Bologna - en lektion i livsnydelse

8 dages kør selv-ferie på 4-stjernet hotel i San Lazzaro di Savena, Bologna, Italien

Glæd jer til et besøg i regionen Emilia-Romagna, der er hjemsted for lækkerier som lambruscoen, parmasanosten og den hvide trøffel. Her vil I lære at nyde livet på italiensk manér.

For at få rabat hos Happydays skal du være abonnent og logget ind på Plus og derefter oplyses en rejsekode, der skal bruges på deres hjemmeside - se mere under Fakta.

 • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse fra 3.299 kr.
  Pris uden abonnement fra 3.599 kr.
  Ekspeditionsgebyr 99 kr.
 • Børnerabat  (ved 2 voksne)
  Maks. 1 barn 0-4 år gratis i forældres seng.
  Maks. 2 børn 5-9 år 40% rabat i forældres værelse.
  Maks. 1 barn 10-14 år 20 % rabat i forældres værelse.
  Maks. 2 opredninger i alt pr. værelse.
 • Opholdet inkluderer:
  7 overnatninger med morgenbuffet, 4 x 3-retters middag, velkomstdrink m.m. Se mere under Fakta.
 • Ankomst 2022
  Valgfri i perioden 1.4 - 12.9 2022. 

Beskrivelse

Nyd livet på italiensk manér

Første lektion får I allerede, når I checker ind på det lyse og topmoderne Relais Bellaria Hotel & Congressi i idylliske landomgivelser 8 kilometer fra Bolognas centrum. Her kan I glæde jer til skønne 3-retters middage - serveret udendørs, når vejret er til det - i restauranten Del Parco, hvor den italienske passion for gastronomi får lokale traditioner og internationale trends til at danse pardans på tungen. Der hviler en elegant atmosfære over bordene klædt i hvide duge, og opmærksom service er altid dagens ret.

I hotellets have finder I i sommerperioden en lækker solterrasse med egen bar, hvor swimmingpoolens blå vandspejl glitrer under palmer og parasoller - og hvor boblebadene blot venter på selskab. Efter en stund med lukkede øjne og hvilepuls i det svalende vand kan I låne en cykel og tage på opdagelse i det hyggelige nærområde og stemningsfulde Bologna - eller hvad med at pakke tæpper og solcreme og sætte kurs mod Riminis bløde strand?

Bygninger, monumenter og parker i gåafstand fra centrum 

Bologna er en levende studieby, fuld af livsglæde og kendt for sin store gæstfrihed. Her slentrer I langs de særegne, lange arkader - porticos - med butikker, restauranter og cafeer. De vigtigste bygninger, monumenter og parker ligger i gåafstand fra centrum - start fra de smukke og historiske torve i det velbevarede bycentrum, Piazza del Nettuno (8 km) med Neptun-fontænen eller Piazza Maggiore (8 km) med byens imponerende domkirke, der er blandt verdens største.

Fortsætter I ad Via Zamboni, bliver I ledt forbi det store Universita di Bologna (6 km), som i år 2000 fik tilnavnet 'alma mater studiorum' (studiernes moder) - universitetet fra 1088 er nemlig et af verdens ældste og absolut mest værdsatte. Da det i sin tid blev opført, skabte det et behov for billige boliger til de studerende, og sådan opstod byens karakteristiske, overdækkede fortove: det var billigere at udbygge førstesalen og lade den hvile på søjler end at udvide stueetagen.

Boligsituationen blev måske løst efter billigste alternativ, men Italien er i høj grad et land for elskere af kvalitet, og Bologna er ingen undtagelse. I Gallaria Cavour (7 km) ti minutters gang fra Piazza Maggiore åbner I døren til den helt store mærkevarefest med Armani, Gucci, Magli-sko og la maison Bulgari-juvelerforretninger. Den slags shopping kan hurtigt kræve kræfter - og uden mad og drikke duer det jo ikke; slet ikke i Italien. Pris jer derfor lykkelige for at være i et slaraffenland for madentusiaster og sving forbi Tamburini (6 km), der er den mest berømte delikatesseforretning i Bologna. Her kan I forkæle smagsløgene med et stort og alsidigt udvalg af saltet svinekød, ost, pasta og vin.

Støvlelandet er historie og arkitektur, mad og vin, kunst og shopping - men i den grad også lækre sandstrande. Et af de allermest populære steder at folde den perfekte badedag ud er i Rimini (41 km) og omegn, hvor den salte havluft emmer af siesta. Her er I på kystsiden af Emilia-Romagna og kan nyde de tilbagelænede badebyer med brede, lavvandede strande, hvor de kulørte liggestole står på rad og række. Kort sagt kan I lige så godt sænke skuldrene, fylde glasset og gøre jer klar til at leve la dolce vita!

Fakta

Opholdet på Relais Bellaria Hotel & Congressi inkluderer:

 • 7 overnatninger
 • 7 x morgenbuffet
 • 4 x 3-retters middag
 • Velkomstdrink
 • Aircondition på værelset
 • Fri parkering

Bestil ophold
For at få rabat hos Happydays skal du være abonnent og logget ind på Plus og derefter oplyses en rejsekode, der skal bruges på deres hjemmeside. 

Tryk på den grønne knap øverst på siden, hvorefter du får adgang til Happydays hjemmeside. Her skal du bruge rejsekoden, der står over den grønne knap. Eller bestil telefonisk hos Happydays på tlf. 70 20 34 48, hvor rejsekoden skal oplyses inden bestilling.

Mest populære rejseudstyr


Andre kunder har også set

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook