Aflyst Festivalrejse til Italien

Den dansk/italienske musikfestival Alta Val Nervia har eksisteret siden 2012, og har med stor succes præsenteret dansk musik med danske musikere i den pragtfulde ældgamle by i Ligurien i Italien, Castelvittorio. Rejs med tog, fly eller kør-selv.

Aflyst
Pluspris 10.170 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

11.300 kr.
 • 22.-27. juli 2020
 • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 10.170 kr.
 • Pris uden abonnement pr. person i delt dobbeltværelse 11.300 kr.
 • Enkeltværelsestillæg 900 kr. 
 • Depositum 2.000 kr.
 • Teknisk arrangør: PUST Rejser
 • Se programmet her

Beskrivelse

Musik, kultur og kulinariske oplevelser
Festivalen kombinerer alt det gode, som vi danskere forbinder med Italien med klassisk musik, sommer og god mad. I kulturmødet mellem danskerne og italienerne får begrebet ’La Dolce Vita’ en helt ny og livsbekræftende betydning.

Som tilrejsende fra Danmark kan man se frem til 5 dage med levende musik med fremragende kunstnere; koncerter i de mest vidunderlige og pittoreske omgivelser man kan tænke sig og dertil gode italienske måltider, som vor mama lavede den.

Festival Alta Val Nervia 2020 - Kunstnere:
Den dansk/italienske musikfestival 2020 byder i år på koncerter med et stjernebesat hold musikere. Det er i denne sæson lykkedes festivalen at engageret nogle af Danmarks og Italiens absolut ypperligste musikere.

Den højt estimerede pianist Elisabeth Westenholz, en af Danmarks fineste kammermusikere og organist ved Holmens Kirke i to årtier og ubetinget dansk musiklivs grand old lady med et væld af hædersbevisninger og prisbelønnede CD-indspilninger, spiller værker af blandt andet Beethoven, Schubert, Brahms, Carl Nielsen og Tchaikovsky.

Det gør hun sammen med sammen med stortalentet og en af den nye generations fineste unge violinister, Kirstine Schneider. Kirstine går i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterer i maj 2020. Hun har, trods sin unge alder studeret i New York og ved masterclasses hos Nikolaj Znaider og Hilary Hahn, modtaget talentpriser fra blandt andet DR P2, Sonning Fonden og Jacob Gades legat og optrådt som solist med blandt andet Århus Symfoniorkester, Copenhagen Phil og Sønderjyllands Symfoniorkester.

På cello er der et glædeligt gensyn med solocellist fra Det Kongelige Kapel, Kim Bak Dinitzen. Kim Bak er ved siden af Det Kongelige Kapel medlem af det Europæiske Kammerorkester siden 1990. Han er uddannet hos Erlin Bløndal Bengtsson, Ralph Kirshbaum, Mstislav Rostropovich og William Pleeth. Kim Bak har modtaget Victor Borge Prisen og har vundet en række internationale konkurrencer i New York, Washington og Firenze. Kim Bak lavede sin debut i Wigmore Hall i 1991.

Som det vokale indslag har vi ventet på at kunne genengagere den vidunderlige brasilianske sopran Gabriela Page. Hun besøgte festivalen i 2017 og gjorde et stor indtryk ved sine to koncerter. Hendes varme og smukke stemme med masser af temperament og et stort udtryk fik tilskuerne helt op ad stolene.

Desuden får vi et genhør med sidste års ekvilibristiske accordionist Bjarke Mogensen, en af dansk musik helt store stjerner i disse år, kendt over hele verden. Bjarke vil i 2020 blandt andet give en duokoncert med den italienske verdensstjerne Claudio Jacomucci, ligeledes accordionist.

Søndag præsenterer vi Elisabeth Holmegaard Nielsen, der er en af de mest lovende unge pianister i Danmark, netop uddelt status som ’Den Unge Kunstneriske Elite 2020’ af Statens Kunstfond.

Som et herligt nyt indslag har vi inviteret et Duke Ellington inspireret bigband fra Piemonte – Oliver River Gees Band, som sætter piazza’en i Castelvittorio på den anden ende lørdag aften. Bandet spiller musik af Duke Ellington, Frank Sinatra, Billie Holliday, Ella Fitzgerald og mange flere. Glæde jer til en forrygende aften og måske skal man lige smide danseskoene i kufferten – bare for en sikkerheds skyld.

Koncertprogram:

Torsdag 23. juli kl. 18.30 - Kammermusikkoncert I Santa Caterina kirken.
Medvirkende: Elisabeth Westenholz (piano), Kirstine Schneider (violin) og Kim Bak Dinitzen (cello) samt den brasilianske sopran Gabriella Page.
Program: Beethoven, Schubert, Brahms, Carl Nielsen og Tchaikovsky. Desuden musik af sydamerikanske komponister – bl.a. Villa-lobos.

Fredag 24. juli kl. 18.30 - Kammermusikkoncert I Santa Caterina kirken I Castelvittorio.
Medvirkende: Elisabeth Westenholz (piano), Kirstine Schneider (violin) og Kim Bak Dinitzen (cello) samt den italienske klarinettist Valentina Rebaudo.
Program: Mozart, Verdi, Puccini, Rossini, Beethoven og Saint Saens

Lørdag 25. juli kl. 18.30 - Masterclass koncert
Med elever af den verdensberømte accordeonspiller Claudio Jacomucci.

Lørdag 25. juli kl. 21- Duke Ellington koncert på piazza’en i Castelvittorio.
Medvirkende: Duke Ellington Bigband’et Oliver River Gees Band. 

Søndag 26. juli kl. 18.30 - Accordeonkoncert på piazza’en i Castelvitttorio.
Medvirkende: Bjarke Mogensen & Claudio Jacomucci samt det danske stjernefrø pianisten Elisabeth Holmegaard Nielsen.
Program: Elsiabeth Nielsen spiller bl.a. Scarlatti, Respighi, Liszt og Chopin og Carl Nielsen.
Accordeon duoen spiller bl.a. uddrag af Stravinskijs Petrushka. Derudover opfører duoen et stykke af svenske Torbjørn Lundquist (1920-2000) som bliver 100 år i 2020, samt musik af den danske kvindelige komponist Lin Lacy og af Martin Lohse.

Du kan se hele programmet for rejsen her

Du kan rejse på flere måder, enten med tog, fly eller kør-selv. Se mere under Fakta.

Stedet:
65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer.
Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter. Rejsens arrangør PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området.

Restauranter og maden er et kapitel for sig…
De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om ’turistfælde’ restauranter.  Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanjer m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune foretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

Indkvartering
I B&B i Castelvittorio. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede - men alle har en skøn udsigt. Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 900 kr.

NB! Der er trapper og brosten mange steder og rejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede.

Fakta

Du kan rejse på flere måder, enten med tog, fly eller kør-selv.

Inklusiv i rejsens pris:

 • Tog København/Ventimilia t/r
  eller
 • Fly København/Nice t/r
 • eller
 • Kør-selv. I så fald fratrækkes rejsens pris 2.000 kr/person.
 • Transfer t/r Ventimilia eller Nice lufthavn til destinationen i Italien.
 • 5 nætters ophold (inkl. dejlig morgenmad) i middelalderlandsbyerne Castelvittorio eller i Pigna.
 • Næsten alle måltider på diverse lokale restauranter.
 • Klassiske koncerter med nogle af de allerbedste danske og italienske musikere.
 • Musikalsk foredrag kun for PLUS gæster.
 • Reserverede siddepladser til alle koncerter samt nachspiel med musikerne.
 • Besøg i kapel i Pigna med fantastiske fresker hvor man meget detaljeret får fortalt hele bibelhistorien i fresker, udført af middelaldermunken Canavesio (f. 1450).
 • Udflugt til den kystbyen Ventimiglia.
 • Udflugt til Dolceacqua hvor Monet malede det berømte billede af broen over Nerviafloden.

Selve rejsen:
Hvis du rejser med tog, er afgang fra Danmark 21. juli og hjemkomst 28. juli:

Der er små 2000 km fra Danmark til Castelvittorio. Det er en rejse med spektakulære udsigter og skiftende landskaber – bjerge, søer og hav. Selve togturen tager godt halvandet døgn og har 3 skift i Hamburg, i Stuttgart og i Milano.
Rejsen starter fra en station i Danmark til Milano og derfra videre med bus til Cremona, godt 100 km syd for Milano. Der er liggevogn inklusiv i billetten.
PUST Rejser ordner billet og pladsreservation. Man kan stige på toget og begynde rejsen næsten overalt i Danmark.

Hvis du kører i egen bil, betaler du selv for transporten, men der fratrækkes 1.500 kr./person.

NB!
Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen, hvilken rejseform du vælger. Mest populære rejseudstyr


Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook