0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Madsen & Magten: Hvem er den gode og hvem er den onde?

Den politiske podcast ‘Madsen & Magten’ gør dig klogere på, hvorfor politikerne siger det, de siger.

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Madsen & Magten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Madsen & Magten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ministrene var glade og smilende, da de kom ud af mødelokalet og kunne præsentere regeringens store klimaaftale. Aftalen skal reducere Danmarks CO2-udledning med 3,4 millioner ton i 2030 som led i målet om 70 procents reduktion.

Men det koster mange penge, og hvem skal egentlig betale det? Klimaminister Dan Jørgensen og finansminister Nicolai Wammen agerede ‘good cop bad cop’, men hvem er den gode, og hvem er den onde, når klimaet koster penge?

Madsen & Magten springer fra klima til krimi. I denne uge faldt der dom i en sag ved landsretten, hvor tre af de hårdeste værdikrigere på den politiske højrefløj stod anklaget for at have sagt nogle ret grimme ting om en kvindelig imam. Dommen fastsætter, hvor grimt et folketingsmedlem må tale, når de kaster sig ud i debatten.

Debatten var også mere end almindeligt ophedet ved folketingets afslutningsdebat i mandags. Normalt bærer stemningen præg af sidste skoledag, en sidste chance for at give sin politiske modstander en stikpille og de sædvanlige politiske skåltaler. Men ikke i år. Den letsindige stemning blev skiftet ud, da en ny politisk virkelighed fandt vej til Folketingets talerstol.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts