Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Det er nemt at få lidt storhedsvanvid, når man har en avatar, der kan eliminere fjenden og snigmyrde de lede børn fra skolen i en virtuel parallelvirkelighed. Ugens podcast diskuterer den ultimative eskapisme i krydsfeltet mellem virkelighed, litteratur - og Steven Spielbergs nye sci-fi-film, 'Ready Player One'.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Computerspil og storhedsvanvid: Det er ikke mig, der er sadist, det var min avatar, der gjorde det

Nogle stjæler biler, begår bankrøverier og pløkker deres fjender. Andre er mere passivt aggressive og fjerner stigen fra poolen. Ugens Poptillæg diskuterer kontrol, drift og sadistiske tendenser i coputerspillene 'GTA', 'The Sims', aktuel litteratur og den nye Spielberg-film, 'Ready Player One'.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Theis Ørntofts roman 'Solar' begynder hovedpersonen Theis at spille computerspillet 'GTA' (Grand Theft Auto, red.). Ligeså langsomt bliver grænserne mellem virkeligheden og spillet utydelige, og Theis begynder at opruste. I Johanne Billes roman 'Elastik' er det til gengæld 'The Sims', der er scene for et virtuelt voldsprojekt med snydekoder, drama og hævnaktioner mod de lede børn fra skolen.

Johanne Bille spiller ikke længere 'The Sims', men gjorde det - som sin romans hovedkarakter - da hun var barn. Og det kan hun drage paralleller til i dag, når hun skriver: »Det er jo lidt sådan et storhedsvanvid, der ligger i 'The Sims'. Og det tror jeg også, der ligger i at skrive«.

I ugens podcast gæster de to romanaktuelle forfattere Poptillæggets studie og fortæller om computerspillets eskapisme, fortabelse, avatars og sadisme, som den afspejles i deres romaner. De diskuterer også Steven Spielbergs nye scifi-film 'Ready Player One', hvor karaktererne flygter fra vores udpinte planet og lever i det 80'er-referencetunge, virtuelle univers OASIS.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden