Vandreferie i Skåbu, Norge

På denne vandreuge vil du opleve det smukke fjeldområde omkring Nordeuropas højest beliggende landsbysamfund - Skåbu.

I 870 meters højde midt mellem de tre nationalparker Jotunheimen, Langsua og Rondane, bor vi i meget hyggelige, komfortable og æstetiske omgivelser på det nyistandsatte Skåbu Fjellhotell. Her bliver der kræset om maden, som i vid udstrækning tilberedes af lokale råvarer og laves fra bunden. Så vi får både god energi i maven, inden vi bevæger os ud på dagens tur - og om aftenen når vi kommer hjem til en lækker middag som indtages i smukke omgivelser.

Pluspris 6.650 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

7.400 kr.
 • Rejseperiode: 7.-14. september 2019
 • Skåbu Fjellhotell, Skåbuvegen 23-207, 2643 Skåbu, Norge
 • Teknisk arrangør: Sne & Vand
 • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse (dobbeltseng) med eget bad/toilet 6.650 kr.
 • Pris uden abonnement 7.400 kr.
 • Pluspris for enkeltværelse med eget bad/toilet 7.650 kr.
 • Pris uden abonnement 8.495 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. Billet

Beskrivelse

Fra vores hyggelige udgangspunkt på hotellet går vi ture af forskellig længde ud i såvel fjeld- som kulturlandskaber. Typisk går vi mellem 10 og 15 kilometer om dagen, enkelte dage måske længere. Området byder både på hyggelige skovområder, åbne vidder, smukke søer og tilgængelige toppe, hvorfra vi kan nyde de smukkeste udsigter. Nogle dage går vi på smalle og ujævne naturstier i kuperet terræn, mens vi andre dage går på fine grus- eller asfaltveje. Da vi er på fjeldet, må du regne med, at vi hver dag får taget en del højdemeter. Alle ture kan klares i et par gode vandrestøvler evt. suppleret af et par vandrestave, og det kræver ingen særlige forudsætninger eller tidligere erfaring med vandreture at deltage, hvis blot du er i almindelig fysisk form og vant til at bevæge dig i din dagligdag. Vi går i roligt til moderat tempo og holder gode pauser undervejs, hvor vi tager os tid til at nyde udsigten, det gode selskab og måske lidt bær, hvis vi er heldige at støde på nogen på vores vej.

Det ligger ikke på forhånd fast, hvilke dage vi går hvilke ture. Det er vores erfaring, at vi får den bedste tur, når vi kan tage vejret og gruppens dagsform med i betragtning, når vi planlægger næste dags tur. Hver aften spiser vi sammen, og efter maden taler vi over en kop kaffe eller te om, hvor næste dags planlagte tur går hen. Her er det også muligt at få guidens idéer til andre ture, hvis den planlagte fællestur ikke lige passer til humøret eller benene.

Der arrangeres guidede ture 5 dage i løbet af ugen. Alle ture er tilbud, og du bestemmer selv, om du vil deltage - men det er hyggeligt, hvis du vil med på tur. Da der er indlagt en programfri dag i løbet af ugen, er der også rig mulighed for at tage en dag med benene oppe og en god bog i hånden eller måske en lille tur på egen hånd.

Vi bor lige i centrum af den lille hyggelige fjeldlandsby Skåbu, der har ca. 350 indbyggere. Det nyåbnede Skåbu Fjellhotell danner en meget fin og komfortabel ramme om vores vandreuge. Her er helt nyindrettede værelser, to fine spisestuer med udsigt over fjeldene samt en hyggelig opholdsstue med sofagrupper. 

Maden på hotellet er et kapitel for sig. Den bliver så vidt muligt tilberedt af lokale råvarer, og der kræses virkelig om den. Så godt som alt er hjemmelavet fra bunden. På turen får vi serveret en morgenbuffet, hvorfra vi også smører en frokostmadpakke. Og om aftenen får vi en to-retters middag samt kaffe og te. 

Alle måltider er inkluderet i prisen, mens drikkevarer til aftensmaden kan tilkøbes på stedet. Hotellet har udskænkningsrettigheder og et fint vinkort, og det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer på hotellets fællesområder. 

Prisen inkluderer 7 dages ophold med fuld pension (morgenmad, frokostmadpakke og 2 retters middag),
aktivitetsprogram med guidede ture i 5 dage samt godt selskab. Drikkevarer og transport til og fra destinationen er ikke inkluderet.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Dette er med i prisen:

 • 7 nætter i delt dobbeltværelse (dobbeltseng) med eget bad/toilet.
 • Fuld pension: Morgenmad, frokostmadpakke samt 2-retters middag. Første måltid er aftensmad på ankomstdagen, sidste måltid er morgenmad inkl. madpakkesmøring på afrejsedagen.
 • Guidede vandreture i 5 dage
 • Bemærk prisen er inkl. eget bad og toilet på værelset – værdi 800 kr.

Dette er ikke med i prisen:

 • Transport mellem Danmark og destinationen. 
 • Drikkevarer ifm. måltider og ellers 
 • Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer.


Ankomst: Fra kl. 15 lørdag 7. september 2019
Afrejse: Senest kl. 10 lørdag 14. september 2019

Ved køb af denne rejse gennem Politiken Plus giver du samtidig tilladelse til, at Sne og Vand må kontakte dig med relevante oplysninger før rejsen, såsom pakkeliste, info om transport og evalueringsskema i forbindelse med rejsen.

Rejsevejledning - Transport fra Danmark til Skåbu

Med egen bil hele vejen: 
Turen med egen bil er den billigste og mest fleksible måde at komme afsted på. Det tager ca. 10 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Skåbu. Fra Oslo er der ca. 270 km. Ud over udgifter til benzin/diesel samt færge/bro, skal der påregnes udgifter til vejafgifter i Norge. 

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Skåbu. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget direkte fra lufthavnsterminalen til Vinstra - togturen tager ca 2½ time. Herfra skal du med taxa op til Skåbu, og denne tur tager ca. 30 minutter. Vi hjælper gerne med at koordinere fælles taxatransport, hvis flere vælger denne transportform.

Andre kunder har også set

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook