0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Madsen & Magten: Kan Mette F. få en vaccine til mormor med hjem fra Israel, vil det være en gigantisk politisk succes

Den politiske podcast ‘Madsen & Magten’ gør dig klogere på, hvorfor politikerne siger det, de siger.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Madsen & Magten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Madsen & Magten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Masserne & Magten

Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?

Henter…

Mette Frederiksen gør sig i dag klar til noget af det, mange af os drømmer om: En flyvetur sydpå. Hun er på vej til Israel for at skaffe flere vacciner til danskerne. Turen er blevet mødt med en del kritik, og spørgsmålet er, om det er smart eller egentlig lidt for smart? Til det svarer Kristian Madsen:

»Støttepartier er kritiske, ja, men de vælter hende jo ikke på den her sag. Turen til Israel vil spille direkte ind i hendes fortælling om, at Mette Frederiksen bragte landet igennem den her krise og viste lederskab. Og så er hun fløjtende ligeglad med, om der ryger noget EU-solidaritet på den konto, eller hvad det her betyder for nogle palæstinensere. Politisk vil det her være en gigantisk sejr for hende. Den officielle forklaring er, at hun skal ned og se på fabrikker og vaccineproduktion. Men kan hun få noget vaccine med hjem - lande i København og sandsynliggøre, at på grund af hendes rejse, så får mormor sin vaccine nu, så er det en gigantisk politiske succes, det kan man ikke komme uden om. Og så er det pludselig kun Jakob Ellemann, som trænger til at blive klippet«.

Derefter tager Madsen & Magten en kort afstikker til Middelfart, hvor de også taler om vaccine. Og hvad det nu var for et lille hul, borgmesteren pludselig fik i armen.

Dagens sidste skud falder passende i det danske forsvar, hvor ministeren og generalerne i et stykke tid har ligget i krig - ikke med fjenden, men med hinanden. Handler det om magt, eller forfængelighed?

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter