Vandreferie i de norske fjelde

En uge med smukke naturoplevelser på grænsen til Rondane Nationalpark ved Gudbrandsdalen

Pluspris fra 6.525 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

fra 7.250 kr.
 • Rejseperiode: 6.-13. september 2020 (søndag-søndag)
 • Ankomst fra kl. 15, afrejse kl. 10
 • Høvringen Høgfjellshotell
 • Teknisk arrangør: Sne & Vand
 • Pris pr. person i delt dobbeltrum m. enkeltsenge og eget bad/toilet (1960´er værelse) 
  Pluspris 6.525 kr. 
  Pris uden abonnement 7.250 kr.
 • Pris pr. person i enkeltrum m. eget bad/toilet (1960´er værelse) 
  Pluspris 7.325 kr.
  Pris uden abonnement 8.050 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Tag med Sne & Vand på en aktiv ferieuge med vandreture i det dejlige fjeldområde ved Høvringen i den nordlige del af Gudbrandsdalen i Norge. Her ved grænsen til nationalparken Rondane er landskabet smukt og varieret, og i løbet af ugen får vi set en masse af det, mens vi samtidig giver os god tid til at holde pauser og lade blikket vandre, måske plukke bær undervejs og i det hele taget bare nyde livet, naturen og selskabet.

Vi bor på hyggelige Høvringen Høgfjellshotell, der ligger i ca. 1000 meters højde lige midt i det smukke fjeldområde. Herfra går vi dagsture af forskellig længde ud i fjeldet. Området byder både på smalle og ujævne naturstier i kuperet terræn og på fine grusveje i et lidt mindre kuperet terræn. I løbet af ugen går vi både i hyggelige skovområder, over åbne sletter og op på nærliggende toppe, hvorfra vi kan nyde de smukkeste udsigter. Alle ture kan klares i et par gode vandrestøvler evt. suppleret af et par vandrestave, og det kræver ikke tidligere erfaring med vandreture at deltage. Vi forudsætter, at du er i almindelig god fysisk form, så du kan gå i 5-7 timer om dagen med pauser undervejs. Vi går typisk 12-15 km. om dagen, enkelte dage måske længere. Vær opmærksom på, at det er noget andet at gå 15 km. i kuperet fjeld, end det er at gå på flade danske skovstier. Underlaget er nogle steder ujævnt og stenet og terrænet er kuperet, så vi anbefaler, at du gåtræner hjemmefra for at få mest muligt ud af turen.

Det ligger ikke på forhånd fast, hvilke dage vi går hvilke ture. Det er vores erfaring, at vi får den bedste tur, når vi kan tage vejret og gruppens dagsform med i betragtning, når vi planlægger næste dags tur. Vi spiser sammen hver aften, og efter maden taler vi over en kop kaffe eller te om, hvor næste dags planlagte tur går hen. Her er det også muligt at få guidens idéer til andre ture, hvis den planlagte fællestur ikke lige passer til humøret eller benene. Det er et centralt element i vores ture, at der skal være plads til at være sig selv, selv om man er med på en gruppetur. Alle ture tilbud, og der er ingen forventninger om, at du deltager i andet og mere end du har lyst til - men det er hyggeligt, hvis du vil med på tur.  

Rejsen inkluderer fuld pension bestående af morgenmad, frokostmadpakke inkl. påfyldning af termoflaske samt aftensmad med efterfølgende kaffe/te.

Fakta

Dette er inkluderet i prisen:

 • Ophold i 7 døgn på Høvringen Høgfjellshotell i enkeltværelse eller delt dobbeltværelse (1960´er værelse med enkeltsenge og eget bad/toilet)
 • Fuld pension (morgenmad, frokostmadpakke + påfyldning af termoflaske og aftensmad)
 • Guidede vandreture i 5 dage
 • Godt selskab

Dette er ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra destinationen (se transportforslag nedenfor)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer ud over nævnte

Rejsen gennemføres ved minimum 8 deltagere og under forudsætning af, at det kan lade sig gøre ift. diverse corona-relaterede restriktioner. Skulle turen mod forventning blive aflyst, refunderes betalingen naturligvis.

Ved køb af denne rejse gennem Politiken Plus giver du samtidig tilladelse til, at Sne og Vand må kontakte dig med relevante oplysninger før rejsen, såsom pakkeliste og info om transport samt evalueringsskema i forbindelse med rejsen.

Rejsevejledning - Transport fra Danmark til Høvringen. 
Med egen bil hele vejen:
Det tager ca. 10 timer inkl. et par korte pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op igennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak samt til vejafgifter i Norge. Det er pt. tilladt at bruge Sverige som transitland i egen bil på turen til Norge - dog kun, hvis man ikke overnatter i Sverige og holder afstand og god hygiejne ved eventuelle korte stop i Sverige.

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen (Dette forudsætter naturligvis, at færgerne til Norge igen er i drift på afrejsetidspunktet). Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget direkte fra lufthavnsterminalen til Otta - togturen tager ca. 3 timer. Herfra skal du med taxa op på fjeldet, og denne tur tager ca. 25 minutter. Vi hjælper gerne med at koordinere fælles taxatransport, hvis flere deltagere er med toget, som ankommer til Otta kl. 17.34 på ankomstdagen, og med toget som afgår fra Otta kl. 11.29 på hjemrejsedagen.  

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook