Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Daniel Mcfadden/AP
Foto: Daniel Mcfadden/AP

I øjeblikket kan du tage i biografen og se Ryan Gosling i hovedrollen som Neil Armstrong i filmen 'First man'.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Månen trækker i os

Månen har altid kastet sit lunefulde sølvlys over popkulturen, kunsten og musikken. Lige nu kan man gå i biografen og se 'First Man' med Ryan Gosling i hovedrollen som Neil Armstrong, og på Louisiana kan man opleve en stor udstilling om månen. Men hvad er det, der fascinerer os ved månen?

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Månen er melankolsk, mystisk og underfuld. Den har altid fascineret og inspireret kunsten, og i et af de allerførste filmværker - Georges Méliès' 'Le Voyage Dans La Lune' - sender menneskerne en raket ud i rummet og rammer månemanden lige i øjet. Det er snart 50 år siden, at månelandingen fandt sted. I den anledning kan man frem til januar 2019 opleve månen i litteratur, kunst, arkitektur, musik, design og naturvidenskab på Louisianas store udstilling - mens filmen 'First Man' viser Neil Armstrongs kamp for at undslippe det indre rum og nå frem til det ydre ved at realisere NASA's drømme om at vinde rumkapløbet og lande på månen for allerførste gang.

Ugens panel diskuterer månen som et sted, der trækker i os og influerer kunst og kultur. De anmelder både Lousianas udstilling og 'First Man' - og så kommer de naturligvis med deres egne anbefalinger til populærkultur, man kan begrave sig i netop nu.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden