0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: 'Daddy' som fænomen, kollektivt faderkompleks og popkulturel 'hot guy'

I denne uge skal det handle om daddy-fænomenet, der for tiden dukker op som kollektivt kompleks, som kinky begærsobjekt og som 'hot guy'-arketype i alle kanter af popkulturen. Men hvorfor er vi så optagede af både begæret af og opgøret med 'daddy'?

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En daddy er ikke blot din egen eller nogens far. Daddy er et fænomen, der er dukket op i vores samtid og i popkulturen, hvor daddy'en manifesteres som den arketypiske 'hot guy' med skæg, magt og et køligt overblik. Men daddy er også betegnelsen for et kollektivt faderkompleks og et kinky begærsobjekt, samtidig med at daddy også er centrum for et patriarkalsk opgør, når det handler om f.eks. MeToo-bevægelsen. Og så findes daddy også i form af den alfaderlige selvhjælpsguru og psykologiprofessor Jordan B. Peterson, som er manden bag bestselleren '12 Rules for Life'.

Men hvorfor er daddy en så kompliceret størrelse at blive klog på? Hvorfor er vi så optagede af både opgøret med, men også begæret af, daddy? Og hvad har Mulan, I.P. fra Rejseholdet og Ørkenens Sønner egentlig med det hele at gøre?

Lyt med og bliv også klogere på Freud og Lacan og på oldtidens Grænkenlands daddies.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?