0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Savner du Roskilde Festival? Lyt til podcasten 'Roskilde i hjertet'

Tag med på en lydrejse til Roskilde Festival i musikpodcastserien ’Roskilde i hjertet’. Her kan du høre historien om festivalen, fra 1970’erne og til 10’erne.

Erik Jensen, Simon Lund og Pernille Jensen bærer alle Roskilde i hjertet.

Roskilde i hjertet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Roskilde i hjertet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I podcastserien ’Roskilde i hjertet’ fortæller vi - til tonerne af bands og artister som U2, Lou Reed, Nick Cave, Björk og Robyn – Roskilde Festivals udviklingshistorie.

Fra politisk hippie-happening til international megabegivenhed.

Fra fest, ekstase og overgangsritualer til katastrofen, der ændrede alt.

Fra fadølsrock målrettet folk i batikskjorte eller cowboystøvler til musikalske åbenbaringer målrettet den til enhver tid herskende ungdom.

For andet år i træk er Roskilde Festival aflyst, men i stedet kan du lytte til festivalen som lydfortælling. Historien får du fortalt gennem tre mennesker, der alle bærer Roskilde i hjertet: Politikens musikeksperter Erik Jensen, Simon Lund og Pernille Jensen. Podcastens vært er Gudrun Marie Schmidt, kulturjournalist og daglig vært på ’Du lytter til Politiken’.

Lyt til første afsnit:

Roskilde i hjertet

Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere
Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere

Henter…

Erik Jensen var 18 år gammel og fra Vestjylland, da han i sommeren 1979 trak sin bedste Kansas-anorak over hovedet for at tage til Roskilde Festival. For første gang.

Sådan noget som et telt var ikke noget, han havde tænkt på, så samme nat overnattede han på den kolde jord. Under et partisantørklæde. Sammen med en sød pige fra Finland. Parolerne fra et næsten udspillet politisk årti flagrede stadig på pladsen, og oppe på scenerne blev der spillet rockmusik i en sådan grad, at festivalen fint kunne have heddet ’Rockskilde’. Da unge Erik vendte hjem, vidste han, hvordan man stjæler en hel kasse øl.

I dette første afsnit kan du høre om 1970’erne og 1980’erne. En tid, hvor musikfans kunne ringe op til festivalkonge Leif Skovs indtalte telefonsvarer og aflytte sidste nyt om bands og bookinger.

Lyt til andet afsnit: