Madanmelder-rejse til Italien

Tag med journalist og madanmelder Helle Brønnum Carlsen til Italien og smag dig igennem gode restauranter, på fødevaremarkedet og i køkkenet hos en italiensk husmor.

Pluspris 9.720 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

10.800 kr.
  • 7.-12. maj 2019 - UDSOLGT
  • 6.-11. september 2019 - EKSTRA REJSE
  • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 9.720 kr.
  • Pris uden abonnement pr. person i delt dobbeltværelse 10.800 kr.
  • Enkeltværelsestillæg 1.500 kr. 
  • Depositum 2.000 kr.
  • Rejseleder madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen
  • Teknisk arrangør: PUST Rejser

Beskrivelse

Mad-rejse til Italien
Landet der flyder -  ikke med mælk og honning, men  - med olivenolie og de allerbedste råvarer af grøntsager, oste, pasta, og meget mere.

Oplev Helles Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden. I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt komprimerede dage hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter, hos producenterne, på markedet og i køkkenet hos de italienske husmødre.

Det bliver dage i det allerbedste selskab i en vidunderlig region i Italien, i de smukkeste omgivelser. Ren forkælelse for alle sanser.

Stedet
65 km fra storbyen Nice og 20 km fra Middelhavet ligger den pragtfulde ældgamle by, Castelvittorio. Byen er grundlagt ca. år 900 og er bilfri af den simple grund, at gaderne er for smalle til vor tids køretøjer. Middelalderlandsbyen Castelvittorio er en uspoleret og autentisk perle, der ligger i de Liguriske bjerge, midt i vidunderlig natur med dejlige restauranter og charmerende boliger. PUST Rejser har været her siden 2009 og kender hver en krog af området.

Restauranter og maden er et kapital for sig.. 
På denne rejse er de fleste måltider inkluderet i rejsens pris. Der er ikke færre end tre storartede restauranter i den lillebitte by Castelvittorio. Nogle af måltiderne spiser vi i vores ’Centro Culturale’ – bl.a. morgenmaden. Asilo’en er et mødested hvor der både er plads til at ’hænge ud’ enten på den store tagterrasse, i salonen eller i spisestuen. De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om ’turistfælde’ restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Menneskene her er passioneret optaget af vildsvinejagt, svampe, kastanjer m.m. En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune forretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af to slags kød (vildsvin, kanin eller lam) og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Ligurien, men ligeså ofte fra naboregionen Piemonte.

Indkvartering i lejligheder i landsbyen. Husene er smukt restaurerede og istandsat meget smagfuldt. Værelserne er forskelligt indrettede - men alle har en skøn udsigt. Vi bor alle sammen i en radius af max. 100 meter fra hinanden i den historiske bykerne - som i øvrigt er bilfri. Det er muligt at få eneværelse mod et tillæg på 1500 kr.

Aktiviteter er nærmere beskrevet i nedenstående dagsprogram.

Læs mere om Helle Brønnum Carlsen

NB! Der er trapper og brosten mange steder og rejsen er derfor ikke egnet for gangbesværede.

PROGRAM:

DAG 1 

  • ANKOMST Nice og Rundtur i Castelvittorio om eftermiddagen.
  • Middag på lokal restaurant

DAG 2 

  • Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens middag.
  • Olivenolieforedrag og oliesmagning af forskellige olivenolier.
  • Gåtur til nabobyen PIGNA hvor vi bl.a. skal se et kapel fra det 14. Århundrede hvor man meget detaljeret får fortalt hele bibelhistorien i fresker, udført af middelaldermunk og kunstner Canavesio (f. 1450).
  • Frokost på et rigtig dejligt trattoria i Pigna der laver fyldte ravioli med asparges så englene synger.
  • Tilbage i Castelvittorio holder vi siesta og om eftermiddagen kigger vi en lokal kok over skulderen og deltager selv i noget af madlavningen af lokale specialiteter, grøntsagstærten turtun, pesto, pasta m.m.
  • Derefter middag hvor vi smager på lækkerierne.

DAG 3 

  • Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens middag.
  • Tur til Menton hvor der er Fiskemarked søndag formiddag.
  • Søndagsfrokost i Menton.
  • På vejen hjem stop i Dolce Acqua – en spændende og meget smuk borg-by hvor man kan se broen over Nerviafloden, som Monet malede i 1884 i flere udgaver.
  • Aftensmad på en af de lokale restauranter inkl. vinsmagning med vine udvalgt af Helle.

DAG 4 

  • Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens frokost + middag.
  • Afgang til kystbyen Ventimiglia hvor vi skal besøge det store grøntsagsmarked og købe indefter Helles anvisninger.
  •  Besøg i en olivenmølle (frantoio) i Ventimiglia hvor vi får vist olivenfrugtens vej til olie.
  • Desuden tid til at slentre rundt i Ventimiglia, hoppe en tur i Middelhavet (!) eller se den smukke domkirke.
  • Tilbage i Castelvittorio skal vi forberede aftenens middag sammen med Helle BC.

DAG 5 

  • Morgenmad og anmeldelse af gårsdagens middag.
  • Bjergtur i de Liguriske Alper. Vi bliver kørt op ad bjerget op til Mama Orengo som viser os hvordan hun laver foccacia og pizza i sin udendørs oven, som opvarmes med eucalyptusbrænde. En helt særlig oplevelse at blive inviteret indenfor hos en italiensk familie og omgivelserne er åndeløst smukke.
  • Aftensmad på en af de lokale restauranter.

DAG 6

  • Morgenmad og hjemrejse.

 Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet 

Se hele beskrivelsen

Fakta

Rejsen er inklusiv: 

  • Fly København/Nice retur
  • Transfer Nice lufthavn t/r
  • Seks dages ophold i den smukke middelalderlandsby Castelvittorio.
  • Fire gode middage med vin på diverse lokale restauranter.
  • Fire x madanmelderens dom v/HBC.
  • Besøg i kapel i nabobyen Pigna med fantastiske fresker fra middelalderen.
  • Frokost i lokalt trattoria i Pigna.
  • Besøg på det farvestrålende fiskemarked i Menton.
  • Slentretur og frokost i den pastelfarvede by Menton.
  • Olivenolie foredrag + olivenoliesmagning /ved HBC.
  • Til torvedag i kystbyen Ventimiglia og indkøb af aftensmad som vi laver i fællesskab /ved HBC.
  • Besøg i olivenmølle + olivenoliesmagning / ved Marco – ejer af en frantoio – altså en olivenpresse i Ventimiglia.
  • En eftermiddag i det Liguriske køkken /med lokal italiensk kok.
  • Vinsmagning /ved HBC.
  • Foccacia bagning i bjergene i udendørs ovn.
  • Vandretur (ikke strabadserende) i de Liguriske alper.
  • Slentretur i Dolceacqua forbi 'Monets bro'.

Ønsker du også at klimakompensere for din flyrejse?

Politiken har undersøgt mulighederne for at klimakompensere

Det kan være noget af en jungle at finde de bedste steder, hvis man gerne vil kompensere for den CO2, ens flyrejse udleder.
Ikke alle steder udregner ens nøjagtige klimaaftryk, og man kan sætte spørgsmålstegn ved, om pengene nu også går til det, der står.

Politiken har selv valgt at klimakompensere for vores flyrejser ved at anvende Atmosfair.

Her kan du læse mere og foretage din klimakompensation


Mest populære rejseudstyr


Andre kunder har også set

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook