Færøerne - natur, fugle, kultur og samfund

Tag med til Færøerne på seks oplevelsesrige dage i juni 2022

Pluspris 15.200 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

16.890 kr.

 

Beskrivelse

På rejsen skal vi rundt i den færøske natur til en række af de større og små øer. Naturen og ikke mindst fuglene vil være i centrum her i den grønne atlantiske højsommer mellem fjeldene og fjordene, men der bliver naturligvis også god lejlighed til at stifte bekendtskab med hovedstaden og med flere byer og helt små bygdesamfund. 

Turen er lagt til rette så dagene samlet vil give et godt indtryk af en fantastisk natur i et moderne samfund med en spændende nordisk historie og kultur.

Turen er sammensat således, at alle kan deltage, hvilket betyder, at dagsturene ikke vil være fysisk anstrengende med lange gåture i ujævnt terræn. Men der bliver god mulighed for at røre sig.

Oplev naturen, lyset og kulturen

18 øer i oceanet – kendt af enhver dansker og i areal mindre end Lolland-Falster - men til enhver tid overraskende, bjergtagende, smukke med deres monumentale grønne vulkanske former klædt i Atlantens skiftende lysspil. Specielt på øernes vest- og nordsider er der dramatiske, stejle fjeldsider og mange steder i 4-600 meters frit fald til havet. Og fuglene udgør en markant og levende del af helheden - til lands omkring indmarken ved de maleriske bygder og på de åbne fjeldheder samt selvfølgelig til havs.

Vi skal møde et moderne samfund, som er bygget op omkring fiskeri, og som lever i bevidsthed om bevarelse af naturen, den nordiske kulturarv og traditionerne. Den helt oplagte store turisme har endnu ikke indfundet sig, og de økologiske problemer omkring fiskebestande i forandring giver panderynken i forhold til ungeproduktionen hos flere af de vigtigste havfugle. Det gamle, eksemplariske samspil mellem natur og menneske står foran en prøvelse – også på Færøerne.

Øerne giver oplevelse og inspiration – naturen, lyset og kulturen – og har givet basis for en malerkunst, litteratur og musik, som ligger langt, langt ud over, hvad der var forventeligt i en befolkning af denne størrelse. Og også som turist bærer man det store indtryk med sig tilbage. Det er alligevel ikke så mærkeligt, at en omfattende undersøgelse foretaget af National Geographic Traveler med deltagelse af 552 internationale rejseeksperter for få år siden bragte Færøerne på førstepladsen blandt 111 øsamfund i hele verden. Kernespørgsmålet var at finde indbydende rejsemål med uspoleret natur.

Læs mere om turen i det store program, som du kan hente her på siden.

Se vores øvrige rejser med rabat her

Fakta

I prisen vil indgå al transport, hotel, 5 x morgenmad, 4 x frokost, 5 x aftensmad samt én gang kaffe og småkage.

I prisen indgår ikke drikkelse til måltiderne, i Tórshavn (1. dag), eventuelt Covid19 test og personlige fornødenheder.Mest populære rejseudstyr


Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook