Du lytter til Politiken
Med Politikens nyhedspodcast ’Du lytter til Politiken’ i ørerne vil du på 20 minutter få én særligt udvalgt, aktuel historie leveret som levende lydfortælling mandag til fredag.
Med Politikens nyhedspodcast ’Du lytter til Politiken’ i ørerne vil du på 20 minutter få én særligt udvalgt, aktuel historie leveret som levende lydfortælling mandag til fredag.
Madsen & Magten oversætter magtspillet på Christiansborg, så du forstår, hvad der egentlig foregår.
Hver torsdag sætter politisk kommentator Kristian Madsen lyd til ugens højdepunkter i dansk politik. Bo Søndergaard stiller spørgsmålene.
Op til valget dækker vi valgkampen i USA. Nye afsnit hver fredag.
Her kan du lytte til Politikens nye klimapodcast.
’Cand.hvad.nu’ er en serie i fire afsnit om vejen fra uddannelse til arbejdsliv. Lyt med, når Politiken giver ordet til nyuddannede, som er blevet færdige efter mange års studier og står uden job – som mange unge akademikere gør. Hvordan siger man farvel til livet som studerende, og goddag til dagpengeland med et utal af ansøgninger og afslag? Og hvordan føles det hver dag at sætte sig ved sin egen kontorplads og forsøge at være sin løn værd?
Nana bliver forelsket som aldrig før, da hun møder Johan. Der er dog et problem: Hun er 41. Han er 29, og Nana møder sin biologiske mur. Alligevel sætter hun sig for at blive gravid. For hun vil ikke miste Johan. Men hvor meget er man i stand til at gøre for ikke at blive forladt af den, man elsker?
Bogfolk er Politikens podcast om litteratur, hvor vært Jes Stein-Pedersen dykker ned i og diskuterer litterære tendenser og udgivelser.
Lucia Odoom er vært, når Politikens ugentlige podcastmagasin, Poptillægget, dyrker popkulturelle tendenser inden for film, tv, musik og tidstypisk internetstøj.
Tag med til Roskilde Festival i denne musikpodcast i tre afsnit, hvor vi fortæller festivalens udviklingshistorie. Fra politisk hippie-happening til international megabegivenhed. Fra fest, ekstase og overgangsritualer til katastrofen, der ændrede alt. Historien er fortalt af tre mennesker, der alle bærer Roskilde i hjertet: Politikens musikeksperter Erik Jensen, Simon Lund og Pernille Jensen.
Vært er kulturjournalist på Politiken Gudrun Marie Schmidt.
Hvordan føles det at blive overgrebet? Hvordan foregår en anmeldelse? Og hvorfor kan det føles det, som om man skal forsvare sig mod retsstaten, når man anmelder en voldtægt? Gennem tre afsnit forsøger Trine Svensson, Kirstine Marie Thomsen og Emilie Riddersholm at sætte ord på det ubehagelige forløb, der begyndte, da selve overgrebet skete, og som først sluttede længe efter, de hver især havde anmeldt en voldtægt til politiet.
For en generation af unge kvinder blev Stine Geisler selve navnet på den frygt, de siden bevægede sig igennem mørke gader med. Men hvad var det for et liv, der endte i et kælderrum i Teglgårdstræde 4. juni 1990? Hvad er grunden til, at ingen endnu er dømt for drabet på den 18-årige pige, der havde hele livet for sig? Og hvorfor har netop det mord sat sig så dybe spor hos så mange?
Her kan du høre Politikens journalister læse deres egne bedste interviews, portrætter og reportager op.
I august 2015 bliver Anne og Nicolas forældre til Barbara. Fem måneder senere forlader Nicolas Anne. Han er blevet forelsket i Ninna. I podcasten 'Min energi er et andet sted' kan du høre deres historie. Annes historie om at være den, der bliver forladt, og Nicolas' historie om at være den der forlader moren til sit nyfødte barn.
For 30 år siden mistede 159 mennesker livet under mordbranden på Scandinavian Star. I en ny podcastserie fortæller overlevende og pårørende om, hvad tragedien har gjort ved dem. Politikens journalist Lars Halskov følger nye spor i efterforskningen og blotlægger, hvordan myndighederne svigtede. For hvem satte ild på skibet? Det er aldrig blevet opklaret.
Trænger du også til at komme en tur i teatret? Så lyt her til Sort/Hvids forestilling 'Made in China', som skulle have spillet på Aarhus Teater. Det handler om alt det, vi er optaget af – Kina, virus, diktatorer, global opvarmning, og hvordan vi løser fremtidens udfordringer.
Kâlánguak Absalonsens familie blev splittet ad efter en voldsom hændelse i barndomshjemmet i Grønland, og som 3-årig blev hun bortadopteret til en dansk familie. Som voksen ønsker hun at se den barndom, hun ellers har fortrængt, i øjnene og tager med sin ven, forfatteren Iben Mondrup, tilbage til det røde hus i Sisimiut, hvor hun boede med sin familie.
Kâlánguak vil fortælle sin egen historie, og hun vil finde ud af, hvorfor hun skulle bortadopteres?
Han er 91 år, men har oplevet drama, eufori og sorg nok til flere liv. Som teenager måtte Herbert Pundik flygte fra nazisterne. Som ung deltog han i de blodige kampe, som førte til oprettelsen af Israel og insisterede i 24 år som chefredaktør på Politiken på at blive boende i Tel Aviv. Sådan ville han sætte en stopper for sin slægts flugt. Men mistede undervejs sine to sønner.
Ibyens Kærlighedsbrevkasse redder romantikken. Over fire afsnit svarer brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson og hans hold af kærlighedseksperter på de spørgsmål, I alle render rundt med.
Anders Morgenthaler er vært på Donutmodellen - en investeringpodcast, hvor iværksættere med en grøn dagsorden får mulighed for at pitche deres bæredygtige forretningsidé. I hver episode skal en virksomhed overbevise et panel af investorer, der alle brænder for grønne omstillingsprojekter, om, at netop deres idé er værd at investere i. Kom med helt ind i det nervepirrende rum, hvor iværksætterens hjerteblod vurderes, værdisættes og måske ender ud i nye projekter.
Sexlyde fra din nabo, spotvarejagt i Netto og sure opkald fra din bankmand. Der venter både bøvl og brusende lykke, når du flytter hjemmefra for første gang. Her hjælper Politiken dig med alt, hvad du skal vide.
En lydrejse ind i en af verdens mest uberørte regnskove, på jagt efter jaguaren. En rejse, der kommer helt tæt på kræfterne, der truer den vilde skov, og dem der prøver at passe på den. Den massive trafik af narko fra sydamerika mod USA, har forvandlet de store jungleområder til lovløse sletter, hvor illegale bønder nu hersker og fjerner alt hvad der står i vejen for dem. Træer, dyr og mennesker. Hvordan foregår det?
De har gennemhullet vores privatliv. De udfordrer demokratiet. De knægter al konkurrence og blæser på vores skatter. Og nu er de så gået i gang med at sætte os på algoritmer og formler, der kan være både racistiske og sexistiske. Kan vi nogensinde få techgiganter som Facebook, Apple, Google og Amazon under kontrol? Gider de overhovedet tale med os? Hvad er på spil?
I podcasten 'Technu' sætter Politikens tech-redaktør Michael Jarlner fokus på techrevolutionen sammen med tre af mennesker, der oplever den fra allerførste række.
Mikael Wulff og Anders Morgenthaler er sammen kendt som duoen Wulffmorgenthaler, og i denne podcast inviterer de dig med ind i deres værksted, hvor de finder på de jokes, der ender som striber i Politiken. Det er fornøjeligt, vanvittigt og helt igennem hyggeligt.
Størst af alt er kærligheden, og heldigvis rammer den på et tidspunkt de fleste af os. Vi har inviteret læserne til at fortælle om mødet med deres livs kærlighed og udvalgt de stærkeste historier. Lyt med – du kan ikke undgå at blive i godt humør.
Kongerækken er en podcast om gamle dage fra Politiken Historie.
Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen taler med otte markante personer fra ind- og udland om litteratur, der har haft en afgørende betydning for dem. Bogen, der førte til vigtige erkendelser, gav indsigt i, hvor ens vi mennesker er, trøstede efter oplevelse af vold og ensomhed eller åbnede for en ny karriere.
'Karoline, journal 5303' er en podcastdokumentar i tre dele. Gennem avisartikler, journaler, billeder og små lægenotater forsøger vi at give indblik i et stykke Danmarkshistorie fra 20'erne og til slut 50'erne, hvor isolation, tvangsindgreb, racehygiejne, mænd i kitler, spædbarnsfjernelse og spændetrøjer var en del af hverdagen på de mange danske anstalter.
Podcast-dokumentaren 'Alt er nu' handler om det unge kærestepar, Stine og Titan, der har en plan. De skal giftes, have et barn og et helt liv sammen. Men så bliver Stine indhentet af fortiden.
Der er under et år til næste folketingsvalg. Carl Emil Arnfred og Anders Bæksgaard fra Politikens Christiansborg-redaktion kigger i fire afsnit frem mod valgdramaet.
Her kan du dykke ned i resten af Third Ears podcasthistorier. Om færøske Lindas tragedie. Om den berygtede politibetjent ’Kummefryseren’. Om drengen, der fik beseglet sin skæbne på en knallerttur. Om Nedim, der flygter fra sit liv som bandemedlem. Og om Thomas Andersen, der kører Thomas Andersen ned.
Her kan du dykke ned i Politikens podcastdokumentarer. Om Iran og Vesterhavet. Om psykisk sygdom og en dirigent, der kan redde menneskeliv. Og om taxachaufføren Knud, der bliver talerør for et mægtigt rumvæsen.