Copenhagen Cartels mission er at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugsmønstre. De giver rest- og spild ressourcer nyt liv og tilbyder en bred palette af bæredygtige produkter, der sætter mennesker og klima før profit.
Hos Copenhagen Cartel drømmer de om en grønnere fremtid, for dem selv men også generationerne efter os. Deres mission er at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugsmønstre ved at give rest- og spildressourcer, som normalt anses som værdiløse, nyt liv og tilbyder en bred palette af bæredygtige produkter, der sætter mennesker og klima før profit.
De producerer blandt andet badetøj, sportstøj og yogatøj ud af plastik fra havet, primært gamle fiskenet, men også andet post-consumer plastik affald. De fleste moderne fiskenet er nemlig lavet af nylon og andre plastikkomponenter, som gør dem ekstremt holdbare. Netop derfor kan nettene drive rundt i årevis, båret af havstrømninger, hvor de fanger og dræber havdyr på deres vej.
Via innovativ teknologi udnytter de plastikkens holdbarhed positivt, ved at genanvende og udvinde nylon fra fiskenettene og bruge det til at producere nyt, uden at gå på kompromis med kvalitet og performance. Ved at genanvende bidrager de til at rense havene for plastik. Bevarer dyre- og planteliv under bølgerne.
Vand er vores livskilde, men allerede nu påvirker vandmangel mere end 40 procent af den globale befolkning, og problemet forventes kun at vokse sig større i fremtiden.
Derfor har Copenhagen Cartel udviklet et nyt materiale, som de kalder OCN WEED®. Materialet består blandt andet af en innovativ tangfiber, som både er vandbesparende og dermed også er mere fremtidssikret i forhold til konventionel bomuld, som kræver ekstreme mængder af vand. Helt konkret, består OCN WEED® af 30 procent tang fiber (SeaCell™) og 70 procent økologisk bomuld.
De har fastlagt strenge krav for at sikre, at de passer på naturen i produktionen. De høster deres tang fra Island i samarbejde med Smart Fiber AG, og de forskellige områder bliver kun høstet hvert fjerde år. Det gør de for at sikre fuld regenerering mellem høst og for at bevare den økologiske værdi.
Det fantastiske ved tang er, at det er en naturlig og regenererende ressource, som allerede vokser i frodige mængder i havet. Tangen har faktisk ikke har brug for andet, end det vand, det allerede står i.
Ideen til Copenhagen Cartel kom, da Katrine Lee Larsen flyttede til Bali i 2016, og på tæt hold oplevede, hvordan de balinesiske badestrande flød over med skrald og plastikstumper, der skylles op fra havet. Og der er rigtig meget af det. Hvert år udledes der nemlig omkring otte millioner tons plast i verdenshavene. Det svarer til, at en lastbil, fyldt med skrald, tømmes direkte ned i havet hvert minut.
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook