Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Tilbud gælder hele 2023

Med bølgernes brus i ørene og duften af tjære og frisk træ i næsen er Vikingeskibsmuseet et oplagt besøg for alle med bare lidt vikingeblod i årene.

  • Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Vindeboder 12, 4000 Roskilde
  • Pluskunder: Entré til gruppepris
    Sommerpris 1. maj til 24. oktober: 130 kr.
    Vinterpris, resten af året: 100 kr.
    10 % rabat i Café Knarr
    10 % rabat i Museumsbutikken (gælder ikke nedsatte varer og udvalgte varer, herunder bl.a. bøger)
  • Pris uden abonnement: Voksne 150 (sommer) / 115 (vinter) kr. pr. voksen over 18 år
  • Børn under 18 år: Gratis entré
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort.

Beskrivelse

Som det eneste sted i verden kan I her gå direkte fra oplevelsen af fortidens skibe og ud på bådeværftet og se et vikingeskib blive til. I kan endda gå ombord i vikingeskibene - og ro ud på fjorden, som vikingerne gjorde det. 
Besøg også Museumsbutikken med skandinaviske designvarer og spis ny nordisk Vikingemad i Cafe Knarr. Pluskunder får 10 % rabat begge steder.

Uden skibe, ingen vikingetid
Vikingeskibsmuseet fortæller historien om, hvordan vikingerne forandrede verden med deres skibe.
I den store Vikingeskibshal er de 1000 år gamle vikingeskibe udstillet med fjorden, som et imponerende og altid skiftende bagtæppe. Fuldstændig spektakulært.

Rundt om vikingeskibene er der skabt et moderne museum, med udstillinger og aktiviteter, der har gjort museet til en verdenskendt turistattraktion. Mens I bevæger jer rundt mellem vikingeskibene, kan I lytte til overraskende fortællinger om skibenes betydning og vikingetidens dramatiske hændelser. Lydguiden findes i flere udgaver; en til voksne og en til børn samt en rigtig ekspertudgave, hvor museets forskere giver indblik i deres helt særlige viden.

Har I børn med, er det oplagt at forsøge at løse MuseumsMysteriet. Det er et digitalt spil, der fører jer rundt på museet på en sjov, underholdende og lærerig måde.

Vikingeskibshallen byder også på den interaktive udstilling ’Stig Ombord’, hvor I kan gå ombord på to vikingeskibe, og de interaktive elementer giver lyst til at stikke til søs. I museets underetage kan I se udstilling om museets arbejde med at genskabe de fem vikingeskibe og en særudstilling om Christian 4.’s sunkne orlogsskibe.

Særudstilling om fundet af Christian 4.s orlogsskibe:
Marinarkæologer undersøgte i 2012 og 2020 de forkullede og sønderskudte rester af to danske orlogsskibe. Skibene fik deres endeligt i ’Slaget i Femern Bælt’, hvis dramatiske hændelser nu kan genopleves i særudstillingen på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
En kølig oktoberdag i 1644 led den danske flåde et sviende nederlag i Femern Bælt. Fjenden var en overlegen svensk-nederlandsk flåde. Da kanonrøgen lagde sig efter slaget, havde den danske flåde mistet 15 ud af 17 skibe.
Arkæologernes undersøgelser har givet ny viden om orlogsskibene på Christian den 4.s tid, og de fundne genstande vidner om slagets gru.
Udstillingen fortæller om begivenhederne før, under og efter slaget i Femern Bælt. Selve slaget opleves gennem et stort, levendegjort maleri, og genstande fra skibene vises her for første gang offentligt.

Særudstillingen I Røg og Brand - Slaget i Femern Bælt, 1644 kan ses frem til 1. marts 2022

Bådebygning af sommeraktiviteter

På bådeværft genskaber bådebyggerne fortidens skibe med kopier af vikingetidens værktøj og med de materialer, som man havde til rådighed. Publikum kan følge med i arbejdet helt tæt på, og bådebyggerne viser de særlige teknikker og fortæller gerne om arbejdet med at bygge vikingeskibe med håndkraft.

Gør bådebyggerne kunsten efter! (sommeraktivitet)
I ’Byg Båd’-værkstedet kan I bygge mindre udgaver af de traditionelle træskibe. Museets formidlere hjælper med tips og tricks, og ved at udtænke, prøve og teste får børnene ikke bare sødygtige skibe, men også erfaring i museets måde at arbejde på, hvor man eksperimenterer sig frem til ny viden.

Gå ombord i et rigtigt vikingeskib (sommeraktivitet)
Det 30 meter lange krigsskib ’Havhingsten fra Glendalough’ er verdens længste rekonstruktion af et vikingeskib med plads til hele 65 krigere. Ombord på ’Havhingsten’ kan I møde museets dygtige formidlere, der fortæller om vikingetogter og livet på langskibene for 1000 år siden.

Kæmp som en viking (sommeraktivitet)
Ved siden af ’Havhingsten’ ligger en træningslejr for vikingekrigere. Her kan familier dyste mod hinanden i ’vikingelege’ - eller måske udfordre hinanden til kamp med sværd og skjold i kamparenaen, som vikingekrigerne også gjorde det for at fordrive tiden og holde sig kampklare mellem togterne.

Sejl ud på fjorden (sommeraktivitet)
I museets havn ligger den store samling af nordiske træbåde. Og de er faktisk ikke kun til pynt. Hele sommerferien kan I stævne ud på fjorden som ægte vikinger, hvor alle hjælper til ved årerne.

Shop nordisk
I museumsbutikken finder I moderne, nordisk keramik og skandinaviske modebrands sammen med smukke smykker og håndsmedede økser. Politiken Plus kunder får 10 % rabat.

Ny Nordisk Vikingemad
Museets cafe, Café Knarr, serverer spændende mad inspireret af vikingetiden med et ny-nordisk twist. Politiken Plus kunder får 10 % rabat på hele regningen.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook