Iran efterår 2018

Tag med på 12 dage i Persiens smukkeste byer i oktober 2018. En rejse i Iran er et møde med en af verdens ældste civilisationer, og samtidigt en øje-åbner overfor et folk, der i disse år har verdens bevågenhed.

En rejse i Iran er et møde med en af verdens ældste civilisationer, og samtidigt en øje-åbner overfor et folk, der i disse år har verdens bevågenhed.

Pluspris 17.900 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

18.900 kr.

Beskrivelse

Det er mere end 6000 år siden, civilisationen i dette område blev grundlagt. De største af de persiske imperier, arkæmenider, partere, sassanider, regerede i en stor del af det asiatiske kontinent i mere end 450 år. De imponerende bygningsværker i Persepolis vidner om landets storhedstid for 2500 år siden.

Siden da har mere end 20 dynastier regeret i Iran. Nogle af de største begivenheder i landets historie har været overgangen til Islam for 1400 år siden samt den mongolske invasion for ca. 800 år siden.

En rejse i Iran giver mulighed for at opleve verdens smukkeste eksempler på islamisk arkitektur. Moskéerne i Isfahan, paladserne og de ældgamle broer er i en flot bevaringstilstand. Byen domineres af gyldne og tyrkisblå kupler.

De mange, orientalske bazarer er et rent 1001 Nats Eventyr. Ofte er de overdækkede med stof eller bygget i mursten med flot forarbejdede hvælvinger. Tæppehandlerne kappes om at give gode tilbud på de håndknyttede tæpper, og krydderiboderne dominerer med deres stærke eksotiske dufte. Tidligere karavanserails er nu indrettet som værksteder for kunsthåndværkere.

Befolkningen er venlig og hjælpsom. Man vil gerne i kontakt: Where do you come from? ... Can I help you? høres ofte. På en rejse i Iran får man afkræftet mange af de fordomme, medierne har været med til at give.

Iran er et sikkert land at rejse i. Iranerne vil gerne vise os deres land, og når blot vi respekterer det nuværende styres normer for påklædning og opførsel, er alle muligheder åbne for en stor oplevelse i et smukt og venligt land.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Prisen inkluderer
Fly København/Shiraz og retur  Teheran/København
Hotelophold med halvpension
Kørsel i airconditioneret bus
Entréudgifter
Dansk rejseleder
Engelsktalende lokalguide
Drikkepenge til guide og chauffører
Artikelsamling om Iran
Artikelsamling om islam og Mellemøsten

Prisen inkluderer ikke
Afbestillings- og rejseforsikring
Visum 650 kr. (Vores samarbejdspartner sørger for visum ved indrejse).

Praktiske oplysninger
Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato.
Der skal være 2 blanke sider i passet.
Passet må ikke indeholde israelske stempler.

For en god ordens skyld skal vi oplyse, at den nyligt underskrevne aftale vedr. atomprogrammet kan have betydning for fornyelse af et eksisterende ESTA til USA, således at man vil kunne opleve at skulle søge om visum, frem for blot at forny. Kontakt evt. rejsebureauet eller ambassaden for mere information.

Andre kunder har også set

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76