Kimono in the Clouds

Vintage silkekimonoerne fra Kimono in the Clouds er som et lille stykke eventyr og en eksklusiv oplevelse.

Kimono in the Clouds er en kollektion af historiske japanske silkekimonoer skabt i årene 1910-2000. De autentiske kimonoer er rige på historie fra Japans overdådige kulturskat.

  • Få 20% rabat i Kimono in The Clouds webshop
  • For at få rabat skal du være abonnent og logget ind på Plus, hvorefter du får vist en rabatkode.
  • Rabatkoden gælder både online i Kimono in the Clouds webshop eller ved køb i showroom mod forevisning af Politiken Pluskort.
  • Rabatkoden gælder alle produkter også allerede nedsatte varer.

Beskrivelse

Kimonoens historie

En japansk silkekimono udstråler til alle tider en eviggyldig æstetik og ynde, der går på tværs gennem tider, aldre og kontinenter. Kimono in the Clouds' kollektion er en samling af nogle af de mest interessante eksemplarer af kimonoer fra Japan gennem det sidste århundrede.

Kimonoens design er tidsløst, så selv kimonoer fra 1910-1950‘erne fremstår moderne i deres udtryk. Kimonoens evige aktualitet skyldes de holdbare materialevalg og eksklusive design.

På grund af håndværkets høje kvalitet kan en kimono gå i arv gennem familiegenerationer fra den ene kvinde til den næste. Traditionelt opbevares en kimono sirligt foldet i store kejserskrin for at holde insekter borte og for at skåne silken.

Kimonoen i dag

I dag får kimonoen nyt liv i en anden kontekst her i en anden del af verden. Vi former og styler kimonoen, så den passer vores egen livsstil. Vi ynder måske, at kimonoen flagrer og hænger løst om skuldrende ved festlige lejligheder. Eller måske tager vi kimonoen på, når vi efter en endt arbejdsdag vil sætte tid af til os selv og nyde ind til vores oprindelige kerne af tilstedeværelse og velvære.

Det er netop kimonoens essens – den enkle væren i nuet, hvor nydelsen af de simple og stille øjeblikke, såsom at sætte sig med en kop frisklavet the og se ud på naturen, er i fokus. Der er både indvævet en særlig rigdom og samtidig helt simple livsværdier i kimonoens mystik.

Slow fashion

I vores tid gør den globale markedsøkonomi det muligt for os at købe og smide ud i en stadig jævn strøm. En autentisk silkekimono fra Japan er et stykke ægte slow fashion og har uden tvivl sine styrker i denne sammenhæng.

Kimonoen er håndsyet, og vævet, malet eller trykt og til sidst syet ud af én enkelt rulle silke på omkring 37 cm i bredden.

Alle kimonoer er skabt med omhu og sans for æstetik, materiale og med specikke referencer til natur og sæson. En omhu der løber som en tråd gennem hele den japanske kulturarv. Disse kvaliteter kan ses i kimonoens detaljer. Næsten som en historiebog, er en kimono er et kulturaftryk, der afspejler de forskellige tiders modetendenser, teknikker og farvevalg.

Kimono in the Clouds' udvalg

Kimono in the Clouds har kimonoer til lørdagsbrunchen, til efter yoga, til bryllupper som både gæst og brud, til sommerferierne og til gravide. De har kimonoer til både mænd og kvinder. De har fortrinsvis kimonoer af silke men også af 100 % bomuld, hør og hamp. Kimonoerne er alle unikke, og de har alt fra trykte kimonoer til broderede, ikat-vævede og ensfarvede.

Alle deres kimonoer er varmebehandlede med damp mellem 150-200 grader for at rense dem for eventuelle allergener og vira.

Kimono in the Clouds’ butik og showroom holder til i Badstuestræde 15, 1209 København K. De har det nok bredeste udvalg af vintage og antikke kimonoer i Norden.

Ring på tlf. 20167721 og se, om der er nogen i showroomet eller bestil tid på deres hjemmeside. De har altid the parat til deres gæster. 

Nyttige links


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook