Rosenborg

Tilbud gælder hele 2023

Køb dit årskort til særpris med Politiken Plus og få gratis adgang til Rosenborg, Koldinghus og Amalienborgmuseet i et år. Årskortet gælder for 2 personer.

Spar 75 kr. på årskort
 • Rosenborg Slot, Øster Voldgade 4A, 1350 København
 • 75 kr. rabat på årskort
 • Årskort pris uden abonnement 450 kr.
 • Gratis adgang for 2 personer til Rosenborg, Amalienborgmuseet og Koldinghus.
 • Invitation til ferniseringer, når vi åbner nye udstillinger på de tre slotte.
 • Invitation til klubaftener og andre særarrangementer for medlemmer.
 • 50 % rabat på entréen for 2 personer til, Egeskov, Den Gamle By, Brandts, Givskud Zoo og Vadehavscentret
 • 20 % rabat på entréen for 2 personer til Trapholt og Geografisk Have i Kolding
 • 10 % rabat i Slotsbutikkerne på Koldinghus, Rosenborg og Amalienborgmuseet.
 • 10 % rabat i MADKÆLDEREN på Koldinghus for max. fire personer i museets åbningstid.
 • Øvrige rabatter: Årskortholdere får desuden rabat på udvalgte foredrag, forelæsninger og koncerter på Koldinghus, Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet.

Beskrivelse

Oplev hele Danmarks Skatkammer. Gennem 400 år har danske konger og dronninger gemt deres mest dyrebare skatte på Rosenborg Slot i Kongens have.

Rosenborg er et slot i centrum af København. Slottet blev oprindeligt bygget i starten af 1600-tallet som lysthus efter ordre fra Christian 4. i Kongens Have.

Det lille slot dannede ramme om Christian 4.s samliv med hustruen Kirsten Munk. De tre følgende konger brugte også slottet som bolig, hvorefter det blev et kongeligt depot og fra 1838 et museum med adgang for offentligheden.

Oplev Rosenborg

I dag står store dele af slottet stadig som det gjorde i 1600-tallet. I Riddersalen øverst oppe står de enevældige kongers trone bevogtet af Rigsvåbenets tre løver i sølv. I kælderen finder man de kongelige magtsymboler, kaldet ”regalier”: Kronerne, rigsæblet, salvingskården og rigssværdet. I kælderen kan man også komme tæt på de danske kronjuveler, som den dag i dag stadig tages i brug af H.M. Dronningen.

Rosenborg for hele familien
I ferier og på helligdage er der masser af aktiviteter for både børn og voksne på Rosenborg.
Denne sommer kan du blandt andet gå på jagt efter skjulte skatte på slottet, møde skuespillere klædt ud som blandt andet Christian 4.s kone Kirsten Munk og deres datter Leonora Christina, eller lave dit helt eget stilleben i en workshop i slottets Riddersal.

Kongernes Samling
Rosenborg er en del af Kongernes Samling, der også har besøgssteder på Amalienborg og Koldinghus. De tre museer rummer centrale genstande og kunstværker, der fortæller om den danske kongelige historie og giver et enestående indblik i historierne om såvel Danmarks konger og dronninger – menneskene bag det danske monarki som om Danmark selv.

Hvis du ønsker at besøge Rosenborg, Amalienborg eller Koldinghus anbefaler vi, at du booker timeslots før besøget. Du kan booke timeslots på hjemmesiden, og det er gratis, hvis du er årskortholder.  Husk at markere det ønskede antal ved feltet ”Årskort/Museumsklubben Kongernes Samling”. Når du ankommer til museet, betaler du for dit årskort og kan på den måde dokumentere dit medlemskab. 


Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A, 1350 København

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-16
Mandage lukket

I uge 26-31 er der åbent alle dage kl. 10-16


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook