Museum Lolland-Falster

Tilbud gælder i hele 2020

Oplev Museum Lolland-Falsters fire forskellige besøgssteder: Reventlow-Museet Pederstrup, Falsters Minder i Nykøbing samt Stiftsmuseet og Frilandsmuseet i Maribo.

Halv pris for op til to personer
  • Museum Lolland-Falster
  • Pluskunder: Halv pris for op til to personer
  • Pris uden abonnement: Voksne 65 kr.
  • Børn under 18 år gratis
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort

Beskrivelse

På Museum Lolland-Falster kommer du helt tæt på historien om Sydhavsøerne. Vi tilbyder en bred vifte af historiske oplevelser og aktiviteter for alle sanser og alle aldersgrupper.

Her er tid til fordybelse, mulighed for socialt samvær med familie og venner eller en chance for at få en helt særlig oplevelse ved et af vores mange arrangementer. Se mere om museet, udstillinger og aktiviteter på: www.museumlollandfalster.dk

Reventlow-Museet Pederstrup
Reventlow-Museet Pederstrup byder sommeren igennem indenfor i hovedbygningen på herregården Pederstrup. I de smukt møblerede stuer er der mulighed for at stifte bekendtskab med den store statsmand og landboreformator C.D.F. Reventlow og hans familie samt opleve, hvordan et ægte herskabshjem omkring år 1800 tog sig ud. 

Fra 27. juni til 8. august tilbyder museet offentlige omvisninger i fast samling hver torsdag kl. 14. Omvisningerne er gratis, når entréen er betalt.

Museet ligger midt i Reventlowparken, der indbyder til hyggelige gåture. I det imponerende ridehus ved parkeringspladsen er det muligt at gå på opdagelse i det enestående lollandske herregårdslandskab i udstillingen 'Herregård & Landskab Lolland', som også giver forslag til nye oplevelser rundt på øens mange godser. 

Falsters Minder
På Falsters Minder er det mystikken, det overnaturlige og de store spørgsmål, der er i centrum. Med udstillingen Museum Obscurum træder man ind i samleren Cornelius S. Rödders utrolige verden.

Udstillingen er indrettet som en gengivelse af samlerens lejlighed, hvor han viser nærmest alt – fra souvenirlignende ting til mere eksotiske og mystiske genstande. Samlingen indeholder bl.a. samurairustning og shamanstokke, et hav af udstoppede dyr som kuglefisk og næbdyr, kranier fra sabeltiger og aber samt noget, der er lidt mere ud over det sædvanlige.

Oplev noget, der ligner fe-mumier, varulve i præparat og noget, Cornelius har kaldt skovbarnet. Alt i alt en helt unik samling, der får en til at undre sig og stille spørgsmålet ’Kan det virkelig passe?’

Frilandsmuseet i Maribo
Gå på opdagelse i de gamle huse på Frilandsmuseet i Maribo. Med sin placering i det naturskønne Maribo Naturpark er dette et sted for alle sanser. I de stråtækte bindingsværkshuse kommer man helt tæt på livet på landet for 2-300 år siden. Gå en tur i de lavloftede rum, kik ind i alkoverne, mærk de kølige temperaturer i rummene eller nyd de små haver med pryd- og nytteplanter.

Hen over sæsonen afholdes forskellige arrangementer som fx sommer- og efterårsferieaktiviteter for hele familien, dage med gamle håndværksteknikker i centrum, damptræf med store og små maskiner samt offentlige omvisninger.

Stiftsmuseet i Maribo
På Stiftsmuseet får du den store fortælling om livet på Lolland-Falster gennem årtusinder. Kom helt tæt på de fantastiske fund fra oldtiden, oplev provinsens første bibliotek fra 1796, bliv overvældet af de smukke og stemningsfulde middelalderkrucifikser eller få ansigt på de polske arbejdere, der arbejdede i roemarkerne for et par generationer siden.

Der er skiftende særudstillinger, og der arrangeres løbende aktiviteter på museet. I 2019 kan man opleve særudstillingen Lille Valdemars Eventyr – en udstilling for de yngste. Valdemar er 5 år gammel og sat i pleje. Han savner sin mor, men heldigvis har han sin gode ven, hunden Saxo. Sammen oplever de sjove og uhyggelige eventyr og får nye venner. Børnene kan lege sig igennem udstillingen ved leg, bevægelse og fantasi. 

Fakta

Museum Lolland-Falster
www.museumlollandfalster.dk

Stiftsmuseet
Banegårdspladsen 11
4930 Maribo.
Tlf. 54 84 44 00
Åbent hele året: torsdag - lørdag 11-16.

Falsters Minder & Den gamle Købmandshandel,
Færgestræde 1A,
4800 Nykøbing
Tlf. 54 84 44 00
Åbent hele året

Frilandsmuseet
Meinckesvej 5
4930 Maribo
Tlf. 54 84 44 00
Åbent: 1. maj - 30. sep.+ uge 42, tirsdag - søndag 10-16.

Reventlow Museet Pederstrup
Pederstrupvej 124,
4943 Torrig
Tlf. 54 84 44 00
Åbent: 1. maj - 30. september.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på facebook