Museum Lolland-Falster

Tilbud gælder i hele 2023

Oplev Museum Lolland-Falsters fire forskellige besøgssteder: Reventlow-Museet Pederstrup, Museum Obscurum i Nykøbing samt Stiftsmuseet og Frilandsmuseet i Maribo.

Halv pris for op til to personer
  • Museum Lolland-Falster
  • Pluskunder: Halv pris for op til to personer - Kan ikke kombineres med andre rabatter
  • Pris uden abonnement: Voksne 75 kr.
  • Børn under 18 år gratis
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort

Beskrivelse

På vores 4 udstillingssteder kan du komme helt tæt på historien om Sydhavsøerne. Vi tilbyder en bred vifte af historiske oplevelser og aktiviteter for alle sanser og alle aldersgrupper.

Her er tid til fordybelse, mulighed for socialt samvær med familie og venner eller en chance for at få en helt særlig oplevelse ved et af vores mange arrangementer. Se mere om museet, udstillinger og aktiviteter på: www.museumlollandfalster.dk

Reventlow-Museet Pederstrup

Omgivet af skove, søer og park ligger den lille herregård Pederstrup, der engang var hjem for greve og statsminister C.D.F. Reventlow, hans elskede hustru og deres mange børn. Nu huser herregården Reventlow-Museet, hvor du kan gå på opdagelse i familiens Lollandske paradis, hvor den børnerige familie elskede at være. Besøg også herregårdskøkkenet, hvor kokkepigen mindst en gang om ugen kokkererer på det store brændekomfur og fortæller om maden i gamle dage

Efter besøget kan du besøge den lille hyggelige butik og kaffestue, hvor du kan købe is og kaffe.

Vil du vide mere om herregårdenes historie på Lolland, kan du besøge udstillingen Herregård & Landskab i Stutteristalden ved parkeringspladsen.

Oplev fra 3. juli særudstillingen ’Hun døde i sin elskedes arme’, som fortæller om, da C.D.F. Reventlow mistede sin elskede kone Frederikke.

Museum Obscurum

Det er mystikken, det overnaturlige og de store spørgsmål, der er i centrum, når du træder ind i Museum Obscurum univers. Her besøger du samleren Cornelius S. Rödders genskabte lejlighed hvor han har samlet og udstiller nærmest alt – fra souvenirlignende ting til mere eksotiske og mystiske genstande. Samlingen indeholder bl.a. samurairustning og shamanstokke, et hav af udstoppede dyr som kuglefisk og næbdyr, kranier fra sabeltiger og aber samt noget, der er lidt mere ud over det sædvanlige.

Oplev noget, der ligner fe-mumier, varulve i præparat og noget, Cornelius har kaldt skovbarnet. Alt i alt en helt unik samling, der får en til at undre sig og stille spørgsmålet ’Kan det virkelig passe?’ For hvad er sandt, og hvad er fiktion i denne udstilling? Ja det er op til dig at vurdere, når du træder ind i Cornelius’ verden.

De gamle huse i Maribo

Midt i det naturskønne Naturpark Maribosøerne ligger det hyggelige frilandsmuseum De Gamle Huse. Her kan du gå i dine forfædres fodspor og komme helt tæt på, hvordan livet på landet var for 300 år siden. Dengang, hvor stråtækte bindingsværkshuse var hvermandseje, maden blev tilberedt over åben ild og landsbyens fællesskab var af stor betydning.

Oplev den lille landsby, hvor du kan gå på besøg hos bonden, skolelæreren, hjælpepræsten og landarbejderen, kikke ind hos smeden eller nyde synet af den imponerende stubmølle. Husene viser flere hundrede års bygningskultur og giver indblik i en tid, hvor livet var skrøbeligt og meget anderledes end i dag. Gå en tur i de lavloftede rum, kik ind i alkoverne, mærk de kølige temperaturer i rummene eller nyd de små haver med pryd- og nytteplanter.

Hen over sæsonen afholdes forskellige arrangementer som fx sommer- og efterårsferieaktiviteter for hele familien, dage med gamle håndværksteknikker i centrum, damptræf med store og små maskiner samt offentlige omvisninger.

Fra 25. juni kan du opleve særudstillingen STORM, der på dramatisk vis fortæller om den skæbnesvangre nat i november 1872, hvor en stormflod hærgede Lolland-Falsters kyster.

Oplev også særudstillingen ”Da døden kom forbi” i Falstergården fra 3. juli hvor husets unge kone netop er afgået ved døden.

 

Lolas Verden på Stiftsmuseet i Maribo

Kom med på en spændende rejse tilbage til Lollands stenalder i den majestætiske museumsbygning på Banegårdspladsen i Maribo. Her står du ansigt til ansigt med stenalderpigen LOLA. En ung pige med blå øjne, mørkt hår og mørk hud, som boede på Lollands sydkyst for omkring 6000 år siden. Gå på opdagelse i hendes verden, hvor unikke og velbevarede arkæologiske fund understøtter hendes fortælling, og dyk ned i livet på bopladsen, ved havet og i efterlivet. Kom helt tæt på tusind år gamle flettede fiskegærder, ofrede hundekæber, fiskeredskaber og ikke mindst den klump af birkebeg, som indeholdt rester af Lolas DNA og gav os muligheden for at genskabe hende og hendes verden.

Oplev den stemningsfulde udstilling OMG, hvor ni smukke og makabre middelalderkrucifikser fortæller om tidens håndværk og om den kristne kulturarv på Lolland-Falster. Alle krucifikserne er fra lokale kirker og er af enestående karakter, da størstedelen af denne type krucifikser gik til efter reformationen i Europa.

Fra 27. maj kan du besøg særudstillingen HAV, der fortæller historien om livet ved havet, med havet og på trods af havet i stenalderen og i 1900-tallet. Gå på opdagelse og drøm dig tilbage til vores fjerne fortid!


Museum Lolland-Falster
www.museumlollandfalster.dk

Stiftsmuseet
Banegårdspladsen 11
4930 Maribo. 
Tlf. 54 84 44 00

Museum Obscurum & Den gamle Købmandshandel
Færgestræde 1A, 
4800 Nykøbing 
Tlf. 54 84 44 00 

De gamle huse
Meinckesvej 5
4930 Maribo
Tlf. 54 84 44 00

Reventlow Museet Pederstrup
Pederstrupvej 124, 
4943 Torrig
Tlf. 54 84 44 00

Se alle museer med Plusrabat her


Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook