Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Foto: AP
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Electronic Dance Music, danske X-Filer og hatewatching

I det første afsnit af Politikens nye podcast om populærkulturen dyrker Lucia Odoom og ugens poppanel den superpopulære elektroniske musikgenre EDM og ser nærmere på den nye sæson af kultserien X-Files.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Velkommen til første afsnit af Politikens Poptillæg - en popkulturelt begejstret podcast, hvor vi hver torsdag dykker ned i film eller popfænomener, tv-serier, pladeudgivelser og tidstypisk støj fra internettet.

Politikens kulturkritiker Lucia Odoom vil i fællesskab med et panel af popkulturelt kyndige snakkehoveder tage et kritisk, kærligt og nørdet blik på popkulturens rumsteren og snakke om, hvad den har gang i netop nu.

I denne uge dykker vi ned i emnet Electronic Dance Musik, også kendt som EDM - er af tidens mest dominerende populærgenrer.

Produceren, som ellers før sad bag ved pulten og var den lidt usynlige puppetmaster for popstjernerne, er nu blevet en superstjerne i sig selv. Navne som Skrillex, Tiesto, Avicii og Kygo spiller i kæmpe arenaer foran tusindvis af mennesker, der vælter sig i den euforiske musik.

Vi taler også om den nye sæson af den kæmpepopulære tv-serie ’X-files’, hvor makkerparret Mulder og Scully igen sætter sig for at lede efter sandheden. Vores reporter, Agent Runøe, mødes med den danske ækvivalent til Fox Mulder: Ole Henningsen fra Skandinavisk Ufo Information, som hver uge dykker ned i de danske X-filer på Rigsarkivet i København.

Gæster: DJ og pladeselskabsejer Josefine Winding, Politikens tv- og filmanmelder Joakim Grundahl og klubpromoter Lars LP.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi ligger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Bruger du en Android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden