Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kan lupinbønner erstatte hakkedrengene?

Hør hvordan det går, når startuppet Foodture pitcher deres bæredygtige lupinbønner, der muligvis er markedets næste planteprotein succes.

Donutmodellen

Der er mere end nogensinde før en efterspørgsel på sunde, klimavenlige varer til indkøbskurven. Kæmpestore fødevare- og restaurationsvirksomheder som Nestlé, McDonalds og vores egen Danish Crown satser benhårdt på køderstatning, og den nye tendens trækker selvfølgelig spor i iværksættermiljøet, hvor mange nye virksomheder ser dagens lys.

En af de nyeste står Emil Døi van Dijk og Christian Munch-Jacobsen bag. Sammen kalder de sig Foodture, og de har udviklet et proteinrigt alternativ til kød, som er baseret på fermenterede lupinbønner. Men i et hav af nye ideer til bæredygtige fødevarer, hvorfor er det så lige Foodture, der skal lykkes?

Dét spørgsmål - og mange flere - skal virksomheden svare på, når de står over for investorerne i Donutmodellen.

Anders Morgenthaler er vært på Donutmodellen - en investeringpodcast, hvor iværksættere med en grøn dagsorden får mulighed for at pitche deres bæredygtige forretningside. I hver episode skal en virksomhed forsøge at overbevise et panel af investorerne, der alle brænder for grønne omstillingsprojekter, om at netop deres ide er værd at investere i og at den samtidig skaber vækst på en måde, der ikke driver rovdrift på klodens ressourcer. Kom med helt ind i det nervepirrende rum, hvor iværksætterens hjerteblod vurderes, værdisættes og måske ender ud i nye projekter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden