Madanmelder-rejse til Piemonte

Tag med journalist og madanmelder Helle Brønnum Carlsen til Piemonte i Italien og smag dig igennem Italiens grønne region med fantastiske restauranter, trøffelmarked og vinmarker så langt øjet rækker.

Pluspris 10.620 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

11.800 kr.
  • 19.-25. september 2020
  • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 10.620 kr.
  • Pris uden abonnement pr. person i delt dobbeltværelse 11.800 kr.
  • Enkeltværelsestillæg 1.500 kr. 
  • Depositum 2.000 kr.
  • Rejseleder madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen
  • Teknisk arrangør: PUST Rejser
  • Program Madanmelder-rejse til Piemonte

Beskrivelse

Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Piemonte i Italien. Landet der flyder -  ikke med mælk og honning, men  - med olivenolie og de allerbedste råvarer af grøntsager, oste, pasta, og vin - ikke mindst.

Oplev Helle Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden.

I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt gastronomiske dage, hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne og på markedet. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en af Italiens grønneste regioner, hvor vi bor midt i vinmarkerne. Ren forkælelse for alle sanser.

Om Piemonte
Piemonte er den største region i Italien og er i kvadratmeter godt halvdelen af Danmarks størrelse. Naturen er bakket og grøn og i horisonten mod vest mod Frankrig ses Alperne og Europas højeste bjerg Mont Blanc.

Mod syd møder Piemonte middelhavsregionen Ligurien. Mod nord grænsen til Schweiz og endelig mod øst hvor den flade og frugtbare Po-slette spreder sig, grænsen til en anden af Italiens frugtbare regioner Lombardiet.

Vi flyver til Malpensa lufthavnen nær Milano, godt 200 km fra vores bestemmelsessted til Langhe provinsen i hjertet af Piemonte.

Piemonte er frugtbar og rig. Allerede i romertiden var det en region med høj status og helt frem til 1946 var Torino, hovedbyen i Piemonte, hjemsted for den daværende italienske kongefamilie.

Piemonteer bl.a. berømt for vin. Barbera, nebbiolo, barbaresco, barolo for bare at nævne nogle få. Også det piemontesiske køkken er med rette verdensberømt, og det er også her, at slow-food bevægelsen har sit hovedkvarter og sin oprindelse.

Vi besøger bl.a. det berømte Osteria del Boccondivino, hvor slowfood bevægelsen udsprang. Et must for gastronominørder.

Vingårde
Først og fremmest hos vores vært Mauro Dogliani, i hvis huse vi er indkvarteret. Han ejer sammen med sine 2 brødre en vingård ’Il Generale’, hvor der årligt produceres 300.000 flasker vin. Han byder os indenfor og udenfor for at følge vindruernes vej til flaskerne. Det indebærer også en gåtur bland vinmarkerne, hvor høsten netop er startet. Vi skal smage både nye og gamle vine.

Restaurant FAMO får bl.a. vin fra en vingård, der ligger placeret kun 14 km fra hvor vi bor. Vietti hedder den. Og den skal vi selvfølgelig også besøge.

Landsbyen Barolo ligger tæt på vores indkvartering, og det er klart vi må dertil – slentre rundt og smage på vin hos Mauros ven og kollega vinbonden Vajra som især har barolo vine.

Alba 
Hver lørdag er der trøffelmarked i Alba, og det vil vi selvfølgelig ikke gå glip af. Alba er desuden berømt for sin chokoladeproduktion.

Vi besøger Cuneo’s ugentlige fødevaremarked med salg lokale produkter. Cuneo er Langhe regionens hovedby. Derefter videre til Mondovi for at se den flotte Basilika, der har den største ovale kuppel i Europa.

Restauranter
Restaurantbesøgene prioriteres højt, og vi har udvalgt flg. gode restauranter, hvor vi enten spiser frokost eller middag:

  • La Villa due - gedigen god mad som vor mama lavede den. Dertil vine fra vores vært Mauro Doglianis vinkælder.
  • La Vigna del Maestro  - med levende musik.
  • Carrú – en restaurant med en helt særlig menu bestående af kogt oksekød af den allerfineste slag og dertil et hav af tilbehør bestående af pestoer og sovse. En spændende og velsmagende egnsret.
  • Michelin restauranten Ristorante Da Francesco.
  • Grinzane Cavour og chef Marc Lanteri. Beliggende i et slot der desuden huser et spændende vin-museum.
  • Vinoteca Centro Storico der siges at servere den allerbedste panna cotta i hele verden (og det siger ikke så lidt).
  • Osteria del Boccondivino hvor slowfood bevægelsen udsprang. Et must for gastronominørder.

Indkvartering
Vi skal bo på en Cascinale - en tidligere proprietærgård ville man nok kalde det på dansk -   som hedder Cascinale di Generale Massena. Den er bygget i 1797, da Napoleon var i området og ligger på en bakke med udsigt over vinmarkerne i det område der hedder Langhe. 

Det er PUST Rejsers vin-ven Mauro Dogliani’s familie, som har dette mini-hotel med opholdsstue med åben kamin, dejlig have, swimmingpool, barbecueområde og bålplads og vidunderlig udsigt. Hver morgen kommer der en lokal mama og lave dejlig morgenmad til os, og hver eftermiddag er det her, vi smækker benene op og tager en velfortjent siesta under portioen.

Der tages forbehold for ændringer.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Rejsen er inklusiv: 

  • Fly København/Milano t/r
  • Transfer t/r  Malpensa lufthavn til destinationen.
  • 6 dages ophold i Cascinale di Generale Massena i landsbyen Narzole.
  • Morgenmadsbuffet.
  • Fem gode middage på diverse gode restauranter samt mindst een - og nok flere - rigelige frokoster.
  • Fire x madanmelderens dom v/HBC
  • Alle udflugter som er beskrevet i nedenstående program, f.eks.torvedag i Cuneo, trøffelmarked i Alba, vinsmagning og besøg i 3-4 cantina'er, tur i vinmarkerne m.m.
  • Desuden mulighed for en hel dag i Torino (tilkøb) ELLER trøffeljagt (tilkøb)

Ønsker du også at klimakompensere for din flyrejse?

Politiken har undersøgt mulighederne for at klimakompensere

Det kan være noget af en jungle at finde de bedste steder, hvis man gerne vil kompensere for den CO2, ens flyrejse udleder.
Ikke alle steder udregner ens nøjagtige klimaaftryk, og man kan sætte spørgsmålstegn ved, om pengene nu også går til det, der står.

Politiken har selv valgt at klimakompensere for vores flyrejser ved at anvende Atmosfair.

Her kan du læse mere og foretage din klimakompensation


Mest populære rejseudstyr


Andre kunder har også set

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook