KUNSTUDSTILLING

’SAMME TID, ET ANDET STED’

Morten Scheldes sans for detaljer


Om udstillingen

På Morten Scheldes (f. 1972) udstilling ‘Samme tid, et andet sted’, er der al mulig grund til at have øjnene med sig, for Scheldes værker er så fulde af spændende detaljer, at man skal se sig godt for, hvis man vil have det hele med.

Specielt til Forhallen har Schelde udført en gigantisk tegning, der måler hele 2,6 meter i bredden og bliver monteret inde i en af de glasmontrer, som findes på stedet i forvejen. Man må altså trykke næsen mod glasset for at svælge i Scheldes fortælling om livet lige nu, hvor det kan være svært at finde balancen mellem det nære liv, med fokus på hus, hjem og hygge, og så de større linjer, der hos Schelde manifesterer sig dels som en demonstration et sted bag parcelhuset, dels i form af en masse post-it-lapper med diverse udsagn.
Disse post-it ser ved første øjekast ud som om de er sat ovenpå blyantstegningen, men kigger man efter viser det sig, at også de er tegnede. For Morten Schelde foretrækker at tegne, enten på papir, hvor han begynder i øverste venstre hjørne og arbejder sig systematisk gennem hele motivet og slutter i nederste højre hjørne, eller på computer.
Sidstnævnte teknik har han brugt til at udføre særtrykket ‘Hieronimus, efter Dürer’, som også vil være at se i originalen, der er en hel del større end særtrykket. Inspirationen er, som titlen angiver, hentet i et stykke grafik af Albrecht Dürer fra 1514, og også her er der en overflod af detaljer at gå på jagt efter.

Fernisering torsdag 24. maj ved kunstanmelder Trine Ross og kunstneren vil være til stede.


Politikens Galleri
Du kan finde alle kunstværker fra Politikens Galleri under KUNST her på sitet.

Vores kunst kan også købes i Politikens Forhal, Rådhuspladsen 37, 1785 København V.
Der er indgang via svingdøren og åbningstiderne er mandag-fredag kl. 8.30-18 og lørdag kl. 10-14. Søndag er der lukket.

Fernisering og udstillinger
Ca. en gang om måneden præsenterer vi en ny kunstner og i den forbindelse afholdes der fernisering, hvor alle er velkomne.
Fernisering er gratis - hvis du ønsker at få besked, når det sker, kan du kontakte Politikens Galleri på galleriet@pol.dk
Hvis du ønsker at besøge vores udstillinger i Politikens Forhal er åbningstiderne mandag-fredag 8.30-18 og lørdag 10-14.


Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76