Vintervandring med snesko, uge 6, Skåbu

Oplev de smukke norske vinterlandskaber med fast grund under fødderne. På denne tur spænder vi sneskoene fast på vinterstøvlerne og begiver os ud i hyggelige skovområder, op på fjeldet og ned mod langstrakte dale med smukke frosne søer. Sneskoene gør, at vi står godt fast og kan gå vores egne veje i landskabet.

Pluspris 6.650 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

7.400 kr.
  • Rejseperiode: 1. – 8. februar 2020 (Uge 6)
  • Overnatning på: Skåbu Fjellhotell
  • Rejsetype: Vintervandreuge på snesko med aktivitetsprogram
  • Teknisk arrangør: Sne & Vand
  • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse (dobbeltseng) med eget bad/toilet 6.650 kr.
  • Pris uden abonnement 7.400 kr.
  • Pluspris for enkeltværelse med eget bad/toilet 7.650 kr.
  • Pris uden abonnement 8.495 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

På denne vintervandreuge vil du opleve det smukke fjeldområde omkring Nordeuropas højest beliggende landsbysamfund - Skåbu. I 870 meters højde midt mellem de tre nationalparker Jotunheimen, Langsua og Rondane bor vi i meget hyggelige, komfortable og æstetiske omgivelser på det nyistandsatte Skåbu Fjellhotell. Her bliver der kræset om maden, som i vid udstrækning tilberedes af lokale råvarer og laves fra bunden.

Fra vores hyggelige udgangspunkt på hotellet går vi ture af forskellig længde ud i såvel fjeld- som kulturlandskaber. Typisk går vi i 4-6 timer om dagen, enkelte dage måske længere. Det kræver ingen særlige forudsætninger eller tidligere erfaring med snesko at deltage, hvis blot du er i almindelig fysisk form, er vant til at bevæge dig i din dagligdag og er klar på at terrænet på fjeldet er kuperet. Vi går i roligt tempo og holder gode pauser undervejs, hvor vi tager os tid til at nyde udsigten og det gode selskab.

Det ligger ikke på forhånd fast, hvilke dage vi går hvilke ture. Det er vores erfaring, at vi får den bedste tur, når guiden kan tage vejret og gruppens dagsform med i betragtning, når næste dags tur planlægges. Hver aften spiser vi sammen og efter maden taler vi over en kop kaffe eller te om, hvor næste dags planlagte tur går hen. Her er det også muligt at få guidens idéer til andre ture, hvis den planlagte fællestur ikke lige passer til humøret eller benene. 

Der arrangeres guidede ture på snesko 5 dage i løbet af ugen. Alle ture er tilbud, og du bestemmer selv, om du vil deltage - men det er hyggeligt, hvis du vil med på tur. Da der er indlagt en programfri dag i løbet af ugen, er der også rig mulighed for at tage en dag med benene oppe og en god bog i hånden eller måske en lille tur på egen hånd. F.eks på langrendsski, da der er skiløjper, og en lysløjpe, et par hundrede meter fra hotellet.

Prisen inkluderer 7 dages ophold med fuld pension (morgenmad, frokostmadpakke og 2-retters middag), aktivitetsprogram med guidede ture i 5 dage samt godt selskab. Drikkevarer og transport til og fra destinationen er ikke inkluderet. 

Bemærk at der ikke er sauna på dette hotel.

Læs mere om turen her

Se hele beskrivelsen

Fakta

Dette er med i prisen:
- 7 nætter i delt dobbeltværelse eller enkeltværelse med eget bad/toilet
- Fuld pension: Morgenmad, frokostmadpakke og 2-retters middag. Første måltid er aftensmad på ankomstdagen, sidste måltid er morgenmad inkl. madpakkesmøring på afrejsedagen.
- 5 dages aktivitetsprogram
- Bemærk prisen er inkl. eget bad og toilet på værelset

Dette er ikke med i prisen: 
- Transport mellem Danmark og destinationen 
- Drikkevarer ifm. måltider og ellers 
- Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer
- Leje af snesko/stave (kontakt Sne & Vand, hvis du gerne vil leje snesko - 2033 0033)

Ankomst: Fra kl. 15 lørdag 1/2 2020
Afrejse: Senest kl. 10 lørdag 8/2 2020 

Ved køb af denne rejse gennem Politiken Plus giver du samtidig tilladelse til, at Sne og Vand må kontakte dig med relevante oplysninger før rejsen, såsom pakkeliste, info om transport og evalueringsskema i forbindelse med rejsen.

Rejsevejledning - Transport fra Danmark til Skåbu 

Med egen bil hele vejen: 
Turen med egen bil er den mest fleksible måde at komme afsted på. Det tager ca. 10 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Skåbu. Fra Oslo er der ca. 270 km. Ud over udgifter til benzin/diesel samt færge/bro, skal der påregnes udgifter til vejafgifter i Norge. Medbring snekæder for en sikkerheds skyld.

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Skåbu. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget direkte fra lufthavnsterminalen til Vinstra - togturen tager ca 2½ time. Herfra skal du med bus (rute 409) eller taxa op til Skåbu, og denne tur tager ca. 30 minutter. Sne & Vand hjælper gerne med at koordinere fælles taxatransport, hvis flere vælger denne transportform.

Med bus og tog:
Den billigste, og måske også mest klimavenlige, måde at rejse på, er ved at tage en bus fra København til Oslo og derfra tog til Vinstra St. og bus (rute 409) eller taxa videre op på fjeldet. Se mere på www.flixbus.dkwww.vy.no og www.opplandstrafikk.no. Hvis flere vælger denne rejseform, hjælper Sne & Vand gerne med at koordinere fælles taxatransport.

Andre kunder har også set

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook