Tankevækkende højskole 2019

Tag med på Brandbjerg Højskole til en uge med programværter og tematikker kendt fra P1

Kursusleder: Charlotte Zeberg Johnsen

Spar 500 kr. som Pluskunde
 • 5 dages kursus - 24.-28. juni 2018 
 • Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling
 • Pluspris i delt dobbeltværelse 4.600 kr.
 • Pris uden abonnement i delt dobbeltværelse 5.100 kr. 
 • Enkeltværelsestillæg 600 kr. 
 • Se programmet for højskolen her
 • For at købe billetter til Pluspris skal du være logget ind som Politiken Pluskunde. Tryk herefter på knappen 'Tilmelding til Brandbjerg Højskole'.
 • OBS: Kan ikke bestilles i Politikens Forhal

Beskrivelse

Brandbjerg Højskole gentager succesen fra 2018 med tankevækkende højskole. Nogle af ugens indslag er med tema og vært fra programmerne på P1, andre er inspireret af tematikker og koncepter fra P1´s programflade.

Glæd dig til at møde altid skarpe Steffen Gram, tidligere minister Birthe Rønn Hornbech, Kurt Strand kendt fra mennesker og medier, politiker og P1 vært Paula Larrainkultur- og debatredaktør på Berlingske samt tidligere radiovært på Radio24Syv Anne Sophia Hermansen, P1 vært Klaus Rothstein, feministen Ekaterina og tidligere formand for etisk råd Jacob Birkler i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter.

Ugen krydres også med søndagsfrokosten (og så på en torsdag), en gåtur i den smukke Grejsdalen og Brandbjergs smukke Herregårdspark samt klassiske gode højskoleoplevelser som sang, morgensamling og hyggelige stunder med medkursister fra hele landet.

Kursusleder:
Charlotte Zeberg Johnsen

Medvirkende:
Steffen Gram: DR’s udenrigsreporter gennem mere end 30 år og en blændende fortæller. I DR begyndte han som Asien-reporter, var USA-korrespondent 1983–1987, journalist ved udlandsredaktionen 1988-1990, korrespondent i Moskva 1990–1994 og fra 1996 redaktør og senere vært for udenrigsmagasinet Horisont. I perioden 2005–2013 var han atter DR’s korrespondent i USA, og siden har han været vært på programmet Verden ifølge Gram på DR P1.

Birthe Rønn Hornbech: Er tidligere vicepolitimester, forfatter og tidligere medlem af Folketinget for Venstre. Hun var integrations- og kirkeminister i perioden 2007-11.

Kurt Strand: Er uddannet journalist og arbejdede fra 1985-2010 hos DR. Han brød igennem som studievært i programmet Profilen fra 1997 og blev nok mest kendt som vært på Deadline fra 2004. Arbejder nu som freelance journalist og har fast programmet Mennesker og medier på P1.

Paula Larrain: Paula Larrain kom som fireårig til Danmark med sine forældre, der var politiske flygtninge fra Chile året efter kuppet mod Salvador Allende i 1973. Har arbejdet som udenrigsjournalist på Radioavisen og Berlingske. Hun vendte tilbage til DR som vært på DR Morgen i 2001 og kom siden på TV Avisens aftenudsendelser, hvor hun i det sidste år var studievært på udsendelsen kl. 21. Hun forlod DR i juni 2007 for at blive selvstændig.I dag er hun fast vært på P1 programmet 'De højere magter'.

Anne Sophia Hermansen: Kulturredaktør og debatredaktør på Berlingske og tidligere radiovært på Radio24Syv og tv-vært på Danmarks Radio. Hun er flere gange blevet fremhævet som en af de kvinder med størst indflydelse på samfundsdebatten. Hun figurerer på Politikens årlige liste over landets 100 mest markante meningsdannere (var i 2016 nr. 36), og hun er blevet udvalgt af Alt for Damerne som en af 11 kvinder med størst indflydelse i Danmark. ELLE har også fremhævet hende som en af de 10 kvinder, som har været mest markant over de seneste fem år, og Femina har beskrevet hende som den kvinde uden for politik med størst indflydelse på samfundsdebatten.

Jacob Birkler: Dansk filosof, forfatter, debattør og foredragsholder og har været medlem af Det Etiske Råd siden 2010 samt været formand for rådet fra 2011 til 2016. Jacob Birkler er cand. mag. i filosofi og psykologi og en blændende formidler om etik.

Ekatarina Krarup Andersen: Feministisk forfatter og samfundsdebattør, teolog og studerende af køn og religionsvidenskab ved Lunds universitet. Hun er tidligere medlem af Girl Squad og var hermed en af de første til at hoppe på bølgen af 'nøgen feminisme'. Dette fortryder hun i dag, da hun mener, at den slags retorik kun bidrager til latterliggørelsen af en meget alvorlig og vigtig kamp.

Klaus Rothstein: Litteraturkritiker og kommentator ved blandt andet Weekendavisen og redaktør og studievært på DR‘s litterære radiomagasin Skønlitteratur på P1. Udover sin anmelder- og debattørvirksomhed har han udgivet otte bøger.


Se hele programmet her

Indkvartering
Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Hver dag er der dejlig varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.00 (med mindre vi er på heldagstur, hvor der laves madpakker om morgenen) samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Se hele beskrivelsen

Andre kunder har også set

 • Med noget på hjerte
  Med noget på hjertet - Brandbjerg Højskole

  Med noget på hjerte

  I denne uge har Brandbjerg Højskole samlet en lang række mennesker som alle har noget på hjerte – noget som de gerne vil dele med os andre.

  Spar 500 kr. som Pluskunde
 • Gotland
  Gotland - Fruesko

  Gotland

  6.–11. juni 2019

  Tag med Scanbird og Politiken Plus til Gotland, Sveriges største ø i Østersøen.

  Pluspris 9.250 kr.
  Pris uden abo. 10.280 kr.
 • Skotland
  Skotland med Scanbird 8

  Skotland

  12.-17. maj 2019

  Politiken Plus udbyder i samarbejde med Scanbird denne naturrejse til Skotland med fokus på natur, fugle, kultur samt besøg på whisky-destilleri

  Pluspris 11.900 kr.
  Pris uden abo. 13.222 kr.
 • Extremadura - Spanien
  Extremadura - Scanbird 3

  Extremadura - Spanien

  23. - 29. april 2019

  Tag med til Spaniens ukendte baghave Extremadura og oplev fugle, natur, orkidéer og kultur

  Pluspris 12.750 kr.
  Pris uden abo. 14.170 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76