Udsolgt Rejse til Cremona – Violinbyggerbyen

En helt særlig rejse for alle musikinteresserede med guide Claus Myrup, forhenværende solobratchist i DR SymfoniOrkestret. Rejs med tog eller fly

Udsolgt
Pluspris 11.610 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

12.900 kr.
 • 14.-19. juni 2022
 • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 11.610 kr.
 • Pris uden abonnement pr. person i delt dobbeltværelse 12.900 kr.
 • Enkeltværelsestillæg 1.200 kr. 
 • Depositum 3.000 kr.
 • Rejsens guide er forhenværende solobratchist i DR SymfoniOrkestret Claus Myrup
 • Teknisk arrangør: PUST Rejser

Beskrivelse

En rejse til Cremona i Norditalien er et besøg i en instrumentbygger-tradition der går helt tilbage til Stradivarius og Amati familierne som byggede violiner, bratcher og celloer i 1600- tallet. Instrumenter som den dag i dag er stærkt efterspurgte.

Turen guides af forhenværende solobratchist i DR SymfoniOrkestret Claus Myrup, som udover at være professionel musiker er en gudsbenådet fortæller og en vidende og engageret guide i Cremona.

Cremona – et must for musikelskere
Cremona huser mere end 100 instrumentbygger-værksteder, og overalt er man omgivet af referencer til den klassiske musik. Berømte musikere lægger ofte vejen forbi byens smukke teatersal Teatro Ponchielli, og året rundt er der koncerter, festivaler m.m. Vi skal tilbringe 5 spændende dage i Cremona og omegn - og vi lover at tiden kommer til at flyve - især i Claus Myrups gode selskab.

Selvom man ikke nødvendigvis selv er udøvende musiker, er musikkens hemmeligheder fascinerende for alle der holder af musik. Claus Myrup får os til at lytte og forstå mere om klang og om lyd - og om musik. Vi kommer rundt omkring både instrumenternes tilblivelse og musikernes indflydelse på instrumenterne. Det hele spiller sammen.

Derudover er der meget andet spændende emner at tage fat på i Cremona og omegn, som har en af Italiens flotteste domkirker fra 1100-tallet. En lidt underspillet by, som PUST rejser har kastet sin kærlighed på.

Kom selv og se - og lyt!

Du kan rejse på flere måder, enten med tog eller fly. Se mere under Fakta.

Om Cremona
Byen Cremona ligger i den region i Norditalien der hedder Lombardiet ved floden Addo, som er en del af PO flodens delta. I 2012 fik den plads på Unescos verdensarvs liste pga. byens betydning for instrumentbygger håndværket.

Byen har siden 1600-tallet været kendt for sin tradition indenfor instrumentmager-faget - særligt strengeinstrumenter (violin, bratch, cello, guitar og harpe). Der er den dag i dag flere end 100 instrumentbygger værksteder i byen, og overalt er byen præget af denne stolte håndværkertradition.

Vi bliver inviteret indenfor hos en instrumentmager og ser ham - eller hende- bearbejde det stykke træ der efter flere måneders arbejde, skal blive til en violin, der vil blive solgt til høje priser. Desuden besøger vi Academia Cremonensis, som er en skole for violinbyggere, der har elever fra hele verden.

Et besøg på Museo del Violino er naturligvis en del af planen.  Et fantastisk museum der udover at beskrive violinens historie også præsenterer en violinbygger-workshop; et rum der forklarer om akustik; en udstilling af stradivarius instrumenter - både violin, bratcher og celloer; en fantastisk flot koncertsal (der godt kan minde lidt om vores egen DR Koncertsal) og meget mere. Et spændende og interaktivt museum hvor besøget dér, afrundes med en koncert i koncertsalen, som spilles på museets beholdning af originale stradivarius instrumenter.

I Cremona boede nemlig violinbyggeren Antonio Stradivari (1644-1737). Han byggede violiner som anses for at være noget af det ypperste, der nogensinde er skabt inden for dette område – det gælder både med hensyn til den klanglige og den håndværksmæssige kvalitet. Han - og en anden berømt instrumentmager Guarneri - var elev af mestrene Andrea og Nicola Amati som siges at have opfundet violinen, som det instrument, vi kender i dag.

Der findes stadig over 600 eksemplarer af Stradivarius' produktion, og de sælges til meget høje priser.

Også operaen blev født i Cremona
Man siger, at den moderne form for opera blev født i Cremona i 1567 af en nyskaber indenfor sangkunsten ved navn Monteverdi. Men allerede inden da var byen kendt for at have håndværkere, der skabte tidens bedste strengeinstrumenter.

Byens opera Teatro Ponchielli er Cremona smukke teater, og vi prøver naturligvis at få billetter til en forestilling. Det kommer vi tilbage til, når teatrets program for foråret 2020 foreligger. Et særligt indslag bliver en matiné koncert med Claus Myrup og pianist.

Midt i byen knejser det højeste kirketårn i Italien (120 m) over den imponerende og smukke romanske katedral. Byen har flere imposante bygningsværker der vidner om fordums storhed. Katedralen er fra 1100-tallet og et imponerende og smukt bygningsværk. 

Villa Verdi
Guiseppe Verdi blev født ikke langt fra Cremona og boede næsten 50 år indtil sin død i 1901 i den lille by Sant'Agata i Villa Verdi. Han voksende op i Busetto i nærheden, og vi aflægger besøg både i Villa Verdi, som er åbent for besøgende, og i den pittoreske og interessante by Busetto.

Maden
Cremona ligger på grænsen op til regionen Emilia-Romagna og det afspejles i den lokale mad, som har masser af ost (parmeggiano), parmaskinke og pølser, ravioli og mange andre kulinariske specialiteter. Med PUST Rejser er de lokale restauranter altid nøje researchet, og man kan forvente at få serveret rigtig god mad ved alle fælles måltider.

Mantova
Dagsudflugt til den fantastisk smukke by Mantova, som er på UNESCO's liste over kulturarv. Den kaldes også for italiensk ’Sleeping beauty’, fordi den ikke har ændret udseende siden middelalderen. Vi besøger Dogepaladset og Palazzo Te, hvor Monteverdi huserede og ser fantastiske fresker. Mest berømt er giganternes sal med fresker i loftet.

Desuden prøver vi at få billetter til en koncert i det smukke gamle Teatro Bibiena.

Hotellet
Vi skal bo på et lækkert 4* hotel i Cremonas centrum der hedder Hotel Delle Arti.

Stedet
Cremona ligger i den italienske region der hedder Lombardiet, ca. 150 km syd for Milano langs med Po floden og har et vældigt opland af landbrug. Man spiser derfor virkelig godt I Cremona. Byen er berømt for både oste og culatello-skinken, lækker pasta, cremede risotto’er med meget mere.

Restauranter og maden er et kapitel for sig…
De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om ’turistfælde’ restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.

Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Italienere overalt i landet er passioneret optaget af de lokale produkter.

En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune forretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Lombardiet, men lige så ofte fra naboregionen Piemonte.

NB! Vi skal gå en del og turen er derfor ikke egnet for gangbesværede. 

Se flere rejser med Plusrabat her

Fakta

Du kan rejse på flere måder, enten med tog eller fly

Inklusiv i rejsens pris:

 • Tog København/Milano t/r*
 • Eller
 • Fly København/Milano t/r
 • Transfer t/r Milano/Cremona I bus
 • Transfer t/r Malpensa lufthavn til Cremona
 • 5 nætters ophold (inkl. dejlig morgenmad) i Cremona
 • Næsten alle måltider på diverse lokale restauranter bortset fra 3 frokoster
 • 4 klassiske koncerter
 • Musikalske foredrag om diverse emner (Monteverdi, instrumentbygning m.m.)
 • Guidet besøg i den fantastiske katedral i Cremona
 • Dagsudflugt til Mantova – Palazzo Ré og Monteverdis fødeby
 • ’Verdi-dag’ med udflugt til Verdis bolig gennem 50 år i landsbyen Bussetto.
 • Besøg hos Parmiggiano producent

Selve rejsen:
*Hvis du rejser med tog, er der individuel afgang fra Danmark 13. juni og hjemkomst 20. juni (der er ingen guide med på rejsen).
Turen tager godt et døgn og har 2 skift; i Hamburg og i Stuttgart. Man kan stige på toget og begynde rejsen næsten overalt i Danmark. Der er liggevogn inklusiv i billetten. Pust Rejser ordner billet og pladsreservationer.

NB! Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen, hvilken rejseform du vælger. Mest populære rejseudstyr


Andre kunder har også set

 • Rumænien 2022
  Rumænien 2022

  Rumænien 2022

  26. maj - 2. juni 2022

  Fantastiske oplevelser venter både ornitologen, naturmennesket og fotografen, når turen går til Rumænien

  Pluspris 14.550 kr.
  Pris uden abo. 16.165 kr.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook