Coop. I Twin Peaks måtte den ulastelige FBI-agent Dale Cooper ikke alene opklare et mord, men også bekæmpe en mere eksistentiel ondskab.
Foto: FOTO FRA SERIEN

Coop. I Twin Peaks måtte den ulastelige FBI-agent Dale Cooper ikke alene opklare et mord, men også bekæmpe en mere eksistentiel ondskab.

Politikens Poptillæg

Politikens Poptillæg: Hvordan kunne 'Twin Peaks' skabe 25 års hype?

I Twin Peaks blev klicheerne dyrket og nedbrudt. Ugens podcast dykker dybt ned i seriens univers og ser frem imod den nye sæson, som udkommer til maj.

Politikens Poptillæg

FBI-agenten Dale Cooper ankommer til et lille lokalsamfund fuld af hemmeligheder og mysticisme for at efterforske mordet på den 18-årige prom queen Laura Palmer.

Udadtil ligner Mark Frost og David Lynch's tv-serie 'Twin Peaks' klassisk kriminaldrama fra begyndelsen af 90'erne.

Men i 'Twin Peaks' bliver klicheerne dyrket og derefter revet ned igen, når seerens forventninger til genrens konventioner ikke bliver indfriet, og serien opnåede hurtigt kultstatus.

I 1991 var der ikke flere penge tilbage til David Lynch og Mark Frost i kassen hos produktionsselskabet ABC, og serien stoppede temmelig brat – på en cliffhanger, hvor de fleste seere sad med hjertet oppe i halsen. I 25 år var der stilhed. Og så en oktoberdag i 2014 tweetede Mark Frost og David Lynch nøjagtigt samtidigt et citat fra serien: »That gum you like is going to come back in style«. Fans verden over var ikke det mindste i tvivl om, hvad det tweet betød: En ny sæson af Twin Peaks var på vej.

Ugens ekspertpanel har alle sammen kroppene fulde af kærlighed til Twin Peaks’ underlige univers. Serien rummer utallige narrativer og er ligeledes indhyllet i myter, og i denne uge vil Poptillægget forsøge at oprulle nogle af alle disse historier, myter og gimmicks.

Thomas Thorhauge tegner i studiet, imens han og resten af panelet ser nærmere på kult-begrebet og diskuterer, hvorfor Twin Peaks har kunnet generere 25 års hype.

De ser frem imod den nye sæson og taler om, hvilke karakterer de håber at møde igen – og hvem af dem, de virkelig godt kunne undvære i den nye sæson. Og så giver de selvfølgelig også en popkulturel anbefaling med på vejen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce