0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mesh, nylon og neopren: Guide til millennium-mode anno 2020

I denne uge rejser vi tilbage til slut 90'erne og start 00'erne, hvor tøjet skulle bestå af cowboystof, mesh og mavebluser i neopren med tekst af similisten.

Screendump fra musikvideon 'It's Gonna Be Me'
Foto: Screendump fra musikvideon 'It's Gonna Be Me'

*NSYNC i vest og løse skjorter i musikvideoen til 'It's Gonna Be Me'

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I denne uge rejser vi tilbage til slutningen af 90'erne og bevæger os ind i de første år af 00'erne. Det var en tid præget af frygten for internettets sammenbrud, en angst med navnet 'YK2', og en tid hvor folk gik med mesh-toppe, mavebluser, slangeskindsstøvler, trompetbukser, kortærmede skjorter og neoprentoppe med tekst skrevet af similisten. Og så var det en tid med boybands, dirty Christina Aguilera og glitrende Paris Hilton.

Men 20 år er gået, og maveblusen, trompet- og refleksbukserne, læderoutfittet og gamle D&G-toppe er igen at finde i gadebilledet. Stilen kaldes 'Y2K'-fashion eller 'millennium' og har allerede peaket i en række år blandt unge, som drømmer sig tilbage til barndommen, og som leder efter og køber de helt særlige millennium-items. For ikke blot handler det om ens egen, personlige nostalgi omkring tøjet og udtrykket, men det handler også om at kanalisere tiden og dens energier ud gennem tøjet.

Nogle af dem der gør sig i millennium-genbrugsfund er Facebookgruppen 'Nice Girl', som er et online tøjmarked, hvor folk sælger, køber og bytter tøj i særligt 90'er- og millennium-stilen. Lucia Odoom er taget med gruppens stiftere på genbrugsshopping.

Lyt med og hør også hvad det har af konsekvenser for 00'er-nostalgien, at de store highstreet-kæder imiterer moden? Hvordan finder ugens panel inspiration til deres egen stil? Og hvordan er millennium-perioden også relevant i kunstverden igen?

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

  • Miriam Dalsgaard