 5. – konge, kriger og salvet af Gud”. Du kan også finde ud af, hvilken kongelig personlighed du ligner mest eller prøve kræfter med broderi i broderiworkshoppen, som vi tilbyder i anledningen af særudstillingen ”Dronningens Broderier”.

Kongernes Samling
Koldinghus  er en del af Kongernes Samling, der også har besøgssteder på Rosenborg og Amalienborg. De tre museer rummer centrale genstande og kunstværker, der fortæller om den danske kongelige historie og giver et enestående indblik i historierne om såvel Danmarks konger og dronninger – menneskene bag det danske monarki som om Danmark selv.

Hvis du ønsker at besøge Rosenborg, Amalienborg eller Koldinghus anbefaler vi, at du booker timeslots før besøget. Du kan booke timeslots på hjemmesiden, og det er gratis, hvis du er årskortholder.  Husk at markere det ønskede antal ved feltet ”Årskort/Museumsklubben Kongernes Samling”. Når du ankommer til museet, betaler du for dit årskort og kan på den måde dokumentere dit medlemskab. 


Koldinghus
Koldinghus 1, 6000 Kolding

Åbningstider
Åbent alle dage kl. 10-16

Se alle museer med Plusrabat her

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook