Vandreferie i de norske fjelde

En uge med smukke naturoplevelser på grænsen til Rondane Nationalpark ved Gudbrandsdalen.

Pluspris Fra 6.975 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

Fra 7.750 kr.
 • Lørdag 3. - lørdag 10. september 2021
 • Ankomst fra kl. 15, afrejse kl. 10
 • Høvringen Høgfjellshotell
 • Teknisk arrangør: Sne & Vand
 • Pris pr. person i delt dobbeltværelse med enkeltsenge og eget bad/toilet (1960´er værelse)
  Pluspris 6.975 kr.
  Pris uden abonnement 7.750 kr.
 • Pris pr. person i enkeltværelse med eget bad/toilet
  Pluspris 7.775 kr. 
  Pris uden abonnement 8.650 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Tag med på en aktiv ferieuge med vandreture i det dejlige fjeldområde ved Høvringen i den nordlige del af Gudbrandsdalen i Norge. Her ved grænsen til nationalparken Rondane er landskabet smukt og varieret, og i løbet af ugen får vi set en masse af det, mens vi samtidig giver os god tid til at holde pauser og lade blikket vandre, måske plukke bær undervejs og i det hele taget bare nyde livet, naturen og selskabet.

Vi bor på hyggelige Høvringen Høgfjellshotell, der ligger i ca. 1000 meters højde lige midt i det smukke fjeldområde. Herfra går vi ture af forskellig længde ud i fjeldet. Området byder både på smalle og ujævne naturstier og på fine grusveje. I løbet af ugen går vi i hyggelige skovområder, over åbne sletter og op på nærtliggende toppe, hvorfra vi kan nyde de smukkeste udsigter. Alle ture kan klares i et par gode vandrestøvler gerne suppleret af et par vandrestave, og det kræver ikke tidligere erfaring med vandreture at deltage. Men vi forudsætter, at du er i almindelig god fysisk form, så du kan gå i 5-7 timer om dagen med gode pauser undervejs. Vi går typisk 12-15 km. om dagen, enkelte dage måske længere. Vær opmærksom på, at det er noget andet at gå 15 km. i kuperet fjeld, end det er at gå på flade danske strækninger. Underlaget er nogle steder ujævnt og stenet og terrænet er kuperet, så vi anbefaler, at du gåtræner hjemmefra for at få mest muligt ud af turen. Ture på stranden og ad mindre skovstier er god træning.

Det ligger ikke på forhånd fast, hvilke dage vi går hvilke ture. Det er vores erfaring, at vi får den bedste tur, når vi kan tage vejret og gruppens dagsform med i betragtning ved planlægningen af næste dags tur. Hver aften sidder vi sammen og spiser, og efter maden samles vi til en kop kaffe eller te og taler om, hvor næste dags tur går hen. Her er det også muligt at få guidens idéer til andre ture, hvis den planlagte fællestur ikke lige passer til humøret eller benene. Vi går op i at sikre, at der er plads til at være sig selv, selv om man er med på en gruppetur. Alle guidede dagsture er tilbud, og der er ingen forventninger om, at du deltager i andet og mere end du har lyst til - det er bare hyggeligt, hvis du vil med på tur.

Der arrangeres guidede ture 5 dage i løbet af ugen. Da der er indlagt en programfri dag i løbet af ugen, er der også mulighed for at tage en hviledag med benene oppe og en god bog i hånden eller måske en lille tur på egen hånd.

Prisen inkluderer 7 dages ophold på Høvringen Høgfjellshotell med fuld pension (ekskl. drikkevarer), guidede vandreture 5 dage samt godt selskab. Transport til og fra destinationen er ikke inkluderet, så du kan vælge at rejse på den måde, du finder mest bekvem.

Plusprisen er baseret på, at I rejser to sammen og bor på et delt 1960´er værelse med to enkeltsenge og eget bad og toilet. Rejser du alene, kommer der et enkeltværelsestillæg på 900 kr. oven i prisen. Rejsen inkluderer fuld pension bestående af morgenmad, frokostmadpakke inkl. påfyldning af termoflaske samt aftensmad med efterfølgende kaffe/te.

Ved bestilling af denne rejse accepterer du samtidig, at Sne & Vand må kontakte dig før afrejse med relevant information om turen og efter turen ifm. en evaluering.

Læs mere om turen her

Ved køb af denne rejse gennem Politiken Plus giver du samtidig tilladelse til, at Sne og Vand må kontakte dig med relevante oplysninger før rejsen samt evalueringsskema i forbindelse med rejsen

Fakta

Dette er inkluderet i prisen:

 • Ophold i 7 døgn på Høvringen Høgfjellshotell i delt dobbeltværelse (1960´er værelse med enkeltsenge og eget bad/toilet)
 • Fuld pension (morgenmad, frokostmadpakke + påfyldning af termoflaske og aftensmad)
 • Guidede vandreture i 5 dage
 • Godt selskab

Dette er ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra destinationen (se transportforslag nedenfor)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer ud over nævnte

Rejsen gennemføres ved minimum 7 deltagere. Skulle turen mod forventning blive aflyst, refunderes betalingen naturligvis straks efter aflysningen.

 

Rejsevejledning - Transport fra Danmark til Høvringen. 
Med egen bil hele vejen
Turen med egen bil er den mest fleksible måde at komme afsted på. Det tager ca. 10 timer inkl. et par korte pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op igennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak samt til vejafgifter i Norge.

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. 

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget direkte fra lufthavnsterminalen til Otta - togturen tager ca. 3 timer. Herfra skal du med taxa op på fjeldet, og denne tur tager ca. 25 minutter. Vi hjælper gerne med at koordinere fælles taxatransport, hvis flere deltagere er med toget, som ankommer til Otta kl. 17.34 på ankomstdagen, og med toget som afgår fra Otta kl. 11.29 på hjemrejsedagen.  

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook