Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Chan Marshall alias Cat Power - et kunstnernavn som angiveligt ikke refererer til kattedyrets styrke, men til den amerikanske dieselvirksomhed Caterpillar, hvis bygge- og anlægsmaskiner og udstyr er prydet med det kendte CAT-logo.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Cat Power er lyden af løvfald

Poptillægget tager dig i hånden og leder dig igennem Cat Powers kriser, comebacks og bedste albums.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra 1990'ernes melankolske indierock til 00'ernes dybe, følsomme soul - og frem til et nyt og længe ventet album, der gæstes af både Lana Del Rey og en lejlighedsvis autotune. Cat Power er og bliver gudinden af efterårs-soundtracket. Hendes fjerde album 'Moon Pix' blev endda skrevet i løbet af en mørk og stormfuld nat, hvor hun savnede sin kæreste. Siden har hun lavet covernumre af alt fra Rolling Stones til Rihanna, blevet kendt for at være fuld og usammenhængende til sine egne koncerter, har været i rehab og fået et barn. Nu er hun aktuel med sit tiende album, 'Wanderer'.

I ugens Poptillæg åbner panelet Cat Powers musikalske univers, der er mættet af sorg og stemning. De opruller hendes diskografi og diskuterer hendes udvikling - og hendes arvtagere af (kvindelige) musikere, som man kan opsøge og fylde på sin spilleliste, når man skal ud og se på løvfaldet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden