Mariager-Handest Veteranjernbane

Tilbud gælder i hele 2023

Med veterantoget 100 år tilbage i tiden - på en 52 år gammel veteranjernbane.

50% rabat på én voksenbillet, eller et barn gratis, ved køb af mindst én voksenbillet til fuld pris.
 • Mariager Handest Veteranjernbane, Ny Havnevej 3, 9550 Mariager
 • Pluskunder:
  50% rabat på én voksen, eller ét barn gratis ved køb af mindst en voksenbillet til fuld pris.
  Kun rabat på 1 billet pr. køb.
 • Pris uden abonnement:
  Voksne 140 kr. Børn 70 kr.
 • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

Tag plads i det næsten 100-årige veterantog og rejs tilbage i tiden til den gang, bedstemor eller oldefar var unge, da Danmarks regent hed Chr. X. og landet blev ledet af Th. Stauning.

Allerede, når du har købt din billet, er rejsen begyndt. En 'tur/retur Mariager-Handest' er en billet i brunt pap, ganske som den, stationsforstanderen i billetlugen solgte for hundrede år siden.

Kør gennem det smukkeste Danmark

Togføreren fløjter afgang, og rejsen begynder. 17 kilometer gennem noget af det smukkeste Danmark: Fjord, købstadsidyl, bøgeskov, bølgende bakker, heder og ådale. Hastigheden er 30 kilometer i timen, så du når at få sjælen med.

Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager 45 minutter hver vej, og der er heldigvis nok at se på undervejs. – Der er også mulighed for at komme ud at stå på en af de åbne endeperroner på personvognene og nyde kulrøgen og høre dampslagene fra det gamle lokomotiv, der tøffer og pruster gennem det naturskønne landskab syd for Mariager Fjord med flittig brug af dampfløjten.

Familien er naturligvis meget velkommen til at tage madkurven og eftermiddagskaffen med i veterantoget og nyde forfriskningerne undervejs, det gør blot turen endnu hyggeligere.

I kan også nyde den medbragte mad på den fredede Handest station, hvor der er borde og bænke. Kaffe, kage, is og sodavand kan købes i Jernbanekiosken på stationen. Børnene kan i mellemtiden køre en tur med den postkasserøde skinnebus på modelbanen.

Jernbanestrækningen åbnede i 1927 og kørte som privatbane mellem Mariager og Viborg indtil 1966. Fire år senere den 2. maj 1970 åbnede veteranbanen. Banens lokomotiver og vogne er fra perioden 1900–1950 og har kørt på privatbaner over det meste af Danmark; fra Skagen i nord til Hundested i øst og Thyborøn og Nr. Nebel i vest.

Gennem sommersæsonen 2023 afholder veteranbanen temadage:

 • Veterandag, søndag den 11. juni. Her mødes veteranbiler og veterantog til et hyggeligt motor-træf. En dag med masser af mekanik.
 • Kuffert-dag, søndag den 4. juli. Alle, der møder op med en gammel pap-/læderkuffert, kommer gratis med toget
 • Bamsedag, søndag den 20. august.  Alle børn (4-11 år) ifølge med voksne og medbringende en bamse kommer gratis med toget.
 • Political Festival 25. og 26. august. Kørsel med skinnebus mellem Mariager og Fjelsted
 • Lysregatta, lørdag den 9. september. – Solnedgangskørsel med skinnebus
 • Kastanjetog i efterårsferien, uge 42. – Kør med ud og saml kastanjer.
 • Halloween-tog, torsdag den 19. oktober. Aftentur til Handest med indlagt hyggelig uhygge. Alle børn, der møder med et udhulet græskar/græskarlygte kommer gratis med ifølge med en voksen.

Hvorfor ikke leje dit eget tog eller din egen vogn?

Gør busturen, udflugten, brylluppet, fødselsdagen, receptionen eller firmafesten til noget særligt. – Lej et veterantog. Dit helt eget. Et tog med stil. Med damplokomotiv eller motorvogn spændt foran de lakerede teaktræsbeklædte personvogne med åbne endeperroner og med personale i flotte gamle uniformer. En tur i noget af Danmarks flotteste natur. I kan gøre ophold undervejs, hvis I har lyst til picnic i det grønne.

Eller lej jeres helt egen personvogn for en dag, og få vognen koblet til dagens ordinære veterantog.

Mulighederne er mange. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænsen.

Se sæsonens køreplan på banens hjemmeside. Billetter til de ordinære veterantog kan ligeledes bookes direkte via www.mhvj.dk


Mariager Handest Veteranjernbane,
Ny Havnevej 3,
9550 Mariager 
Tlf. 98 54 18 64 
www.mhvj.dk

Plusrabatten kan ikke kombineres med andre rabatter, og gælder ikke i forbindelse med trekantruten.

Se info og veteranbanens køreplan på www.mhvj.dk eller kontakt os via mhvj@jernbaneklub.dk eller tlf. 98 54 18 64

Se alle museer med Plusrabat her


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook