Med noget på hjerte

I denne uge har Brandbjerg Højskole samlet en lang række mennesker som alle har noget på hjerte – noget som de gerne vil dele med os andre.

Kursusvært: Charlotte Zeberg

Spar 500 kr. som Pluskunde
 • 5 dages kursus - 26.-30. november 2018 (uge 48)
 • Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling
 • Pluspris i delt dobbeltværelse 4.050 kr.
 • Pris uden abonnement i delt dobbeltværelse 4.550 kr. 
 • Enkeltværelsestillæg 400 kr. 
 • Se programmet for højskolen her
 • For at købe billetter til Pluspris skal du være logget ind som Politiken Pluskunde. Tryk herefter på knappen 'Tilmelding til Brandbjerg Højskole'.
 • OBS: Kan ikke bestilles i Politikens Forhal

Beskrivelse

Kun med hjertet kan man se rigtigt. Det væsentlige er usynligt for øjet.
– Den Lille Prins af Antoine de Saint-Exupéry

Vi er alle stødt på mennesker om hvem vi tænker ’han (eller hun) havde virkeligt noget på hjerte’. Det er vidunderligt at møde den slags mennesker, og det er mennesker der inspirerer os og får os til at vokse.

Glæd dig til at møde skuespiller Allan Olsen fortælle både gribende og fantastisk morsomt om sin tidlige debut i filmverdenen, hvor han med hovedroller i bl.a. Mig og Charly og Johnny Larsen pludselig blev kendt i hele landet og med stor ærlighed foretæller om det svære liv på vej til at blive voksen. Men samtidig er det også den gribende historie om et voksenliv nu fyldt med stor livskvalitet.

Søren Ryge, der i årtier har fortryllet danskerne med sine fortællinger fra haven, Steen Møller som startede økosamfundet Friland, og her bl.a. fortæller om spildevandsanlæg, der producerer mad, brændeovne der producerer el, og om at lave huse uden at producere affald.

Mød også Steffen Rasmussen som blev ’hjemløs’ med vilje og forfatter og tv-journalist Steen Ole Hedelund Jørgensen som er i fuld gang med at skrive et 4-binds-værk om demokratiets dramatiske historie. Men også lokale ildsjæle som højskolens egen forstander Simon Lægsgaard, som vendte en kuldsejlet højskole til en succes, og Lars ‘Charlie‘ Mortensen ophavsmanden til Jelling Musikfestival, som startede som en lille lokal festival og i dag er Danmarks tredjestørste af slagsen.

Så kom til en uge der vil røre og inspirere dig, med skarpe foredrag, dejlige morgensamlinger og masser af højskolesang.

Kursusvært: Charlotte Zeberg

Medvirkende:

· Allan Olsen: Folkekær skuespiller. Allan Olsen har været ædru alkoholiker siden 1993. Han fortæller i dag åbent, gribende og levende om sit liv som både aktiv og ædru alkoholiker. Allan taler om livet og livskvalitet, om at sætte sig nye mål og hvad der gør hverdagen så fantastisk som ædru.

· Søren Ryge: Uddannet cand.phil. i dansk fra Aarhus Universitet. Er selvlært haveekspert. Redaktør af Det Danske Haveselskabs blad ’Haven’ i årene 1978-1990. Han lavede sine første tv-programmer i 1977, og har endvidere siden 1988 haft udsendelsen ’Søren Ryge’ på DR1, der er en direkte udsendelse sendt fra hans egen have på Djursland med kun ét kamera, hvilket siden har været betegnet som dogme-tv.

· Steffen Rasmussen: Center For Social Nytænkning. For 4 år siden blev Steffen Rasmussen hjemløs af eget frit valg for at opleve på egen krop hvordan det var og ikke mindst som et slags feltstudie af de sociale systemer. En meget lang historie kort, førte det til åbningen af organisationen Fundamentet som han selv dannede, og som i dag har 14 ansatte, 90 frivillige og ca. 200 borgere i forløb. Fundament har fået flere priser for arbejdet og støttes af flere fonde, erhvervsfolk, m.m.

· Forfatter og tv-journalist Steen Ole Hedelund Jørgensen. Steen er i øjeblikket Danmarks mest efterspurgte foredragsholder. Han er i fuld gang med at skrive et 4-binds-værk om demokratiets dramatiske historie. De første tre bøger er udkommet, og den sidste udkommer næste forår.

· Forstander Simon Lægsgaard. Forstander på Brandbjerg. Har tidligere beskæftiget sig med undervisning, forskning, salg, kokkeri, skriveri mm. Underviser i Mad med Mod og Jagt & Natur samt fællesfagene og på diverse korte kurser. Udover familien er hans store lidenskaber: Jagt, gastronomi, skøre ideer og livets store sammenhænge, samt formidling i skrift og tale.

· Kirsten Madsen. Har haft sit arbejdsliv i højskolen, hvor sang og musik har været vigtige milepæle for hende. Efter højskolelivet uddannede hun sig til organist (PO-uddannelsen) og arbejdede som sådan 4 år i Thy. Er nu bosiddende på Christianshavn.

· Steen Møller. Initiativtager til og forstander på Sdr. Felding Højskole. Lærer på Den økologiske Landbrugsskole. Gæld-og affaldsfri selvbygger, laver foredrag og byggekurser. Initiativtager til Friland (www.friland.org). Initiativtager til det kommende Grobund ved Ebeltoft Færgehavn. (www.grobund.org). Idémand bag og byggeleder på off grid huset på Brenderup Højskole.

· Marianne Buus. Marianne er med i Brandbjerg Højskoles ledelse. Hun har dels en mastergrad fra Royal College of Art i London og en mastergrad i Entrepreneurship Education and Training fra Aarhus Universitet.

· Peter Matzen. Peter er indehaver af firmaet Handlemod. Peter er en erfaren og passioneret underviser og facilitator, som evner at skabe trygge og udviklende læringsrum. Han er Cand. Mag. i læring og forandringsprocesser fra Aalborg Universitet. www.handlemod.dk

Se hele programmet her

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12, samt dejlig aftensmad kl. 18. Brandbjergs køkken har bronzemærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart. 

Se hele beskrivelsen

Mest populære rejseudstyr

Andre kunder har også set

 • Sri Lanka
  Sri Lanka - Farverigt marked - Michael Andersen

  Sri Lanka

  27. februar til 10. marts 2019

  Oplev Sri Lankas enestående kultur. Rejsen bringer dig til nogle af Sri Lankas absolutte kulturelle højdepunkter blandet med en række mindre kendte og besøgte seværdigheder.

  Pluspris 15.900 kr.
  Pris uden abo. 17.700 kr.
 • Marokkos natur, fugle, kultur og mennesker
  Marokko_scanbird

  Marokkos natur, fugle, kultur og mennesker

  9. -16. marts 2019

  Oplev Marokko fra naturens side med Politiken Plus.

  Pluspris 11.150 kr.
  Pris uden abo. 12.390 kr.
 • Skotland
  Skotland med Scanbird 8

  Skotland

  12.-17. maj 2019

  Politiken Plus udbyder i samarbejde med Scanbird denne naturrejse til Skotland med fokus på natur, fugle, kultur samt besøg på whisky-destilleri

  Pluspris 11.900 kr.
  Pris uden abo. 13.222 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76