0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Politikens Poptillæg: 'Daddy' som fænomen, kollektivt faderkompleks og popkulturel 'hot guy'

I denne uge skal det handle om daddy-fænomenet, der for tiden dukker op som kollektivt kompleks, som kinky begærsobjekt og som 'hot guy'-arketype i alle kanter af popkulturen. Men hvorfor er vi så optagede af både begæret af og opgøret med 'daddy'?

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En daddy er ikke blot din egen eller nogens far. Daddy er et fænomen, der er dukket op i vores samtid og i popkulturen, hvor daddy'en manifesteres som den arketypiske 'hot guy' med skæg, magt og et køligt overblik. Men daddy er også betegnelsen for et kollektivt faderkompleks og et kinky begærsobjekt, samtidig med at daddy også er centrum for et patriarkalsk opgør, når det handler om f.eks. MeToo-bevægelsen. Og så findes daddy også i form af den alfaderlige selvhjælpsguru og psykologiprofessor Jordan B. Peterson, som er manden bag bestselleren '12 Rules for Life'.

Men hvorfor er daddy en så kompliceret størrelse at blive klog på? Hvorfor er vi så optagede af både opgøret med, men også begæret af, daddy? Og hvad har Mulan, I.P. fra Rejseholdet og Ørkenens Sønner egentlig med det hele at gøre?

Lyt med og bliv også klogere på Freud og Lacan og på oldtidens Grænkenlands daddies.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter