Festivalrejse til Italien

Den dansk/italienske musikfestival 'Alta Val Nervia' i Castelvittorio præsenterer 4 danske stjerne-musikere Katrine Gislinge, Bjarke Mogensen, Toke Møldrup og sopranen Elsebeth Dreisig.

Pluspris 9.720 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

10.800 kr.
 • 25.-29. juli 2019
 • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 9.720 kr.
 • Pris uden abonnement pr. person i delt dobbeltværelse 10.800 kr.
 • Enkeltværelsestillæg 1.500 kr. 
 • Depositum 2.000 kr.
 • Teknisk arrangør: PUST Rejser

Beskrivelse

Musik, kultur og kulinariske oplevelser
Den dansk/italienske musikfestival 'Alta Val Nervia' har eksisteret siden 2012, og har med stor succes præsenteret dansk musik med danske musikere i den pragtfulde ældgamle by i Ligurien i Italien, Castelvittorio.

Festivalen kombinerer alt det gode, som vi danskere forbinder med Italien med klassisk musik, sommer og god mad. I kulturmødet mellem danskerne og italienerne får begrebet ’La Dolce Vita’ en helt ny og livsbekræftende betydning.

Som tilrejsende fra Danmark kan man se frem til 5 dage med levende musik med fremragende kunstnere; koncerter i de mest vidunderlige og pittoreske omgivelser man kan tænke sig og dertil gode italienske måltider, som vor mama lavede den.

Kunstnere
Årets danske stjernemusikere er et rent scoop for festivalen. I forskellige kombinationer optræder de 4 danske top-musikere: Katrine Gislinge (klaver), Bjarke Mogensen (accordeon) og Toke Møldrup (cello) samt sopran Elsebeth Dreisig. 

Læs her om musikerne her

I festivalugen afholdes der desuden masterclass for yngre danske operasangere under instruktion af Elsebeth Dreisig og den engelske pianist Charles Kilpatrick. De unge operasangere øver hele ugen frem mod en udendørs koncert lørdag aften, hvor de opfører uddrag af diverse operaer - hér sunget i de naturlige kulisser som den stemningsfulde piazza i Castelvittorio leverer.

I løbet af dagene bliver det muligt at følge en del af deres undervisning, hvis man har lyst.

Musikken
Festivalprogrammet er blandet, men der er en stærk tradition for at præsentere danske komponister i festivalprogrammet – i år Schierbeck, Langgaard og Bent Sørensen samt en uropførelse af Karl Åge Rasmussen.

De unge operasangere synger - naturligvis - de store italienske operakomponister, Verdi, Rossini og Puccini ved en udendørs koncert på piazza’en, og den smukke middelalderkirke Santa Caterina byder på kammermusik af Vivaldi, Scarlatti, Bach, Tchaikovsky, Debussy og Ravel. Men når Gade’s Tango Jalousie og den argentinske komponist Astor Piazzolla opføres på landsbyens piazza, bliver stemningen nærmest kogende. Det er sjovt at være en del af og både turister og de lokale beboere strømmer til og nyder sammen musikken i de pragtfulde omgivelser.

Stedet
65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter. Rejsens arrangør PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området.

Restauranter og maden er et kapital for sig.. 
De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om ’turistfælde’ restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanjer m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

Indkvartering
I B&B i Pigna eller i Castelvittorio. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede - men alle har en skøn udsigt.   Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1.500 kr.

Aktiviteter er nærmere beskrevet i nedenstående dagsprogram.

NB! Der er trapper og brosten mange steder og rejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede. 

PROGRAM:

Torsdag 25. juli
Kl. 10.30 med Norwegian fra København direkte til Nice.
Afhentning i Nice lufthavn og ca. 1,5 time i bus til destinationen i Italien.
Vi lægger ud med frokost på et ægte trattoria i Pigna der laver fyldte ravioli med asparges så englene synger. Senere på eftermiddagen rundvisning i landsbyen.
Kl. 18.30 kammerkoncert med Toke Møldrup, cello; Katrine Gislinge, Klaver og Elsebeth Dreisig, sopran, derefter middag på en af de gode lokale restauranter sammen med musikerne.

Fredag 26. juli
Indbydelse til at følge et hold unge operasangere masterclass, hvor de får undervisning af sopran Elsebeth Dreisig og pianist Charles Kilpatrick i den tidligere kirke Santa Katerina.

Senere er der musikalsk foredrag og koncert med hemmelig gæst for PUST Rejsers gæster og derefter middag, inden aftenens jazzkoncert med italienske jazzmusikere.

Lørdag 27.juli
Tilbud om udflugt til den mondæne kystby San Remo.
Kl. 18.30 kammerkoncert i den tidligere kirke Santa Caterina med accordeonisten Bjarke Mogensen, og Toke Møldrup, cello. Med efterfølgende middag på piazza'en.
Kl. 21 operakoncert på piazza'en med masterclass deltagerne, som synger uddrag af diverse operaer. En festlig og fornøjelig forestilling i de mest autentiske settings.

Søndag 28. juli
Udflugt til middelalderbyen Dolce Acqua, hvorfra impressionisten Claude Monet har hentet et af sine berømteste motiver ’Broen over Nervia floden’. Der afholdes desuden et stemningsfyldt søndagsmarked, hvor der sælges økologiske madvarer samt meget andet.
Om aftenen middag på piazza'en og derefter gallakoncert med alle de medvirkende musikere og sangere.

Mandag 29. juli 
Kl. 13.30 med Norwegian fra Nice til København direkte.

Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet 

Se hele beskrivelsen

Fakta

Rejsen er inklusiv: 

 • Fly København/Nice t/r
 • Transfer t/r  Nice lufthavn til destinationen i Italien.
 • 4 nætters ophold (inkl. dejlig morgenmad )i middelalderlandsbyerne Castelvittorio eller i Pigna.
 • Fire gode middage med vin på diverse lokale restauranter +  1 frokost i lokal trattoria i Pigna.
 • 4 klassiske koncerter med nogle af de allerbedste danske musikere.
 • Musikalsk foredrag og ’privat koncert’ kun for Politiken Plus gæster.
 • Reserverede siddepladser til alle koncerter samt nachspiel med musikerne.
 • Besøg i kapel i Pigna med fantastiske fresker hvor man meget detaljeret får fortalt hele bibelhistorien i fresker, udført af middelaldermunken Canavesio (f. 1450).
 • Udflugt til den mondæne kystby San Remo.
 • Slentretur i Dolceacqua over ’Monets bro’.

Ønsker du også at klimakompensere for din flyrejse?

Politiken har undersøgt mulighederne for at klimakompensere

Det kan være noget af en jungle at finde de bedste steder, hvis man gerne vil kompensere for den CO2, ens flyrejse udleder.
Ikke alle steder udregner ens nøjagtige klimaaftryk, og man kan sætte spørgsmålstegn ved, om pengene nu også går til det, der står.

Politiken har selv valgt at klimakompensere for vores flyrejser ved at anvende Atmosfair.

Her kan du læse mere og foretage din klimakompensation


Mest populære rejseudstyr


Andre kunder har også set

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook