KUNSTUDSTILLING

  • Hvad: Udstillingen ’LIGHT MATTER’ af Julie Sass
  • Hvor: Politikens Forhal, Rådhuspladsen 37, København V.
  • Hvornår: Fra 5. juli til og med 18. august 2018
  • Tid: Mandag-fredag 8.30-18 og lørdag 10-14. Søndag lukket.
  • Pris: Gratis

Om udstillingen

Selv om Julie Sass (født 1971) betragter sig selv som maler, først og fremmest, bruger hun gerne den formulering om sit arbejde: at hun ’bygger sine billeder op’. Dermed antyder hun, at hvad gælder for arkitektur og arkitektoniske konstruktioner, kan også gælde for de billeder, der skabes i et atelier. For et maleri af Julie Sass er en virkelighed, som hun bygger op ved hjælp af farver, som aldrig er så enkle og rene, som signal- og primærfarverne er, og ved hjælp af grundformer, som nok virker abstrakte, men ikke er strengt geometriske. De kan snarere synes organiske. Uden at fremstille eller forestille noget i naturen er hendes farver og former i slægt med naturen. De refererer ikke til den, men de er afledt af den. Som kontrast til det, der får os til at tænke på natur, kan Julie Sass også trække noget kunstigt ind i sin arbejdsproces, som f.eks. et materiale som neon. For hvad der er i sidste ende er kunstnerisk, eksisterer også uden for en ren kunst-kontekst.

Først og fremmest vil Julie Sass med den kunst, hun frembringer, gerne holde vores blik – og vores fantasi – beskæftiget. Hun giver gerne flere ledetråde til at afkode betydningen i sine arbejder, men insisterer ikke på en bestemt betydning. Titlerne på hendes to nye særtryk ’Light Matter’ og ’Light Matter, Gold’ rummer noget af den tvetydighed og åbenhed, som kendetegner hendes kunst. For ’light’ kan betyde både ’lys’ og ’let’, og ’matter’ kan stå for både ’anliggende’ og ’materiale’ – i betydningen grundstof. Begge billeder består af former, som ikke har et præcist navn. Men de kan minde os om noget, som vi måske har sanset. Hvad der kan ligne noget figurativt, er heller ikke en konkret figur, men snarere en grundform, som vi ikke bliver trætte af at indkredse og bestemme. Det er derfor, for at bekræfte værdien af det tværgående og ubestemmelige, at Julie Sass skaber billeder.

Julie Sass er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København og derefter på The New York University i New York, hvor hun specialiserede sig i maleri. Hun er primært billedkunstner, men har også arbejdet som kurator og udstillingsarrangør. På udstillingsstedet Rønnebæksholm, nær Næstved, kan man indtil den 2. september opleve udstillingen ’En kort abstraktion om abstraktion’, som hun har kurateret. Som grafiker og bogkunstner har Julie Sass arbejdet sammen med Printers Proof, Valby, og Steinprent, i Tórshavn på Færøerne, og et eksempel på hendes bogkunst kan for tiden ses på Kirkebybroen på Den Sorte Diamant.

Fernisering torsdag 5. juli ved kunstanmelder Peter Michael Hornung og kunstneren vil være til stede.


Politikens Galleri
Du kan finde alle kunstværker fra Politikens Galleri under KUNST her på sitet.

Vores kunst kan også købes i Politikens Forhal, Rådhuspladsen 37, 1785 København V.
Der er indgang via svingdøren og åbningstiderne er mandag-fredag kl. 8.30-18 og lørdag kl. 10-14. Søndag er der lukket.

Fernisering og udstillinger
Ca. en gang om måneden præsenterer vi en ny kunstner og i den forbindelse afholdes der fernisering, hvor alle er velkomne.
Fernisering er gratis - hvis du ønsker at få besked, når det sker, kan du kontakte Politikens Galleri på galleriet@pol.dk
Hvis du ønsker at besøge vores udstillinger i Politikens Forhal er åbningstiderne mandag-fredag 8.30-18 og lørdag 10-14.


Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76