0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På Magnus' julebord er der and, flæskesteg, nøddepate og seitan. Men hvad satan er SEITAN?

Politiken har fået en ny podcast. I ’Klimanørd’ kan du sammen med Politikens klimaredaktør, Magnus Bredsdorff, blive klogere på klodens tilstand, politikernes løfter og hvad vi selv kan gøre.

Klimanørd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Klimanørd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klimanørd

Nye klimaaftaler, dårligt nyt til skiglade danskere og grøn mad på julebordet
Nye klimaaftaler, dårligt nyt til skiglade danskere og grøn mad på julebordet

Henter…

Der er sket noget stort. For i denne uge fik politikerne endelig lavet klimaaftaler om biler og co2-afgifter. Men gør de aftaler for alvor en forskel for klimaet, eller er de bare varm luft, spørger vi i ’Klimanørd’.

Her taler vi også om, at skiglade danskere skal til at finde andre steder at lufte deres snowboard end i Alperne. Er der sne, når vores børn og børnebørn gerne vil på skiferie?

Og så siger mange unge nej til gaver fra deres forældre og ja til grøn mad på julebordet. Det sidste har klimaredaktør Magnus Bredsdorff en del erfaring med.

Han har nemlig tre døtre, som enten er vegetarer eller veganere. Og det sætter sit præg på julebordet derhjemme.

»Det med at udregne madens klimaaftryk kræver faktisk seriøs forskning, så det er ikke helt ukompliceret. Men skal du vælge mellem and eller gris, så er fjerkræ nok det mest klimavenlige. Der er dog endnu mere klimavenlige valg, siger jeg som far til tre vegetardøtre, som nogle gange er veganere«.

Farsbrød af nøddefars har der for eksempel flere gang været på Magnus’ julebord.

»Veganeren har også nogle gange været ude i noget, som hedder seitan - det lyder som satan, men det staves dog helt anderledes. Det er en østlig variant af noget, som i virkeligheden er lavet på hvedegluten., men som har en konsistens som kød, hvilket gør, at veganere ofte bruger det til jul. Og begge dele er meget mere klimaevenligt end både and og gris«.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter