Vintervandring med snesko, uge 10, Høvringen

Oplev de smukke norske vinterlandskaber med fast grund under fødderne. På denne tur spænder vi sneskoene fast på vinterstøvlerne og begiver os op på fjeldet, over åbne vidder og rundt i hyggelige skovområder.

Pluspris fra 6.650 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

fra 7.400 kr.
 • Rejseperiode: 4. – 11. marts 2023 (Uge 10)
 • Overnatning på: Høvringen Høgfjellshotell
 • Rejsetype: Pakkerejse med undervisning og aktivitetsprogram
 • Teknisk arrangør: Sne & Vand
 • Pris pr. person i delt dobbeltværelse m. enkeltsenge og eget bad/toilet (1960´er værelse)
  Pluspris 7.150 kr.
  Pris uden abonnement 7.950 kr.
 • Pris pr. person i enkeltværelse med eget bad/toilet (1960´er værelse)
  Pluspris 8.225 kr.
 • Pris uden abonnement 9.150 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Uanset om du er ny som rejsende i sneen eller om du tidligere har løbet på ski, så er vi sikre på, at du vil blive begejstret over at opleve, hvordan man med sneskoene på nemt kan træde sine helt egne spor i landskabet og komme steder hen, som det ellers ville være umuligt at nå. På denne tur skal vi udforske og opleve området omkring Høvringen, der ligger smukt på grænsen til Rondane Nationalpark. Området har tiltrukket gæster med hang til bjergtagende landskaber i fredelige omgivelser siden slutningen af 1800-tallet - og gør det stadig.

Vi skal bo på Høvringen Høgfjellshotell, der ligger centralt i Høvringen. Hotellet er hyggeligt med en varm og hjemlig stemning og rummer flere forskellige afdelinger, der hver især på charmerende vis bærer præg af den tid, hvor de er bygget. Hotellet byder på et væld af forskellige opholdsafdelinger, flere pejsestuer, sauna samt en dejlig udeplads i eftermiddagssolen. 

Fra vores hyggelige udgangspunkt på hotellet går vi ture af forskellig længde ud i landskabet. Typisk går vi i 4-6 timer om dagen, enkelte dage måske længere. Det kræver ingen særlige forudsætninger eller tidligere erfaring med snesko at deltage. Vores instruktør hjælper med tips til at gå med sneskoene på en hensigtsmæssig måde. Vi går i et moderat tempo og holder gode pauser undervejs, hvor vi tager os til tid til at nyde udsigten og det hyggelige selskab. Fjeldterrænet er imidlertid kuperet, så du må være forberedt på at få sved på panden og pulsen op - dette er en aktiv ferie :-) Vi vil derfor anbefale, at du, for at få mest muligt ud af turen, jævnligt dyrker motion i månederne op til afrejse.

Det ligger ikke på forhånd fast, hvilke dage vi går hvilke ture. Det er vores erfaring, at vi får den bedste tur, når guiden kan tage vejret og gruppens dagsform med i betragtning, når næste dags tur planlægges. Hver aften spiser vi sammen og efter maden taler vi over en kop kaffe eller te om, hvor næste dags planlagte tur går hen. Her er det også muligt at få guidens idéer til andre ture, hvis den planlagte fællestur ikke lige passer til humøret eller benene. 

Der arrangeres guidede ture på snesko 5 dage i løbet af ugen. Alle ture er tilbud, og du bestemmer selv, om du vil deltage - men det er hyggeligt, hvis du vil med på tur. Da der er indlagt en programfri dag i løbet af ugen, er der også mulighed for at tage en dag med benene oppe og en god bog i hånden eller måske en lille tur på egen hånd. Måske på langrendsski, da der går løjper lige forbi hotellet.

Prisen inkluderer ophold i 7 døgn med fuld pension, 5 dages aktivitetsprogram med guidede sneskoture af forskellig længde samt godt selskab. Drikkevarer og transport til og fra destinationen er ikke inkluderet. Se yderligere information under de øvrige faner.

OBS: Sideløbende med denne vintervandreuge afholder Sne & Vand på samme hotel en 
langrendsuge. Så hvis du har en rejsemakker, der hellere vil løbe på langrendsski, er det muligt for jer at bo sammen men deltage i hvert jeres aktivitetsprogram. Ring på 2033 0033, hvis du vil høre nærmere.

Læs mere om turen her

Fakta

Dette er med i prisen:

- 7 nætter i delt dobbeltværelse eller enkeltværelse - 1960'er værelse med 1-2 enkeltsenge
- Fuld pension: Morgenmad, frokostmadpakke, let eftermiddagsmad og 2-retters middag. Første måltid er aftensmad på ankomstdagen, sidste måltid er morgenmad inkl. madpakkesmøring på afrejsedagen.
- 5 dages aktivitetsprogram
- Bemærk prisen er inkl. eget bad og toilet på værelset

Dette er ikke med i prisen: 

- Transport mellem Danmark og destinationen 
- Drikkevarer ifm. måltider og ellers 
- Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer
- Leje af snesko/stave (kontakt Sne & Vand på tlf. 2033 033 for info)


Ankomst: Fra kl. 15 lørdag 4. marts 2023

Afrejse: Senest kl. 10 lørdag 11. marts 2023

Ved køb af denne rejse gennem Politiken Plus giver du samtidig tilladelse til, at Sne og Vand må kontakte dig med relevante oplysninger før rejsen, såsom pakkeliste, info om transport og evalueringsskema i forbindelse med rejsen.

Transport fra Danmark til Høvringen:

Med egen bil hele vejen: 

Den fleksible og billige løsning. Det tager ca. 10-11 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op igennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak samt til vejafgifter i Norge. Medbring for en sikkerheds skyld snekæder til de sidste km op ad fjeldet. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak samt til vejafgifter i Norge. Hvis nogen gerne vil køre selv, men ikke har lyst til at køre de sidste kilometer op ad fjeldet, er det muligt at parkere i Otta og tage taxa derfra til Høvringen (taxaturen tager ca. 25 minutter).

Med bil og færge:

En nem og bekvem måde at starte ferien på, er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Ud over udgifter til færge, skal der påregnes udgifter til vejafgifter i Norge.

Med fly og tog:

Det er også muligt at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget direkte fra lufthavnen til Otta St. Togturen tager ca. 3 timer og billetter bestilles på www.vy.no. Derfra skal man med taxa op på fjeldet. Taxaturen tager ca. 25 minutter. Sne & Vand hjælper gerne med at koordinere fælles taxatransport, hvis flere deltagere vælger denne transportform.

Andre kunder har også set

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook