Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Donutmodellen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Donutmodellen: #10 Skal fremtidens salat og basilikum vokse op i et reolsystem?

Lyt med når Nordic Harvest pitcher deres virksomhed, der vil sikre forbrugere danskproducerede pesticidfri krydderurter året rundt.

Donutmodellen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver dag ryddes der over hele kloden skov til fordel for fødevareproduktion. Samtidig har vi vænnet os til, at vi kan få alverdens frugter og grøntsager året rundt, og derfor fragtes madvarer langvejs fra. Fødevareproduktion, selv den plantebaserede, kræver altså enormt mange ressourcer.

For at forsøge at løse udfordringerne med de ressourcekrævende madvarer, vil Nordic Harvest dyrke plantemad på en helt ny måde. Virksomheden er derfor i fuld gang med at bygge en vertical farm, hvor krydderurter og salater vokser i et gigantisk 14 etages byggeri.

Målet er at skabe en fødevareproduktion, hvor der er fuld kontrol over de parametre, der påvirker planternes vækst. Vandet i byggeriet genanvendes og energien, der driver de LED-lys som skaber fotosyntes, kommer fra vind. Nordic Harvest gør det dermed muligt at dyrke fødevarer, der ikke er i sæson, på en enormt bæredygtig måde.

Men hvad synes investorerne om denne måde at producere fødevarer på? Og kan en grøn iværksætter troppe op i slips og jakkesæt til et pitch?

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden