0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Illustration af Simone Bjerre

Min energi er et andet sted
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør vores nye podcast om Anne, der bliver forladt af sin mand: »Hold kæft, hvor er det latterligt, at du ikke kan modstå sådan en ligegyldig fristelse. Vi har lige fået et barn!«

I august 2015 bliver Anne og Nicolas forældre til Barbara. Fem måneder senere forlader Nicolas Anne. Han er blevet forelsket i Ninna. I podcasten ‘Min energi er et andet sted’ kan du høre deres historie. Annes historie om at være den, der bliver forladt, og Nicolas’ historie om at forlade moren til sit nyfødte barn.

Min energi er et andet sted
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Min energi er et andet sted

Min energi er et andet sted (1:2)
Min energi er et andet sted (1:2)

Henter…

I første afsnit fortæller Anne om at opdage Nicolas’ affære, om pludselig at være alene med en 5 måneder gammel baby. Om at have lyst til bare at slette Nicolas fra sin telefon - og sin hukommelse. At skulle have hjælp fra alle sider; forældre, venner og Mødrehjælpen. Og om at se en anden kvinde leve det liv, Anne troede, hun selv skulle leve. Som da hun ser Nicolas, hans nye kæreste, Ninna, og Barbara komme gående sammen:

»Jeg kører op ad Nørrebrogade, og så ser jeg Nicolas og når lige at tænke ‘Hvor er Barbara?’. Så ser jeg, at han går sammen med Ninna, og at Ninna har Barbara på maven og i den bæresele, som jeg også bruger. Det sortner, så jeg stopper midt på Nørrebrogade og tuder helt vildt«.

Anne fortæller om frustrationen og vreden over, at Nicolas ikke vil kæmpe videre for hende og deres lille familie:

»Hold kæft, hvor er det latterligt, at du ikke kan modstå sådan en ligegyldig fristelse. Vi har lige fået et barn!«

Vi kender godt fortællingen. Fortællingen om at blive forladt. Fortællingen om den anden kvinde og kærligheden, der ikke længere rækker til at redde forholdet. Men sjældent får vi et reelt indblik i, hvordan det egentlig opleves - at blive forladt. Eller det endnu mere skamfulde - at forlade en kvinde med et lille barn. Derfor fortæller Anne og Nicolas hver deres historie. I andet afsnit mødes Anne med Nicolas for at interviewe ham om, hvad der skete, da han forlod hende og hvorfor.

Lyt til andet afsnit af ’Min energi er et andet sted’ her.


Tilrettelæggelse, klipning og lyddesign: Anne Jeppesen

Interviewer og sparringspartner: Hanne Budtz-Jørgensen

Intromusik: Sandra Boss og Jonas Olesen


Podcastredaktør på Politiken: Nina Kragh

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?